Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@mission84 píše:
@Voky999 na to velký čerpání vody bych byla opatrná. Nám říkal známý, co vrta studny že se při opravdu velkém odběru může ten vrt celý strhnout a zasypat. Prý už pár takových zákazníků měl, co zkouseli vydatnost vrtu a celý si to zbortili.
Ty bláho to koukám, mě zase spousta lidí říká, že čím více budu vodu odebírat, zvětšuje se kapsa na vodu. Budu muset sehnat nějakého odborníka, který řekne co a jak.
@Voky999 píše:
Hale snažím se být všestranně soběstačný a voda je důležitá, nejde mi o napuštění 3 kubíků. Jde mi o to abych měl dost vody.
Mám zahradu 3000m2, ze všech stran u plotu tůje, spoustu rostlin, kytek atd…
Nechci se v létě bát zalévat abych se mohl doma vysprchovat. Zatím nebydlíme, ale teď budeme dlouho čekat než vyschnou podlahy. Tak se snažím řešit věci kolem.
pokud potřebuješ mít vodu na zalévání, zainvestuj do záchytných nádrží na dešťovku. To by mohlo částečně pomoct. A jinak holt si asi budete muset v budoucnu vybrat, zda bude zelená zahrada nebo sprcha.
Tak je to asi dobrý, volal jsem s pánem co vrt dělal a s hydrogeologem. Oba řekli, že spousta lidí má ve vrtu kubík vody za den a také si vystačí. Dnes jsem to měřil a na první vytoč odeberu 350L a každou další hodinu 250L. Hold 4 kubíky budu napouštět dva dny, ale nakonec jsem rád za to co máme. I tak děkuji všem za příspěvky.
@Voky999 tebe bych chtěla mít za souseda. Proboha kubík vody je strašně moc to musí pro normální rodinu vystačit na 4dny. Aby ses někdy nedivil, až pramen vyschne. Nic není nekonečne.
@mission84 píše:
@Voky999 tebe bych chtěla mít za souseda. Proboha kubík vody je strašně moc to musí pro normální rodinu vystačit na 4dny. Aby ses někdy nedivil, až pramen vyschne. Nic není nekonečne.
Já bych zase tebe nesnesl ani na celé vesnici 😀
My jsme jednou nechavali cistit a mam pocit kolem 3,5 t to stalo. Mame pozemek 10 let a poslednich 5 sledujeme opravdu ubytek podzemni vody, vyska hladiny je mnohem nizsi a v lete jsme obcas bez vody. Pokud by byla moznost jit do dalsiho vrtu tak to udelam hned, bude to zrejme jeste horsi. Mimochodem u nas se soudili sousedi, ze jim to nechteli povolit vyvrtat, kdyz maji studnu a vyhrali.