Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
2 kluci a moooc si přeji holčičku…Máme ještě 2 pokusy, vyjít to musí ![]()
Ja, mame 2 chlapecky a podvakrat jsme si s chlapem prali holcicky, taky jsme radi, ze mame zdrave deti. Ja teda premluvila manzela do tretiho mimca. Tajne doufam, ze uz konecne bude vytouzena holcicka, ale vis jak. V tovarne na housky rohlik neudelas. U nas je to podobne. Ja to beru jako osud. Jeste navic kluci tihnou k tatinkovi a ja bych tak piplala holcicku. Njn. Vsasim se, ze do tretice bude taky kluk, ale s tim se nic nenadela, hlavne, ze jsou prdolkove zdravi. Svagrova taky ceka 2. ditko a opet chlapecek, obrecela to, ale co nadelas, no?
Tak my máme dva kluky, první jsem si přála holčičku, druhé rozhodně kluka k bráchovi, jsem moc ráda, že máme dva stejného pohlaví a nic bych neměnila
nikdy jsem nechápala touhu mít páreček. vy budete mít zase sestřičky k sobě. ![]()
Zase na druhou stranu, jak říká kamarádka, lepší je, když je to hjednodruhové
Jako samé holky nebo samí kluci. A je fakt, že je to asi v něčem jednodušší.
Já, mám dvě holčičiky a pokaždý jsem si přála spíš kluka, exmanžel vždy holku. Poprvý jsem byla na plodovce, tak věř, že mi pak bylo úplně jedno, co to je. A podruhý jsem poslední měsíc obden chodila na kontrolu průtoků, protože miminko moc neprospívalo a opět věř, že mi pak bylo jedno, co to je. Dneska jim je 7,5 a 9 a jsou to úžasný dokonalý holky. A už si po klukovi ani nevzdechnu
Zakladatelka… Já jsem právě vždy chtěla hlavně kluka, blbnout s nim s autama, šermovat jako rytíři, naučit ho jak se správně chovat k ženám, udělat z něho správného muže. Hlavně o kluky se matky určitě tak nebojí jako o dcerky, já jsem teď smutná, ale zároveň si říkam, že jsem nána pitomá, že mám být ráda, že je vše ok, že je malá zdravá, že je první dcerka úžasná a neřešit takový hovadiny, ale pak prostě jdu ven s kámoškama, které mají opravdu fakt všechny kluky a padá to na mě, mít synka je prostě úplně něco jiného. Přála bych si to zažít a vím, že už nezažiji… ![]()
@dani24687 Tiše závidííím. ![]()
@Thesis Kolik dětiček plánujete? ![]()
@Smajlina_2012 Já bych také brala třetí, ale vím, že by jsme to finančně nedali, to vím na 100%, takže tohle těhotenství je prostě poslední, no nevyšlo to…
Já mám kluka a druhé zatím neplánuju ale bude mě hodně mrzet, kdyby to nebyla holčička…
chci pak často vídat své vnoučata a vím, že sama mám blíž k mamince než ke tchyni… je to bohužel tak
Kamarádka, když jela z ultrazvuku, tak celých 50km cesty domů proplakala, že bude mít druhého syna
Nyní je samozřejmě šťastná, neděs se svých pocitů, je to přirozené a není na tom nic špatného. Spíš počkej na ty soucitné pohledy, až se vám malá narodí, jako že nemáte páreček
a že chudák manžel atd. atd. atd.
, to bude teprv k pláči ![]()
Máme 2 holky. Obě císařem. Prý můžu ještě jednou otěhotnět. Manžel mě furt přemlouvá, že to zkusíme, že chce toho kluka. A když se ho zeptám, co když by to byla zase holka, tak prej od nás odejde. ![]()
No a jinak k tématu - do 20. týdne těhotenství jsem říkala druhorozené Vítku. Byla jsem přesvědčená a vnitřně jsem si byla stopro jistá, že čekám kluka.
No, nečekala. Když mi to v Budějkách napsali na lísteček a já si to přečetla (manžel vědět nechtěl, zjistil až u porodu), tak jsem byla jako o ráně palicí, jak kdyby mi někdo něco vzal, něco, co jsem strašně moc chtěla a počítala s tím. Praly se ve mně protichůdné pocity jako těžké zklamání a lítost a radost nad druhou holčičkou. Během pár dnů tyto negativní pocity vymizely. I když až do porodu mi občas blesklo hlavou, že se třeba na ultrazvuku spletli a bude to kluk. ![]()
Ale teď mám prostě svoje dvě holčičí lásky
největší a po kloučkovi ani nevzdechnu (pokud nepřemýšlím nad třetím mimčem)
Příspěvek upraven 23.05.15 v 20:31
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, předem prosím o zachování anonymu.Máme doma 3. letou…
I když jsem strašně moc ráda, že je malá sestřička zdravá, pořád ze mě nemůže opadnout ten smutek z toho, že nebudu mít syna… ( do 3tího dítka rozhodně nejdeme - finance, hypotéka - dům ). I když vím, že až se malá narodí, vše se dá do pořádku a já za ní budu šťastná a budu na ní hrdá. Jen mi je prostě líto, že nebudu mít toho svého chlapáka.
Už při prvním těhotenství, jsem doufala, že budu mít chlapečka, manžel si přál holčičku… splnilo se mu to. Dcerka je krásná, celá tatínek, je skvělá, hodná, chytrá… co víc si přát.nyní čekáme druhé a já do posledního dne, věřila tomu, že to je chlapeček, prostě celkově jiné těhotenství, jiný tvar břicha, jiné chutě… no a na 3dčku jsme opět viděli pěkné kávové zrnko.
Manžel je také sklamaný, ale snaží se mi to nedávat najevo, abych z toho nebyla smutná, ale já to na něm poznám, snaží se i žertovat, že si holky budou krást hadry a budou si půjčovat šminky a podobně no… Kdo zažívá to samé? Komu to také 2× nevyšlo?
chápu…jsem za princeznu a druhého raubire hrozně moc vděčná, u nás v rodině samé holky…chápu to vaše zklamání, ale to je život. Hlavně ať jsou konca zdravá ![]()
Já ti rozumím, mě taky baví s nima blbnout, hrát s autama a prostě mě víc baví klučičí hry, nechtěla bych česat vlasy apod. na Velikonoce malovat vajíčka… mě holčičí věcičky nebaví, ALE… jednou ty holky vyrostou a budou velký, budou mít děti, kdo bude babička numero uno? a že víme, jak to většinou chodí ![]()
Ahoj maminky, předem prosím o zachování anonymu.
Máme doma 3. letou…
nyní čekáme druhé a já do posledního dne, věřila tomu, že to je chlapeček, prostě celkově jiné těhotenství, jiný tvar břicha, jiné chutě… no a na 3dčku jsme opět viděli pěkné kávové zrnko. 
Už při prvním těhotenství, jsem doufala, že budu mít chlapečka, manžel si přál holčičku… splnilo se mu to. Dcerka je krásná, celá tatínek, je skvělá, hodná, chytrá… co víc si přát.
I když jsem strašně moc ráda, že je malá sestřička zdravá, pořád ze mě nemůže opadnout ten smutek z toho, že nebudu mít syna… ( do 3tího dítka rozhodně nejdeme - finance, hypotéka - dům ). I když vím, že až se malá narodí, vše se dá do pořádku a já za ní budu šťastná a budu na ní hrdá. Jen mi je prostě líto, že nebudu mít toho svého chlapáka.
Manžel je také sklamaný, ale snaží se mi to nedávat najevo, abych z toho nebyla smutná, ale já to na něm poznám, snaží se i žertovat, že si holky budou krást hadry a budou si půjčovat šminky a podobně no… Kdo zažívá to samé? Komu to také 2× nevyšlo?