Zákaz chovu slepic

7768
30.8.15 18:51

Zákaz chovu slepic

Ahoj,
možná bude mít někdo zkušenost či bude vědět. Může mi soused zakázat chov slepic, když mi bude stát kurník u jejich plotu? A pokud ano, bude např. zápach ze slepic řešit hygiena nebo stačí opakované stížnosti na obci a chov mi zakáže obec? Děkuji za jakoukoliv odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1703
30.8.15 19:05

Asi je to obec od obce. Něco jsem našla tady http://www.denik.cz/…17-bvku.html

ale je to z r. 2012

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7768
30.8.15 19:18

@bubulina
Díky za odkaz, ale nic moc informace, ale i tak díky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
30.8.15 19:24

Hele a opravdu pokud nemáš prostor pro to abys neobtěžovala sousedy musíš ty blbé slépky mít? vždyť se to skoro už ani nevyplatí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
30.8.15 19:31

Fuj, už jsem se lekla, že zruší zdejší stránky. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
30.8.15 19:32

Zakázat ti to memůže, pokud bydlíte na vesnici, je tam chov zvířat obvykly, takže má smůlu i ve městě to zakázat nemůžou. stavba kurníku je jiná věc, myslím že je to na ohlášku, ale nemusí to být uplně u jeho plotu ne? vadilo by mu to kvůli stínu, nebo čemu? Hygiena na tebe nemůže:-)) je to tvoje věc, pokud zabezpečíš aby slípky neutíkali k němu na zahradu, nemá se co vztekat. Mrkni kdyžtak na i.fauna.cz tam je o chovatelství a o sousedských sporech dost a dost. Dokonce i kdybys měla prase a to dost smrdělo, tak s tím nic nenadělá… Pokud ale budeš krmit slípky kupovanými granulemi a krmnými směsmi, ne kvalitním šrotem, trávou atd… tak se to fakt nevyplatí a takový vejce vyrobený z granulí si už můžeš koupit v obchodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
30.8.15 19:37

No já teda nevím, ale to je nějaký velkochov že se tu bavíte o smradu? Já jsem teda od slepic žádný výrazný zápach nikdy nezaznamenala :nevim:

• Citovat
  • Upravit
16694
30.8.15 19:47

Vím, že se tam musí dodržet minimální vzdálenost od sousedova domu. Je to hlavně kvůli možnému zápachu a obtěžování mouchami v létě. Kolik metrů to ale je, to z hlavy nedám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
30.8.15 19:54
@verulicek píše:
No já teda nevím, ale to je nějaký velkochov že se tu bavíte o smradu? Já jsem teda od slepic žádný výrazný zápach nikdy nezaznamenala :nevim:

soused má šest slépek hned u našeho plotu, dokonce přímo u okna do ložnice a jak je nad 20°C tak je to neskutečnej smrad, nehledě na to že ten kohout řve každej den od 4h ráno.
Neřešil jsem to jen proto že jsme chvíli na to přesunuli ložnici do patra o 30m vedle.

Příspěvek upraven 30.08.15 v 19:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
30.8.15 19:54

@verulicek ja taky ne a to jich ma deda cca 40 :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
30.8.15 19:55

@jakanas heh..kohout to je jiná liga :-D @Bomer jo přesně…asi záleží hodně jak se o ten kurník dotyčný stará.. :nevim: a taky čím je krmí atd.

• Citovat
  • Upravit
12154
30.8.15 20:13
@Burj Chalifa píše:
Fuj, už jsem se lekla, že zruší zdejší stránky. :(

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk:
Příspěvek týdne :palec:. Ne-li měsíce.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
30.8.15 20:17
@verulicek píše:
No já teda nevím, ale to je nějaký velkochov že se tu bavíte o smradu? Já jsem teda od slepic žádný výrazný zápach nikdy nezaznamenala :nevim:

no, tak mně je tedy soused dal těsně k plotu, v podstatě jedna strana výběhu je plot, přímo pod okna ložnice, od zdi baráku k jeho plotu je odhadem 5 metrů, a když je vlhko, je to smrad jak blázen. Nemluvím o hluku, což zde na emiminu se na to objeví vždycky reakce, že jako slepice kdákají a co jako, je to hnus, obtěžující hnusnej hnus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
30.8.15 20:19
@verulicek píše:

No když na ně leda čučíš do monitoru… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
30.8.15 20:19

A když se mě někdo zeptá, jaké zvíře na světě nesnášm nejvíc, řeknu kohout. Už naše tříletá si téměř každé ráno stěžuje, že kouhout dělá kykyryký a vzbudil jí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný