Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mně odcházela krvavá hlenová zátka vždy v průběhu porodu, když jsem se začala otevírat, něco okolo těch 4 cm. Takže se blííížííííš k cíííííli ![]()
Dej si teplou, ne horkou vanu a bud se to rozjede nebo zastavi:) pokud intervaly budou kolem 5 ti minut a pravidelne, tak jed do porodnice. kopani a pohyby mimca citis?
Sprcha ano, ale nepouštět proud přímo na břicho- ty vibrace provokujou dělohu k činnosti.
A rozhodně ne sprchu nebo vanu, když by už praskla voda.
Ten hlen, myslím, že to je zátka. Konzistencí jako „chrchel“? Pak bych se přiklonila k tý zátce
Pokud bude krev jako menstruační krvácení, světlá, jeď.
Mě malej dusil od 29tt. Koupele, sprchy, nic. Ve 3 ráno, už jsme nasedali do auta, že pojedeme. Stavili jsme se na benzince, kde si dal manžel kafe, aby vydržel a náš mladej se uklidnil. Takže poslové jak poleno. Manžel spal 2 hodiny a hurá do práce a další večer nanovo. Nakonec jsem rodila v 41+5 vyvolávaně.
Když se ti nebude cokoliv zdát, tak si zavolej do porodnice, za to ti nikdo hlavu neutrhne, neboj.
@zorkaV proč ne sprchu když praskla voda? já byla taky ve sprše i vaně s prasklou vodou, PA mě tam sama poslala. A v její týdnu bych klidně dala horkou přímo na břicho.
@Pavluška24 píše:
@sebaanez brala,ale jenom asi do 34tt, pak už né, tak to snad ne
Jak dlouho? Já mela při porodu nepravidelne kontrakce. Právě díky tomu Mg. Já ho brala od 28.do 35. Může to být klidně porod. Nemáš dnmes zvýšenou potřebu na WC, ale na velkou?
@atominnka v porodnici už jo, ale když se ti to stane doma, tak se to nemá kvůli infekci atd. Taky jsem byla ve sprše, ale až v porodnici, kde se počítá s tím, že už seš pod dohledem a klidně už to můžeš spustit ![]()
@zorkaV tak já se přiznám, že já bych si tu sprchu nebo vanu dala klidně i doma. Větší strach mám z bacilů v nemocnici teda
@atominnka Tohle je výcuc od porodní asistentky:
PRASKLÁ PLODOVÁ VODA
Jak dlouho po prasknutí plodové vody musím jet do porodnice? Nebo můžu zůstat ještě nějakou dobu doma? A můžu odmítnout nabízená antibiotika?
Po odtoku plodové vody by se maminka měla vydat do porodnice co nejdříve. Při odtoku dojde k protržení plodových obalů a miminko již není chráněno proti vstupu infekce do dělohy. V případě přítomnosti bakterie Streptokoka v pochvě jsou antibiotika podávána ihned po odtoku plodové vody a mají za úkol chránit novorozence před infekcemi např. zápal plic, zánět mozkových blan. Pokud Streptokok přítomen není, podávají se antibiotika většinou za 12 hodin po odtoku plodové vody. Pokud maminka odmítne podání antibiotik, je nutné podepsat tzv. negativní reverz, ve kterém přebírá všechna rizika plynoucí z odmítnutí výkonu.
Tak mně praskla voda a první, co jsem udělala, bylo to, že jsem šla do sprchy, než vyjedeme
Ale teda neodtekla mi určitě všechna. Tekla ze mě potom až do uspání na císaře ![]()
@RadkaCh Taky mě kapala furt. Při každým zatlačení jsem cítila jak pár kapek tý horký vody odchází. A bylo to hrozně příjemný. I porod placenty mi byl hrozně přijemnej
Nemyslím jako sexuálně vzrušující, ale bylo to takový pohlazení po celým tom rozbolavělým prostoru a úleva
I když měl malej 4330g až po porodu placenty jsem cítila úlevu.
@sebaanez magnézko jsem brala možná měsíc poctivě, pak už tak jednou dvakrát za den, vůbec mi podle mě nepomáhalo. Byla jsem v noci asi třikrát, teď je mi i blbě od žaludku
@MarieOVMUC miminko se hýbe, to sleduju ![]()
Plodová voda neodtekla, to mě i kontrolovali včera a mezitím jsem nic nepozorovala.
Zkusila jsem znovu půl hodiny sprchu, interval se prodloužil na 5-7 minut, ale silný je to stejně, nebo malinko víc.
@Pavluška24 zavolej si. Koukám, asi budeš mít taky pěknýho uličníka nebo rošťandu ![]()
@zorkaV no jo no, to si umím najít taky.
Navíc je to úplně něco jiného, než co jsme řešili ![]()
@atominnka ne, je to věc logiky. Když se musím rychle dostavit do porodnice, kvůli infekci, tak si tam nebudu ani vhánět vodu
@zorkaV
mně můj dr říkal, že kdyby náhodou, tak nemusím nijak zvlášť chvátat
obecně se uvádí do 2h po prasknutí, mlůj dr říkal, že pokud nemám streptokoka, ani 3-4hodiny nejsou problém