Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
možná bude mít někdo zkušenost či bude vědět. Může mi soused zakázat chov slepic, když mi bude stát kurník u jejich plotu? A pokud ano, bude např. zápach ze slepic řešit hygiena nebo stačí opakované stížnosti na obci a chov mi zakáže obec? Děkuji za jakoukoliv odpověď.
Asi je to obec od obce. Něco jsem našla tady http://www.denik.cz/…17-bvku.html
ale je to z r. 2012
@bubulina
Díky za odkaz, ale nic moc informace, ale i tak díky ![]()
Hele a opravdu pokud nemáš prostor pro to abys neobtěžovala sousedy musíš ty blbé slépky mít? vždyť se to skoro už ani nevyplatí…
Zakázat ti to memůže, pokud bydlíte na vesnici, je tam chov zvířat obvykly, takže má smůlu i ve městě to zakázat nemůžou. stavba kurníku je jiná věc, myslím že je to na ohlášku, ale nemusí to být uplně u jeho plotu ne? vadilo by mu to kvůli stínu, nebo čemu? Hygiena na tebe nemůže:-)) je to tvoje věc, pokud zabezpečíš aby slípky neutíkali k němu na zahradu, nemá se co vztekat. Mrkni kdyžtak na i.fauna.cz tam je o chovatelství a o sousedských sporech dost a dost. Dokonce i kdybys měla prase a to dost smrdělo, tak s tím nic nenadělá… Pokud ale budeš krmit slípky kupovanými granulemi a krmnými směsmi, ne kvalitním šrotem, trávou atd… tak se to fakt nevyplatí a takový vejce vyrobený z granulí si už můžeš koupit v obchodě.
No já teda nevím, ale to je nějaký velkochov že se tu bavíte o smradu? Já jsem teda od slepic žádný výrazný zápach nikdy nezaznamenala ![]()
Vím, že se tam musí dodržet minimální vzdálenost od sousedova domu. Je to hlavně kvůli možnému zápachu a obtěžování mouchami v létě. Kolik metrů to ale je, to z hlavy nedám.
@verulicek píše:
No já teda nevím, ale to je nějaký velkochov že se tu bavíte o smradu? Já jsem teda od slepic žádný výrazný zápach nikdy nezaznamenala
soused má šest slépek hned u našeho plotu, dokonce přímo u okna do ložnice a jak je nad 20°C tak je to neskutečnej smrad, nehledě na to že ten kohout řve každej den od 4h ráno.
Neřešil jsem to jen proto že jsme chvíli na to přesunuli ložnici do patra o 30m vedle.
Příspěvek upraven 30.08.15 v 19:56
@Burj Chalifa píše:
Fuj, už jsem se lekla, že zruší zdejší stránky.
![]()
Příspěvek týdne
. Ne-li měsíce.
![]()
@verulicek píše:
No já teda nevím, ale to je nějaký velkochov že se tu bavíte o smradu? Já jsem teda od slepic žádný výrazný zápach nikdy nezaznamenala
no, tak mně je tedy soused dal těsně k plotu, v podstatě jedna strana výběhu je plot, přímo pod okna ložnice, od zdi baráku k jeho plotu je odhadem 5 metrů, a když je vlhko, je to smrad jak blázen. Nemluvím o hluku, což zde na emiminu se na to objeví vždycky reakce, že jako slepice kdákají a co jako, je to hnus, obtěžující hnusnej hnus.
@verulicek píše:
No když na ně leda čučíš do monitoru… ![]()
A když se mě někdo zeptá, jaké zvíře na světě nesnášm nejvíc, řeknu kohout. Už naše tříletá si téměř každé ráno stěžuje, že kouhout dělá kykyryký a vzbudil jí.