Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj mam doma volne akvarko velike a premyslim ze bych si poridila nejake zviratko.chtela bych se zeptat jestli by mi nekdo dal par navrhu na nejake hezke zvire.Zelvu ani morcata nebo krecky pavouky a hady nechci.
my měly krevetky a raky
nejsou náročné a přesto jsou zajímavé ![]()
Jedno z našich akvárií má téměř kubík a prohání se nám v něm hejno piraní …
Baslerinda píše:
Jedno z našich akvárií má téměř kubík a prohání se nám v něm hejno piraní …
kolik toho snědí a co?
Kupujeme jim syrové hovězí nebo vepřové srdce a dostávají cca 1 - 2× týdně.
my meli taky krabiky a krevetky a ted mame dravy rybicky a dve zabky drapatky.. jednu tmavou a druhou bilou. A z ty bily je kazdej poprdenej ze si myslej ze je umela a pak se leknou kdyz se hne ![]()
já budu mít krevetky
prý se to množí samo a dost rychle, ale v hornbachu jsem natrefila na rybu, co jí říkali jehla a vypadala hodně zajímavě, fakt jak jehla
na naše akvárko byla dlouhá. Kdysi jsme měli malé žraloky, ale už nevím jaxe ta ryba jmenovala
Pudloslava píše:
Snek achatina reticulata, dam ti dva docela velky zadarmo
Omlouvám se za OT ![]()
Pudli prosím tě můžu se zeptat na ty šnečiska
Doma nesmíme mit ani chlup kvůli alergiím,synátor chce nějaké zvířatko a už mě právě napadl ten šnek.JE to náročné na chov?Smrdí
?Co to žere?
Ono záleží na tom jak velké akvárko to taky je. Třeba ve 100 l akvárku by těch krevetek bylo opravdu hodně. Krevetky jsou spíš asi do menších akva. Taky si ho budu pořizovat do kuchyně, ale jen 20 l.
Nás ted naprosto uchvátili afričtí tlamovci z Malawi. Ale tam je zase 100 l akvárko naprosté min. A nebo si udělat mořské akva. Dneska už to není zas tak nemožné.
Igracek, nebyla to náhodou Parmička žraločí?
isand: je to možné
vypadali dobře
pak jsme je viděli v zoo ve Vídni a tam měli přes metr
chlap už si představoval, že mu tak vyrostou a dá si je na pékač ![]()
My máme ve velkém - 260l dva osmáky .-) a předchůdce byl suchozemský krab! A byla úžasná!!!! Když se hezky zařídí - akvaterárium, tak to vypadalo fakt luxusně
Jak velké a jak staré akvárko? Protože já bych do toho teda vodu nedávala.
Hadi a spol. nemůžou být v akvárku, musí mít terárium.
Takže mi z toho vychází ti šneci.
Krevetky mám, jsou super ![]()
Katka86 píše:Pudloslava píše:Omlouvám se za OT
Pudli prosím tě můžu se zeptat na ty šnečiskaDoma nesmíme mit ani chlup kvůli alergiím,synátor chce nějaké zvířatko a už mě právě napadl ten šnek.JE to náročné na chov?Smrdí
?Co to žere?
Je to uplne nenarocne, zere to vicemene kuchynsky odpad. ale kali to do akvarka a musi se to cistit - nekdo psal, ze za mesic, ale za me minimalne 1× tydne. Jinak to smrdi, plesnivi a tak. Ja to mam komplikovane tim, ze je mam ve sklenenem akvarku, ktere jsem uz mela, ale kdybych si to porizovala nanovo, tak si poridim plastovou prihlednou krabici s vikem, kterou bych drhla celou ve vane stetkou na nadobi (samozrejme bych si jednu vyclenila na to). jinak tomu das jako podestylku nejakou travu, co naskubes venku, das tomu misticku s vodou na koupani, jako jidlo hazis slupky ze zeleniny. cim vic tomu nacpes dekoraci, tim vic toho mas pak na umejvani.
Mam 4, stacili by mi dva, rada bych se dvou zbavila.
Pudloslava píše:Katka86 píše:Pudloslava píše:Omlouvám se za OT
Pudli prosím tě můžu se zeptat na ty šnečiskaDoma nesmíme mit ani chlup kvůli alergiím,synátor chce nějaké zvířatko a už mě právě napadl ten šnek.JE to náročné na chov?Smrdí
?Co to žere?
Je to uplne nenarocne, zere to vicemene kuchynsky odpad. ale kali to do akvarka a musi se to cistit - nekdo psal, ze za mesic, ale za me minimalne 1× tydne. Jinak to smrdi, plesnivi a tak. Ja to mam komplikovane tim, ze je mam ve sklenenem akvarku, ktere jsem uz mela, ale kdybych si to porizovala nanovo, tak si poridim plastovou prihlednou krabici s vikem, kterou bych drhla celou ve vane stetkou na nadobi (samozrejme bych si jednu vyclenila na to). jinak tomu das jako podestylku nejakou travu, co naskubes venku, das tomu misticku s vodou na koupani, jako jidlo hazis slupky ze zeleniny. cim vic tomu nacpes dekoraci, tim vic toho mas pak na umejvani.
Mam 4, stacili by mi dva, rada bych se dvou zbavila.
A smrdí to jako hodně?Myslíš,že by to mohlo být normálně v pokojíku?nebo to máte někde mimo dosah
?Máme alergii i na plíseň,tak ted nevím
Ale jako vypadá to krásně.Máme doma chameleona,ten žije „ze vzduchu“
jednou za sto let posbírám hovňouse,orosím a nacpu cvrčka a hotovo
.Takže potřebuju nutně něco stejně nenáročného ![]()