Zaklínač - kniha

81500
29.6.23 12:54

Zaklínač - kniha

Jakým dílem začít? Respektive, první díl píšou nejaké povídky, ty mi většinou nebaví. Dá se to přeskočit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
393
29.6.23 13:09

Pokud chces cist jen sagu, zacni 3. dilem - Krev elfu. Ty povidky se daji preskocit, starsi vydani maji prave tu Krev elfu jako 1. dil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
29.6.23 13:17

Kdyz zacnes tretim dilem, coz je prvni dil romanu, tak se nic hrozneho nestane. Ale byt tebou urcite zkusim i ty povidky, ono to mozna nezni lakave, ale jsou skvele. Maji perfektni delku, jsou napechovane dejem a pozdeji je na ne dost referenci :D ale roman pochopis i bez nich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3142
29.6.23 14:35
@alynch píše:
Kdyz zacnes tretim dilem, coz je prvni dil romanu, tak se nic hrozneho nestane. Ale byt tebou urcite zkusim i ty povidky, ono to mozna nezni lakave, ale jsou skvele. Maji perfektni delku, jsou napechovane dejem a pozdeji je na ne dost referenci :D ale roman pochopis i bez nich

ty povídky jsou o moc lepší, než ten román

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861
29.6.23 19:24

Také doporučuji číst i povídky, tj. poslední přání a meč osudu. Nejvíce se mi líbí poslední povídka druhé knihy :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
29.6.23 20:27

Hodně těch povídek je volně inspirováno klasickými pohádkami, ale dost netradičně, mě bavily hodně. Některé z nich pak dějově sáze přímo předcházejí, ale já jsem kdysi taky četla rovnou ságu, protože jsem o nich nevěděla. Ten začátek je bez souvislostí trochu komplikovaný, ale dá se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9855
29.6.23 20:35

Mě tedy povídky bavily víc, než román. Takže já bych je nevynechávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11670
29.6.23 21:33

Je úplně jedno, jestli je vynecháš nebo ne, protože si je stejně přečteš, dřív nebo později. :P :mrgreen: Doporučuji raději dřív, lépe se pak navazuje na celou ságu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
30.6.23 12:47

Dobré rozhodnutá, ač nemám ráda fantasy a dlouho jsem se bránila, tohle je fanstasticky čtivé! asi to dám znova

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí