Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, budu působit jako naprosto hloupá matka, ale zeptat se musím.
Mám 6týdenní miminko. Usíná pouze po kojení a pouze na mně. Jakmile bych ho chtěla přendat vedle sebe, probudí se a začne řvát. Přes den i v noci. Takže mi spí na břiše nebo na hrudi. V kočárku teda spí, ale nemůžu chodit celý den. Včera usnul i v nosítku.
Do toho ho trápí reflux, takže kojení vleže na boku nepřichází v úvahu, protože pak následuje blinkání.
Máte nějaké osvědčené způsoby, jak takové miminko dát spát, abych pak mohla normálně fungovat a nebyla většinu dne pod ním uvězněná? Vím, že budu ještě vzpomínat, jak to bylo krásné, ale momentálně jsem závislá na ostatních, abych uvařili oběd apod… 😃
Mě zachránil přes den Hojdavak. Teď se k němu prodává i motorek
Jinak mě ani nevadilo mít ho v nositku nebo v šátku. V noci jsme holt byli tvrďáci a v postýlce spát musel, hlavně kvůli bezpečnosti. Prostě jsem ho tam položila, on začal plakat, tak jsem ho chvilinku nechala, pak jsem ho pomuchlala, uklidnila, a položila do postýlky znova
nic jiného se dělat nedalo. Nechat vyřvat pro mě nebyla varianta. Na něco přijdeš
Miminko s refluxem jsem měla hodně v šátku, v hojdavaku a přes noc někdy v postýlce prirazene k posteli nebo úplně u nás v posteli.
Co zkusit přirazit postýlku k vaši posteli a dát klínek? Aby mimčo nebylo ve vodorovné poloze, ale vyvýšené. To by refluxu mohlo taky pomoci
Postýlku u postele máme. Jde o to, že jakmile ho chci přendat, i jen vedle sebe, po kojení, tak se probudí a spustí řev. To je ten problém. I když ho chci přendat manželovi, tak ho to probudí a začne řvát. Nenechá se ukonejšit, jen zase přiložením k prsu. A začíná to nanovo.
Takže když na mně takhle usne přes den, tak abych se min. hodinu nehýbala, když chci, aby spal. Jedině bych ho musela dát dl kočárku a jít ven.
Máte klínek do postýlky a kočárku aby spal na nakloněné rovině? Nám v to v některých fázích pomáhalo, ale nejvíc času dcera prostě strávila na nás, ty refluxové děti chtějí i utěšit pořád…
A ano, spala tak, že jsem v lepším případě seděla s ní na sobě a nehýbala de, v horším případě nosila a nosila…hodiny v kuse, ve dne v noci. Refluxové miminko je za trest, je to „maličkost“, ale pro ten první rok života fakt peklo ![]()
@nicol.kucerova tak v tom případě bych kojila v leže s tím, že prcek bude na tom klínku, když bude mít hlavičku výš než nožičky, tak by se reflux měl zlepšit, protože by to muselo jít směrem nahoru a ne vodorovně. Podle mě je klínek u dětí s refluxem skvělý pomocník
@nicol.kucerova píše:
Postýlku u postele máme. Jde o to, že jakmile ho chci přendat, i jen vedle sebe, po kojení, tak se probudí a spustí řev. To je ten problém. I když ho chci přendat manželovi, tak ho to probudí a začne řvát. Nenechá se ukonejšit, jen zase přiložením k prsu. A začíná to nanovo.Takže když na mně takhle usne přes den, tak abych se min. hodinu nehýbala, když chci, aby spal. Jedině bych ho musela dát dl kočárku a jít ven.
Mela jsem deti u sebe v posteli, polozene do vytvarovane prikryvky tak, aby lezeli do kopce, s hlavou vys. Usnuli u kojeni, jen jsem odpojila.
Nebo muzes podlozit a dat sikmo celou postel.