Zahlenění v noci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
615
11.4.13 16:30

zahlenění v noci

Ahoj maminky,

prosím o radu. Mám čtyřměsíční holčičku. V noci ji trápí zahlenění. Špatně se jí dýchá, zakuckává se. Asi tak do jedné hodiny v noci v klidu spí a pak to přijde. Mám ji ve zvýšené poloze, kapu Nasivin, zkoušíme dle doktorky jitrocelový sirup. Přes den nemá žádné potíže, teplotu žádnou, ale trápí ji to už skoro čtrnáct dní. Máte s tím zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5436
11.4.13 16:34

Zkušenost mám u tříměsíčního syna a zajímalo by mě, kdo co poradí, protože já tedy nevím :nevim: Začalo to asi před týdnem. Přes den nic, začíná to až po prvním kojení kolem druhé ráno. A to používám zvlhčovač vzduchu. Ale minimálně jednou za noc ho musím odsát, jinak nemůže spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
11.4.13 16:38

Nám to ani moc odsát nejde. Ale zajímavé je, že to právě přichází skoro ve stejnou dobu a žádné jiné zdravotní potíže nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
11.4.13 16:49

@HATI Kojíš? Zkus pít čaj z lotosového kořene, dá se koupit sušený ve zdravé výživě. A vysaď ze stravy lepek a mléčné výrobky, může to miminko zahleňovat. Jinak když má u nás někdo rýmu, nakrájím cibuli a nechám ji na talířku v místnosti, nebo nakapu na kapesníček pár kapek např. čajovníkového oleje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
11.4.13 16:52

Já bohužel nekojím. Tu cibuli zkoušíme také. Zvlhčujeme vzduch. O tom oleji jsem ještě neslyšela. Kde se dá sehnat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
11.4.13 17:03
@HATI píše:
Já bohužel nekojím. Tu cibuli zkoušíme také. Zvlhčujeme vzduch. O tom oleji jsem ještě neslyšela. Kde se dá sehnat?

Zapomněla jsem napsat, že je to éterický olej, mají ho např. ve zdravých výživách, v obchodech s čaji atd. nebo se dá koupit na netu, např. značky Saloos, Nobilis Tilia, Eoné, Karel Hadek. Je jich víc, co se doporučují při nachlazení - kromě čajovníku třeba ještě eukalyptus, máta, borovicové jehličí. Stačí nakapat pár kapek na papírový kapesníček a nechat odpařovat v místnosti. Jinak já mám dobrou zkušenost s Nosním olejem Baby od Karla Hádka a s nosím olejem od Eoné, to jsou speciální směsi olejů při rýmě, je to čistě přírodní, buď nakapeš pár kapek na tyčinku na čištění uší a potřeš miminku okolí nosu, nebo starším dětem můžeš i nakapat do nosánku. Koukni na www.eone.cz nebo www.karelhadek.eu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
11.4.13 17:06

Ahoj, my s tím měli problém skoro měsíc, vytírala jsem malému nosík MM, nevím jestli to bylo tím, ale do dvou dnů to bylo pryč. Ale když nekojíš tak nevím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
11.4.13 17:20

Aiko, moc děkuji. Podívám se na to a určitě vyzkouším. Jinak děkuji všem za příspěvky do diskuse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
11.4.13 17:23

@HATI Ještě mě napadá zkontrolovat, jestli v bytě nemáte plíseň :think: a hodně větrat, ale to asi děláš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
11.4.13 17:29

Ano, větrám často. Dělám, co se dá a hledám rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.4.13 21:39

Náš malej měl reflux, celkem nijak neblinkal, ale chrčel, jak se mu tam to mlíčko vracelo a byl neklidný. Měl ho prokázaný na sonu.Po zahuštění mlíka to bylo lepší, časem z toho vyrostl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
12.4.13 08:12

@sestřička3 Myslíš, že by to mohl být reflux, když už skoro neublinkává? Trochu ublinkávala do těch čtyř měsíců, teď už je to mnohem lepší. A ty problémy se zahleněním začaly teprve před čtrnácti dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.4.13 10:34

U nás to tak bylo, můžete zkusit zahustit míčko Nutritonem a uvidíte jestli to bude lepší. Ale dávala jsem ho mensí množství nez je uvedeno v návodu, on dost miminka staví. Rozmíchala jsem ho do kojenecké vody a dala jen třeba 2 lžičky před papáním. Tak mi to poradili v Plzni v nemocnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
18.4.13 19:52

@AliTad Ahoj, nevím, jak jste na tom s tím zahleněním, ale my už máme skoro pokoj. Večer jsem používala Stérimar, pak jsem promazala nosní dírky tím doporučeným nosním olejem od Karla Hádka (Nosní olej Baby) a když přes den malá trochu chrčela, dávala jsem podle doporučení doktorky trochu jitrocelového sirupu. Opravdu to pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí