Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, dcera mi nedopatřením strčila do pusy obal od mentosek a snědla ten růžový potisk úplně na kraji, papír z obalu ne.. je to nějak škodlivý? Je jí 9 měsícu, tipuju že má okolo 7,5-8 kg, hned jsem jí to sebrala ale jsem si 100% že zubama sedrela to růžový.. černý uhlí doma nemám.. tak jestli nad tím mávnout rukou, popřípadě jestli máte takovou zkušenost? Diky ![]()
Obaly, které jsou v kontaktu s potravinami nesmí být toxické. Takže ok.
@Bruneta15 dat poradně napít at si to naredi. Me včera olizla (nejspíš) víčko od vonavky. Ale pusa smrdela min než ruce, kteryma držela lahvicku a a sundavala víčko, takže se asi jen dotkla
A usoudila ze neee…. Babička neumi uklízet
no dostala par piskotu a poradně napít at to naredi kdyby něco. Nic nevypila, tak cajk… ale víš jak, druhé dítě ![]()
Jinak mam v mobilu ulozenou toxikologickou linku. Tam ti po telefonu poradi, jestli to, co dite snedlo, ho muze ohrozit. Kvuli trose obalu bych nevolala, ale uz jsem tam taky jednou volala. Skoro kazdemu dite sni neco, co nema.
@Oriseka o toxikologické lince vím, ale přesně jak píšeš nechtěla jsem volat, kdyz tam většinou řeší stezeni léků, popřípadě něco jedovateho
A krabice od Perlanu? Snědla trochu, ale ty 'leskly" papírový části.. ![]()
@Bruneta15 píše:
A krabice od Perlanu? Snědla trochu, ale ty 'leskly" papírový části..
Hele nechceš ji dat konečně najíst? ![]()