Zahuštění neocate infant

95
7.12.24 18:52

Zahuštění neocate infant

Ahoj holky, prosím nemáte někdo zkusenost se zahušťováním neocate infant? Mala (3m) se nám v noci každé dvě hodiny budí…rada bych ji alespoň na noc mlíčko trošku zahustila, abychom se už konečně aspoň trochu vyspali…mate někdo zkušenost se zahušťováním neocatu a jak jste to prosím přesně dělaly? Mala ji 5 x denně 150 ml. Dekuji za odpoved🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Asta135
7.12.24 18:54

Miminka se v noci prostě budí. Syn se budil co dvě hodiny skoro do roka. Nepomohly ani kaše, příkrmy. Nevím, jak bys chtěla 3m miminu zahušťovat?

• Citovat
  • Upravit
9285
7.12.24 18:58

Mimina se budí :nevim: to tak prostě je.
Nikdy jsem mléko nezahušťovala. A jak by jsi to chtěla dělat? Taky mu můžeš zadělat na zácpu a to fakt nechceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2586
7.12.24 19:37

V případě, že dítě trpí refluxem, lze zahustit mléko Nutritonem. To ale neřeší tvůj problém, kdy chceš zvýšit kalorickou hodnotu jídla. To by asi pomohlo naředit ho trochu menším množstvím vody, než se doporučuje na obalu. Ale zas nevím, jestli se smí. Dítě může bolet bříško, mít zácpu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
7.12.24 20:19

Ve zdravych stravach se koupi instantni kase ze 100% ryze. Nevim, zda se hranice uz posunula, naposledy pamatuji hranici pro příkrmy 4m.
Ale Neocate stavi i tak, aby nebyl zabetonovany uplne.
Nema dite spat celou noc az v 6m?
Spis bys nemela pokazde uspavat mlikem, at to nema spojene. Jenze ani dudlikem… Nejlip mi spalo dite, co si dokazalo dat do pusy palec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24246
7.12.24 20:20

S tím nic neuděláš. Je normální, že se takto budí. Mě se budí i rok a půl staré dítě hodně často na stejném mléku. To není jen kvůli hladu. Dítě si prostě i hlídá maminku. Po čtvrtém měsíci můžeš zkusit zavést příkrmy, kaši. Ale nám to nikdy nepomohlo. Spíš naopak :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24246
7.12.24 20:21

@Pudloslava pořád jsou to 4 měsíce. Já bych to u alergika určitě nepokoušela dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
7.12.24 20:23

Alebo je možné, že 5×5 odmeriek proste nestačí. Mne syn napríklad v 3m vypil niektoré dni dokopy 31 odmeriek. Skús ponúknuť viac, ak dopije vždy všetko môže byť ešte hladná.

Každopádne zahusťovať je blbosť, ak k tomu nie sú špeciálne zdravotné indikácie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
7.12.24 20:54
@mokkk píše: Více

Dávat víc odměrek je kravina. Krom rizika zácpy je pak v mléce vyšší obsah bílkoviny, zatěžuje to ledviny a může to při dlouhodobém užívání dítěti ublížit. Jasně, jednou za měsíc se asi nic nestane. Ale pravidelně, nene…

• Citovat
  • Upravit
903
7.12.24 21:35

Ničím nezahušťovat a hlavně ne třeba krupici jak dělaly naše babičky protože lepek je hlavní alergen a dítěti bude těžce proto možná déle spí ale jeho trávení bude chudák …pokud dítě hubne nebo neprospívá celkově domluvila bych s pediatrem co bude dál jestli nezkusit jinou značku mléka …nebo nabízet mléko častěji přes den …jak se tu píše miminko proste hledá maminku a sání děti uklidňuje …mam 3,5 leté dítě a stejně se mi v noci budí, chce naši blízkost a nebo ma žízeň nebo se mu něco zdá ….holt někdo má děti citlivější někdo ma tvrdé spáče 🤷🏼‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3034
8.12.24 17:53

Mě přijde na takhle malé dítě krmení 5× denně málo, ale na kojila, tak nevim. Nicméně na buzení má naprostý narok a s hladem to vůbec souviset nemusí :nevim: Ale i tak, pokud vím, zahustovat um, mimo tím Nutritonem kvůli blití, se určitě nedoporučuje.
@Pudloslava : od 6 měsíců? To mým dětem někdo zapomel rict :lol: Prvni prospal celou noc snad ve 4 letech :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová