Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Gituš píše:
Ale zase, abych ubrala klukům na „úžasnosti“, permanentní hraní s autíčky mě nebaví, neustále něco dávat dohormady, když to ten kuliferda rozmontuje, to mě teda po sté už taky leze na nervy. Čekat 10 minut, než si kluk nageluje ježka - to mi taky leze na nervy!
Uklízet 20 minut rozpatlaný gel, protože za starším synem vlezl mladší syn - TO MĚ TAKY NEBAVÍÍÍÍ
![]()
ZAKLADATELKO:
Miluju holky i kluky. Je mi jasné, že to zamrzí, když to či ono nevyjde, ale tak to holt v životě je, vyrovnáš se s tím a holčičky budeš milovat. Já, vzhledem k naší současné situaci, se modlím, hlavně ať je to zdravé! Může to mít klidně ocásek a kopýtka, ale ať to není nic vážného
Tak to jsem si užila zrovna dneska. Akorát místo gelu to byly oční stíny nejstarší dcery. Malé cácory se s nima napatlaly (no vypadaly jako s monokly na očích
), zbytek stínů rozmatlaly na oblečení i na stůl. A samozřejmě se odmítaly převlíct. Když jsem to zjistila, myslela jsem, že mě klepne. Kluci - holky, to si nevybereš. Všechno má svoje a jak říkáš - hlavně to zdraví. Tak ať se daří ![]()
My mame prvniho chlapecka ten byl mnou snad az vymodleny a citila jsem to, manzel chtel holcicku.no na jednom uz nam na 100% rekli holcicku no a na dalsim uz byl uz pindik
a my vse doma ruzove to byla parada. druhe chceme moc holcicku ale myslim ze to bude chlapecek jelikoz si myslim ze manzelova rodina jsou chlapsti ploditele
ted se snazime o druhe tak snad to vyjde ![]()
Zakladatelko, nezlob se na me, ale nechapu, proc takovou diskuzi vubec zakladas. Dite je dar a je spousta zen, ktere by braly jakekoliv dite, ale mit ho nebudou. Misto abyste byli radi, ze budete mit dve krasne deti, tak je vam obema lito (i kdyz jak pises, po porodu ho budes mit rada), ze nebudete mit kluka. Vem to tak, ze mas vetsi sanci, ze se holky budou tahnout za tebou i v dospelosti, kluk by treba privedl domu nejakou cuzu, ktera by byla podobneho smysleni jako pisatelky v diskuzich o tchynich. Takhle ty nebudes nikdy ta desna tchyne od kluka, ale milujici maminka od holky.
@ynax píše:
Zakladatelko, nezlob se na me, ale nechapu, proc takovou diskuzi vubec zakladas. Dite je dar a je spousta zen, ktere by braly jakekoliv dite, ale mit ho nebudou. Misto abyste byli radi, ze budete mit dve krasne deti, tak je vam obema lito (i kdyz jak pises, po porodu ho budes mit rada), ze nebudete mit kluka. Vem to tak, ze mas vetsi sanci, ze se holky budou tahnout za tebou i v dospelosti, kluk by treba privedl domu nejakou cuzu, ktera by byla podobneho smysleni jako pisatelky v diskuzich o tchynich. Takhle ty nebudes nikdy ta desna tchyne od kluka, ale milujici maminka od holky.
No u hodně rodin co znám, je prostě syn brán jako něco víc. Je to taková prestiž říct MÁM SYNA. Kdežto dcery se prostě takhle neberou. Asi to má původ v minulosti, syn = dědic a následovník.
@ynax píše:
Tak já zase založení takové diskuze chápu. Samozřejmě, že dítě je dar a normální matka své děti miluje, i když jí nevyjde vysněné pohlaví, ale prostě tomu snění se člověk neubrání ![]()
A kor když je to teď čerstvé, že se dozvěděla, že se toho kluka nedočká..
Však ono si to za pár dní „sedne“ a bude to ok ![]()
@Anonymní píše:
No u hodně rodin co znám, je prostě syn brán jako něco víc. Je to taková prestiž říct MÁM SYNA. Kdežto dcery se prostě takhle neberou. Asi to má původ v minulosti, syn = dědic a následovník.
Když se nad tím zamyslím… ano, taky mám ten pocit.
Jako by ty rodiny, kde jsou jen dcery, byly vnímány tak, jakože tam „TO NĚCO“ chybí ![]()
Ale zase maminky, které mají jen syny, jsou často litovány, že se nedočkaly dcery.
Zkrátka, to si člověk nevybere ![]()
Mám od každého „druhu“ dva kousky a vidím hodně pozitiv na tom, má-li dítě doma parťáka stejného pohlaví (když nemá, tak nemá, samozřejmě, ale je to prostě fajn).
Mám holku a kluka, čekám třetí dítě(a nevíme pohlaví).
Když jsem čekala první, myslela jsem, že to bude kluk a doma pak budou bagry a tatry. A na utz holka. Holka neholčičí. Culíky nesnáší, panenky máme doma 2, které jí někdo dal a ona neví, co s nima.
Jo, má ráda růžovou a třeba si i sukni vezme a pak všude leze a skáče, běhá. Chce hrát fotbal.
Druhé dítě je kluk, absolutní mazel. S auty si hraje, paráda, ale nenechá mě.
Taky sem tam zaprotestuje nad barvou oblečení.
Druhé jsem si přála holku, kvůli praktičnosti.:-) A přiznávám, že jsem kluka na sále musela trochu rozdýchat.
U tohoto třetího je mi už dokonale jedno, co to bude.
Zkus si tu přečíst pár diskuzí o dlouhém snažení se nebo problémech s adopcí, nevydařených těhotenstvích, o dětech, které nejsou zdravé… možná si uvědomíš svoje štěstí.
Neříkám, že jsi nějaká krkavčí matka, jen mi to v porovnání s jinými starostmi vlastně ani jako starost nepřijde.
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, předem prosím o zachování anonymu.Máme doma 3. letou…
I když jsem strašně moc ráda, že je malá sestřička zdravá, pořád ze mě nemůže opadnout ten smutek z toho, že nebudu mít syna… ( do 3tího dítka rozhodně nejdeme - finance, hypotéka - dům ). I když vím, že až se malá narodí, vše se dá do pořádku a já za ní budu šťastná a budu na ní hrdá. Jen mi je prostě líto, že nebudu mít toho svého chlapáka.
Už při prvním těhotenství, jsem doufala, že budu mít chlapečka, manžel si přál holčičku… splnilo se mu to. Dcerka je krásná, celá tatínek, je skvělá, hodná, chytrá… co víc si přát.nyní čekáme druhé a já do posledního dne, věřila tomu, že to je chlapeček, prostě celkově jiné těhotenství, jiný tvar břicha, jiné chutě… no a na 3dčku jsme opět viděli pěkné kávové zrnko.
Manžel je také sklamaný, ale snaží se mi to nedávat najevo, abych z toho nebyla smutná, ale já to na něm poznám, snaží se i žertovat, že si holky budou krást hadry a budou si půjčovat šminky a podobně no… Kdo zažívá to samé? Komu to také 2× nevyšlo?
Tak já tě musím uklidnit - mně to nevyšlo ani na 4-tý pokus:-D. Už první těhotenství jsem si přála dceru, narodily se dvojčata - kluci ( těm je teď 21let), potom jsem otěhotněla a ať to zní jakkoli hrozně - těhotenství jsem si nechala jenom z důvodu naděje, že to bude konečně dcera. Když mi na ultrazvuku řekli, že to bude opět syn, brečela jsem celou cestu domů ( 60km ), stejně jsem pořád doufala, že se spletli. No, na porodním sále, když malej vylezl a já jsem ho uviděla, tak jsem si jenom tak pro sebe rezignovaně řekla - Nekecali:-D. Nicméně syn ( dnes je mu 13 let ), od kterého jsem vůbec nic nečekala, mi do dnešního dne dal tolik radosti, že to nemůžu ani vypovědět. Už pár dní po porodu mi stačilo se něj jenom dívat, nic víc jsem nepotřebovala a tak jsem se jenomm utvrdila v tom, jak jsem byla hloupá zabývat se nějakým pohlavím. Teď čekám čtvrtého potomka - světe div se, opět kluk, a když mi to na ultrazvuku řekli, tak už jsem se jenom smála. Rodičům jsem to volala ( jenom pro upřesnění - my jsme byly 4 dcery ( 2 zemřely ), sestra porodila 2 syny, já zatím 3, takže očekávání vnučky bylo veliké ), tak maminka jenom tak suše - No dobrý, no…:-D
@salvatrice píše:
Zkus si tu přečíst pár diskuzí o dlouhém snažení se nebo problémech s adopcí, nevydařených těhotenstvích, o dětech, které nejsou zdravé… možná si uvědomíš svoje štěstí.Neříkám, že jsi nějaká krkavčí matka, jen mi to v porovnání s jinými starostmi vlastně ani jako starost nepřijde.
Myslím, že si je svého štěstí vědoma. Ale to zklamání tam prostě je a bude i když si přečte všechny diskuze, které si ji poradila
.
Já diskuzi chápu. Ano plno lidí se snaží o dítě roky, nejdůležitější je zdraví a pohlaví je vlastně jedno.. Sama chci holku, přítel by si holku pomalu vymodlil, prarodiče by taky rádi vnučku. U nákupu prvních modrých věcí mě to přešlo, na kluka se těším jako celá rodina. Budeme ho milovat…jen prostě člověk si něco vysnil…a jako na potvoru všude v okolí se nám rodí holky.
@Anonymní píše:
@jjelena fakt jsem to tady cetla, budouci maminka mela totalni odpor k chlapeckum a pokazde, kdyz je nekde potkala, tak vubec nemela chut na „to“ sahat nebo si s nema povidat atd…narozdil od holcicek, ktere by umazlila, bylo mi z te diskuze do breku, ona to psala zoufale, ze nevi, proc to tak citi, ale proste to tak je, ale i tak…nebo ze nejake mamince se narodil necekane chlapecek a ona ho 4 mesice pomalu nevytahla z postylky, nechavala ho tam brecet, vubec se s nim nemazlila, nechodila s nim ven a strasne skarede o nem mluvila (psala to nejak jeji kamaradka, ze by ji chtela pomoct, ale nevi jak…)… Ona je to prej snad nejaka porucha, ale i tak mi srdce pukalo pro predstave tech malinkych, nemilovanych tvorecku
Iveta
Ahoj, také si pamatuji tuto diskuzi, pokud je to tedy ona, je to šílený, kdo chce, nechť si jí přečte… ![]()
@Anonymní píše:
Tak já tě musím uklidnit - mně to nevyšlo ani na 4-tý pokus:-D. Už první těhotenství jsem si přála dceru, narodily se dvojčata - kluci ( těm je teď 21let), potom jsem otěhotněla a ať to zní jakkoli hrozně - těhotenství jsem si nechala jenom z důvodu naděje, že to bude konečně dcera. Když mi na ultrazvuku řekli, že to bude opět syn, brečela jsem celou cestu domů ( 60km ), stejně jsem pořád doufala, že se spletli. No, na porodním sále, když malej vylezl a já jsem ho uviděla, tak jsem si jenom tak pro sebe rezignovaně řekla - Nekecali:-D. Nicméně syn ( dnes je mu 13 let ), od kterého jsem vůbec nic nečekala, mi do dnešního dne dal tolik radosti, že to nemůžu ani vypovědět. Už pár dní po porodu mi stačilo se něj jenom dívat, nic víc jsem nepotřebovala a tak jsem se jenomm utvrdila v tom, jak jsem byla hloupá zabývat se nějakým pohlavím. Teď čekám čtvrtého potomka - světe div se, opět kluk, a když mi to na ultrazvuku řekli, tak už jsem se jenom smála. Rodičům jsem to volala ( jenom pro upřesnění - my jsme byly 4 dcery ( 2 zemřely ), sestra porodila 2 syny, já zatím 3, takže očekávání vnučky bylo veliké ), tak maminka jenom tak suše - No dobrý, no…:-D
@mau-mau píše:
ale smutnit či povzdechnout si na chvilku nad tím, ze nebylo naděleno to pohlaví, co jsem si přála, to ma myslím každy nárok…
A nebo to zkoušet tak dlouho, dokud to nevyjde. To by se krásně rozrůstala česká populace ![]()