Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, předem prosím o zachování anonymu.Máme doma 3. letou…
I když jsem strašně moc ráda, že je malá sestřička zdravá, pořád ze mě nemůže opadnout ten smutek z toho, že nebudu mít syna… ( do 3tího dítka rozhodně nejdeme - finance, hypotéka - dům ). I když vím, že až se malá narodí, vše se dá do pořádku a já za ní budu šťastná a budu na ní hrdá. Jen mi je prostě líto, že nebudu mít toho svého chlapáka.
Už při prvním těhotenství, jsem doufala, že budu mít chlapečka, manžel si přál holčičku… splnilo se mu to. Dcerka je krásná, celá tatínek, je skvělá, hodná, chytrá… co víc si přát.nyní čekáme druhé a já do posledního dne, věřila tomu, že to je chlapeček, prostě celkově jiné těhotenství, jiný tvar břicha, jiné chutě… no a na 3dčku jsme opět viděli pěkné kávové zrnko.
Manžel je také sklamaný, ale snaží se mi to nedávat najevo, abych z toho nebyla smutná, ale já to na něm poznám, snaží se i žertovat, že si holky budou krást hadry a budou si půjčovat šminky a podobně no… Kdo zažívá to samé? Komu to také 2× nevyšlo?
Já toto nepochopím.
Ještě když jsem děti neměla, tak jsem si taky přála chlapečka. Narodila se nám holčička a já jsem za ni přešťastná.
Ráda bych někdy do budoucna další dítě a můžu říct, že je mi naprosto srdečně jedno jestli to bude holčička nebo chlapeček.
Jak jsem jednou pocítila tu mateřskou lásku, starání se o to úžasné stvořeníčko, tak mi už nesejde na pohlaví dítěte.
Pokud se nám někdy poštěstí mít druhé, tak si pohlaví dítěte necháme jako překvapení k porodu ![]()
@zuzkasim píše:
Chápu tě. Od malinka jsem toužila mít dcerku. První byl syn. Mrzelo mě to, ale říkala jsem si, snad to vyjde příště. Načetla jsem kde co, jak to udělat aby byla holčička. Očividně nefungovalo nic. Druhé byl opět syn. Rozdýchávala jsem to několik dnů (naštěstí jsme to věděli z ultrazvuku). Kolikrát mě napadlo, že nikdy nebudu kupovat a šít šatičky, komu dám panenky po sobě… Mám dojem, že synové jednou odejdou za manželkami, zatímco dcera mamince citově víc zůstane. Já jsem typicky holčičí typ, nic mi neříkají sporty, mám ráda ruční práce atd., měla jsem dojem, že své dovednosti nebudu mít komu předat. Samozřejmě jsem rozumově věděla, že musím být vděčná za 2 zdravé syny, mám je nadevšechno ráda, ale holčička mi strašně chyběla. Muž do 3. jít nechtěl a já věděla, že i kdybychom se někdy rozhodli, muselo by to být s vědomím, že to bude zase kluk. No a přišel čas, kdy jsme do 3. šli a já se opravdu dala dohromady, tak nějak časem přišlo to smíření a já byla připravená na 3. chlapečka. Tentokrát jsme si pohlaví nenechali říct, ani holčičí jméno jsme neměli připravené a na porodním sále to bylo nejkrásnější překvapení! Holčička! Abych to neměla tak jednoduché, je velmi uřvaná, tvrdohlavá a divoká, fakt s ní někdy zažíváme velmi krušné chvíle, ale máme ji. Každé mamince bych přála obě pohlaví dětí, přijde mi to více vyvážené. Ale o tomto my nerozhodujeme a možná je to tak dobře.
Ano, taky máme takovou princeznu. Někdy z ní doslova rostu, třeba při ranním vypravování, když si vybírá garderobu. Ty scény, když mám na vybraný outfit kritický názor
. Kluci byli - a jsou - v tomhle ohledu zlatíčka.
Ono ani to, že dcera v dospělosti víc tíhne k matce než syn, platit nemusí.
Já mám se svou tchyní lepší vztah než s vlastní matkou, i když jsme na tom obě musely zapracovat.
Já strašně chtěla miminko a když jsem se po dlouhých bojích konečně dočkala, tajně jsem doufala v holčičku. Ve 20.tt se na UTZ nad vší pochybnost objevil kluk a já byla tak zklamaná, že jsem na poprvé ani nevnímala, že má vývojovou vadu nožiček. Fakt hodně těšce jsem to vydejchávala. I moje mamka, kterou jsem pak vzala s sebou na další kontrolu doktora ukecávala, ať tam tu holčičku nějak vykouká
Dneska se za to stydím
Malému bude 6 týdnů a ačkoli pohled na nožičky nebyl moc hezký, já jsem i za to ráda, protože jinak bychom se z něj asi už úplně pos.ali, jak je úžasnej
Ani babička, která snad až do porodu doufala, že to přece jen bude holčička, ačkoli kluk byl potvrzenej i z plodovky, teď po slečně ani nevzdechne ![]()
Druhého se nejspíš vzhledem k situaci v rodině nedočkám
, ale i když jsem si přála malou spojenkyni, se kterou budu moct jednou proživat její cestu za miminkem, dneska jsem nejšťastnější maminkou chlapečka pod sluncem ![]()
Ja jsem si take prala holcicku, otehotnela jsem a tatka mi ze srandy rekl, ze to bude chlapecek a ja po nej vyjela a rekla mu, ze zadneho desneho kluka nechci (dodnes me to mrzi) sla jsem na ultrazvuk v 10. tydnu a miminko bylo mrtve
od te doby mi to bylo uplne jedno..otehotnela jsem podruhe a cekali jsme syna, jak ja ho miluju, nemuzu se dockat kazdeho noveho rana, kdy bude stat v postylce a usmivat se na me..a to, ze je babicka oblibenejsinu holcicek vubec neni pravda, my nic takoveho v rodine nemame, ani z jedne strany..muj bratr moji mamku zboznuje, porad za ni jezdi pro rady a na pokec i muj manzel je takovy..rad chodi se synem za rodicema i ja..tchyni mam moc rada, chkdim tam, maleho hodne hlida atd. je to spis o necem jinem, manzel ma sestru a ta se mamce s nicim nesveruje, moc za ni nechodi, neni to zadne pravidlo..druhe si preji holcicku Ninu, ale kdyz nebude, nevadi.. ![]()
Já jsem si nepřál nikdy nic a tak jsem nebyl nikdy zklamenej. ![]()
Tak já čekám druhého kluka a moc se těším
nějak si holku ani nedovedu představit. Ze začátku těhotenství jsem v ní doufala, ale nějak postupně jsem dospěla k tomu, že vlastně bych byla raději za kluka a on tam je
jinak s tím tíhnutím holek víc k matkám v dospělosti nevim nevim. Mě právě přijde, že je to spíš naopak. Co mám okolo sebe srovnání, tak ti dospělí chlapy si svým mamin váží i se k nim chovají mnohem lépe než dcery a i já sama mám lepší vztah s tátou než s mámou.
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, předem prosím o zachování anonymu.Máme doma 3. letou…
I když jsem strašně moc ráda, že je malá sestřička zdravá, pořád ze mě nemůže opadnout ten smutek z toho, že nebudu mít syna… ( do 3tího dítka rozhodně nejdeme - finance, hypotéka - dům ). I když vím, že až se malá narodí, vše se dá do pořádku a já za ní budu šťastná a budu na ní hrdá. Jen mi je prostě líto, že nebudu mít toho svého chlapáka.
Už při prvním těhotenství, jsem doufala, že budu mít chlapečka, manžel si přál holčičku… splnilo se mu to. Dcerka je krásná, celá tatínek, je skvělá, hodná, chytrá… co víc si přát.nyní čekáme druhé a já do posledního dne, věřila tomu, že to je chlapeček, prostě celkově jiné těhotenství, jiný tvar břicha, jiné chutě… no a na 3dčku jsme opět viděli pěkné kávové zrnko.
Manžel je také sklamaný, ale snaží se mi to nedávat najevo, abych z toho nebyla smutná, ale já to na něm poznám, snaží se i žertovat, že si holky budou krást hadry a budou si půjčovat šminky a podobně no… Kdo zažívá to samé? Komu to také 2× nevyšlo?
Já tě chápu, taky chci chlapečka. Nikdy jsem nepochopila proč ženský touží po holkách, když jsou to většinou takový malý potvory. A v pubertě jsou to už velký potvory ![]()
![]()
Já to má zase naopak, ráda bych holčičku, a samí kluci, zatím 3..ale jsou to miláčci ![]()
@lídaV píše:
tak to mě vysvětlete, tchýně má 3 kluky, my máme 2 holky a já si myslela, jak bude z nich poprděná, když měla jen kluky a ona nic
teď čekáme třetí a vypadá to zase na holku
mam na to teorii - ony si ty babicky preji holky, protoze je samy nemely, ale ve finale to lip umi s klukama a je to pro ne „divny“
U sestrine tchyne to jde videt uplne jasne a je to smutny, protoze vnuka miluje a vnucku ignoruje.
Moje tchyne ma dva syny, oba synove meli prvorozene chlapce a ona si uz z toho delala srandu, ze se tech holek nedocka. Potom se obema synum narodily holcicky a ze by se z toho nejak poprdela se rict fakt neda. Ma rada vsechna vnoucata stejne (jsem za to samozrejme rada, predstava, ze by kluky odstrcila a milovala jen ty holky nebo obracene jak to vidim u sestry, mi prijde fakt smutna)
Jinak samozrejme gratuluji ke treti holcicce ![]()
Mám: kluka, 3 holky, kluka a teď čekáme opět holčičku. Uvnitř jsem si přála chlapečka, aby ty síly byly vyrovnané. Ale i za holčičku jsem ráda. Nicméně, opravdu je důležité to zdraví, my jsme 5× měli štěstí, teď máme bohužel s malou pořád nějaké problémy a nikdo neví, jak to dopadne. Takže i kdyby byli všichni jednoho nebo druhého pohlaví. Hlavní je zdraví
.
A můžu ti říct, že jsem strašně ráda, že culíčky a copánky a každodenní převlékání oblečení (asi stokrát!!!
) vyžadují jen dvě holky ze tří a jsem tak strašně ráda, že kluci to NEVYŽADUJÍ!
Dělat to denně 5×, tak mě asi přivezou do blázince ![]()
@Anonymní píše:
Já tě chápu, taky chci chlapečka. Nikdy jsem nepochopila proč ženský touží po holkách, když jsou to většinou takový malý potvory. A v pubertě jsou to už velký potvory
I jako malé umí být VELKÉ POTVORY!
![]()
@Anonymní píše:
Mám: kluka, 3 holky, kluka a teď čekáme opět holčičku. Uvnitř jsem si přála chlapečka, aby ty síly byly vyrovnané. Ale i za holčičku jsem ráda. Nicméně, opravdu je důležité to zdraví, my jsme 5× měli štěstí, teď máme bohužel s malou pořád nějaké problémy a nikdo neví, jak to dopadne. Takže i kdyby byli všichni jednoho nebo druhého pohlaví. Hlavní je zdraví.A můžu ti říct, že jsem strašně ráda, že culíčky a copánky a každodenní převlékání oblečení (asi stokrát!!!
) vyžadují jen dvě holky ze tří a jsem tak strašně ráda, že kluci to NEVYŽADUJÍ!
Dělat to denně 5×, tak mě asi přivezou do blázince
Přesně tak. Kluky když bys navlíka do jutového pytle, tak v něm v klidu půjdou. Zato holky než se vypraví
.
@pe-terka píše:
Přesně tak. Kluky když bys navlíka do jutového pytle, tak v něm v klidu půjdou. Zato holky než se vypraví.
Ale zase, abych ubrala klukům na „úžasnosti“, permanentní hraní s autíčky mě nebaví, neustále něco dávat dohormady, když to ten kuliferda rozmontuje, to mě teda po sté už taky leze na nervy
. Čekat 10 minut, než si kluk nageluje ježka - to mi taky leze na nervy!
Uklízet 20 minut rozpatlaný gel, protože za starším synem vlezl mladší syn - TO MĚ TAKY NEBAVÍÍÍÍ ![]()
ZAKLADATELKO:
Miluju holky i kluky. Je mi jasné, že to zamrzí, když to či ono nevyjde, ale tak to holt v životě je, vyrovnáš se s tím a holčičky budeš milovat. Já, vzhledem k naší současné situaci, se modlím, hlavně ať je to zdravé! Může to mít klidně ocásek a kopýtka, ale ať to není nic vážného ![]()
My chtěli holku, hl. přítel a teď za pár dnů čekáme kluka… Hlavně přítel pořád doufá že se spletli…mě to bylo vcelku jedno ale vzhledem k tomu že přítel je ze 4 kluků děsí mě že i podruhé to bude kluk…„Děsí“ je špatný termín, ale vidím ten rozdíl jak on a bratři berou mámu a jak já jako holka…hl. v dospělosti. Ale nejvíc mi vadí když se každý ptá co to bude? a já kluk- jé no tak to musí být tatínek nadšen!! a vím že ne.. Samozřejmě u nákupu prvních modrých kousků se těším…„ale“ no hl. ať to je zdravé..