Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@mau-mau píše:![]()
Jsem se smála jak dlouho ne!! Jsi skvělá!!
![]()
Jinak jak jsem psala, jak už mam jedno dítě „nezdravé“, hlavně jsem si prala druhé zdravé, což ťuk ťuk ťuk mam, ale i tak jsem si přála i nějaký to pohlaví, to je proste přirozená myšlenka. Že bych se mela zastavit u zdraví nebo myslet na to, ze někdo deti nemůže mit vůbec, to moc nefunguje, no… Ale zas jsem se zastavila u pohlaví..
kamarádka např. smutní z toho, ze její holčička nemá čistě blonďaté vlasy, ale jen plavé. A že se málo kroutí. To už mi přijde fakt jako úlet.
![]()
ale smutnit či povzdechnout si na chvilku nad tím, ze nebylo naděleno to pohlaví, co jsem si přála, to ma myslím každy nárok…
Vidíš a mě to fakt nikdy nenapadlo…jako ano, asi podvědomě jsem chtěla holčičku, ale ted? Jako já fakt nevím…mě je to asi fakt jedno ![]()
@Anonymní píše:
Zakladatelka… Já jsem právě vždy chtěla hlavně kluka, blbnout s nim s autama, šermovat jako rytíři, naučit ho jak se správně chovat k ženám, udělat z něho správného muže. Hlavně o kluky se matky určitě tak nebojí jako o dcerky, já jsem teď smutná, ale zároveň si říkam, že jsem nána pitomá, že mám být ráda, že je vše ok, že je malá zdravá, že je první dcerka úžasná a neřešit takový hovadiny, ale pak prostě jdu ven s kámoškama, které mají opravdu fakt všechny kluky a padá to na mě, mít synka je prostě úplně něco jiného. Přála bych si to zažít a vím, že už nezažiji…@dani24687 Tiše závidííím.
@Thesis Kolik dětiček plánujete?
@Smajlina_2012 Já bych také brala třetí, ale vím, že by jsme to finančně nedali, to vím na 100%, takže tohle těhotenství je prostě poslední, no nevyšlo to…
Zajímalo by mne kdo poprvé vyslovil ten hloupý názor, že se matky méně bojí o kluka ![]()
@Klementyna Nedávno jsem četla o rodině tuším z USA, kterým se narodil 13.kluk
vykašlala bych se na to u třetího ![]()
Já si myslím, že je lepší mít tři úžasné holky, než vysněného kluka, co ale dle představ nehraje s tátou fotbal, nemá stejně šikovné ruce jako on, není to ani žádný „chlapák“ - vlastně nemá nic z toho, co si o něm rodiče vysní.
@Kaculatko to je dobrá teorie, tak to asi bude i u nás
chtěla jsem vědět, jak by se babi chovala ke klukovi vnukovi, ale to se asi nedozvím ![]()
To jste dobri se 3 holcickami
Potrebovala bych nejaky spolehlivy a zaruceny recept na to, jak se holcicky vyrabeji ![]()
@Mango_Lassi tak to já bych zas potřebovala ten na kluky ![]()
ale teď už je to vlastně jedno, do 4-tého dítěte nepůjdem, nerada bych měla pak doma třeba 5 holek, kdyby to byly dvojčata ![]()
Máme 4 kluky!!! Poslednimu jsou necelé 3tydny!!!
Ma to své výhody, usetrite za oblečení a aktivity nebudete muset měnit na holcici a klucici a spousty dalších veci!! Navíc víc si spolu holky vyhrajou a Vy budete mít více času třeba na sebe…
Ahojky, také se přidáme, u prvního syna sme chtěli holčičku..máme krásného, zdravého, hodného skoro sedmileťáka, u druhého sme si opět přáli hočičku i syn chtěl sestřičku no a máme 35 denního chlapečka..samozřejmě sme hoodně rádi, že druhátko máme, že je zdravé, že prostě je..syn si také už zvykl a jak tu bylo řečeno, ušetříme i za oblečení, aktivity budou mít pravděpodobně stejné..ale také bych brala receptík na 100% holčičku, což nikdo nemá! K oplodnění došlo pravděpodobně před ovulkou, pravděpodobnost je velká, poněvadž bylo jen snažení dvakrát a první bylo o hoodně dřív.., obličej sem měla jak puberťačka, jen to břicho víc opravdu odpovídalo na kluka, takže u nás "babské " rady moc nevyšli..
Ale sme opravdu moc rádi, že děti máme!
Ja jsem takovy sok prozila ted ve ctvrtek na druhem screeningu. Cekam prvni miminko, takze je vlastne uplne jedno, co to bude.Ale na tom prvnim screeningu nam rekli, ze na 70% kluk. Takze jsem se vnitrne pripravila na kluka, mluvim na nej celou dobu jako na Radečka. I kdyz jsem si cetla vsechny babske rady, jak se pozna, ze cekam kluka, tomu napovidalo. Takze jsem tam ve ctvrtek sla vlastne jen s tim, ze nam potvrdi kluka.No napred to pani doktorka spatne videla, mimco tam melo nozicky, ale rikala, ze podle ni holka.Ale ze mam jit na hodinu na prochazku a pak se na to mrkne jeste jednou.Tak si rikam, ze se spletla. A podruhe uz rika, jestli vidim to kavove zrnko, ze je to holcicka.Tak jsem zustala jak oparena.Ne ze bych byla zklamana, ale spis v silenem soku. Protoze jsem byla na 100% presvedcena, ze je to kluk. Pritel ma radost, on uz ma z drivejska dvojcatka (kluka i holku) takze mu je to jedno. A ja se pomalu smiruju s tim, ze to nebude Radek, ale Radka. Hlavne, ze je zdrava ![]()
Já jsem strašně strašně moc chtěla holčičku. Předem jsme pohlaví nevěděli, narodil se kluk. Už je to 7 měsíců a já si nemůžu vzpomenout, proč jsem vlastně tu holčičku tolik chtěla
. Je to borec, sympaťák a super chlap už teď, těším se jak budeme chodit pozorovat vlaky a co se kde bagruje, ulítávám na klučičích oblečcích a nemůžu se dočkat, až mu budu vařit svíčkovou se šesti
. Příroda je mocná ![]()
@Ivca99 přesně tak, hlavně, že je miminko zdravé. Osobně bych teda 1. screening brala s rezervou. Muj dr. pohlaví nesděluje, protože to není jisté, a pak jsou lidi v šoku ![]()
@Martina84 Jjo, ono je to vlastně úplně jedno, jen už jsem prostě toho chlapečka viděla, jak s tátou blbnou, přítel závodí na motorkách, tak malý už měl naplánovanou kariéru motocyklového závodníka
No a teď je to naráz holčička a kariéra je v háji
Jasně, že ji budu milovat, jen se teď nějak vzpamatovávám ze šoku, že ten kluk, o kterém jsem byla tak přesvědčená vlastně nebude ![]()
Já mám dva chlapečky. Při prvním těhotenství jsem čekala holčičku, ale přišla jsem o ni. Další dítě už mi nedoporučili. Jsem po dvou císařích, obě těhotenství jsem měla rizikové, porody takřka patologické. Další těhotenství mi nedoporučili a já to chápu. Už bych se stejně bála. Já jsem šťastná, že má ty dva kluky. Jsou zdraví, krásní. Přeju si, ať už to tak zůstane. Prostě to tak mělo asi být. Nakonec je to stejně jedno. Chtěla jsem děti - a mám je. Tečka. Teď si další dítě nemůžeme dovolit. Ale často o něm mluvíme. Oba jsme pro adopci.