Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jakým dílem začít? Respektive, první díl píšou nejaké povídky, ty mi většinou nebaví. Dá se to přeskočit?
Pokud chces cist jen sagu, zacni 3. dilem - Krev elfu. Ty povidky se daji preskocit, starsi vydani maji prave tu Krev elfu jako 1. dil.
Kdyz zacnes tretim dilem, coz je prvni dil romanu, tak se nic hrozneho nestane. Ale byt tebou urcite zkusim i ty povidky, ono to mozna nezni lakave, ale jsou skvele. Maji perfektni delku, jsou napechovane dejem a pozdeji je na ne dost referenci
ale roman pochopis i bez nich
@alynch píše:
Kdyz zacnes tretim dilem, coz je prvni dil romanu, tak se nic hrozneho nestane. Ale byt tebou urcite zkusim i ty povidky, ono to mozna nezni lakave, ale jsou skvele. Maji perfektni delku, jsou napechovane dejem a pozdeji je na ne dost referenciale roman pochopis i bez nich
ty povídky jsou o moc lepší, než ten román
Také doporučuji číst i povídky, tj. poslední přání a meč osudu. Nejvíce se mi líbí poslední povídka druhé knihy ![]()
Hodně těch povídek je volně inspirováno klasickými pohádkami, ale dost netradičně, mě bavily hodně. Některé z nich pak dějově sáze přímo předcházejí, ale já jsem kdysi taky četla rovnou ságu, protože jsem o nich nevěděla. Ten začátek je bez souvislostí trochu komplikovaný, ale dá se to.
Mě tedy povídky bavily víc, než román. Takže já bych je nevynechávala.
Je úplně jedno, jestli je vynecháš nebo ne, protože si je stejně přečteš, dřív nebo později.
Doporučuji raději dřív, lépe se pak navazuje na celou ságu.
Dobré rozhodnutá, ač nemám ráda fantasy a dlouho jsem se bránila, tohle je fanstasticky čtivé! asi to dám znova