Zákonitosti vesmíru

452
12.1.13 11:02

zákonitosti vesmíru

Dobrý den všem!
Chtěla jsem se zeptat zda je tu někdo, kdo by rozuměl fungování vesmíru a dokázal mi tudíž vysvětlit co se to teď s lidma děje? Mám pocit jako by šlo všechno tak nějak"šejdrem" a potřebovala bych pochopit proč a co to na nás působí za síly.
Budu ráda za jakékoli poznatky.
Děkuji a pěkný den :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20518
12.1.13 11:12

No.. to se vrtáš v tom, na co ti neodpoví asi nikdo. Byla dřív slepice, nebo vejce?

Chceš teoretickou astrofyziku, nebo filozofii, nebo náboženství, nebo ezoteriku? Ti všichni se snaží totiž vysětlit to, co se „děje“.

Jde asi spíš o to, abys sama nastudvala pár „škol“ (pohledů a směrů) a v nějaké se našla. Jinak si troufám říct, že drtivá většna výkladů pochází a navazuje na řecké myslitele Aristotela, Platóna, atd. Musím se přiznat, že moc jsem toho od nich nenačetla.

Jak se otáčí Merkur okolo Slunce, se dočteš kdekoli na netu nebo fyzice ze základky nebo ti to vysvětlí na hvězdárně, ale pokud se ptáš na dopad pohybu Měsíce na lidi a jejich chování při úplňku… tak ti astrofyzika nevysvětlí. Chování lidí bez ohledu na to, že existuje Venuše. Ale mám za to, že to byl Seneca, co si už tehdy stěžoval, že morálka lidí je prostě úděsná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
12.1.13 11:18

Nečekám žádnou univerzální odpověď, spíš mě zajímají postřehy ostatních lidí a jejich pohled na věc.
A pokud se týče morálky lidí, tak to je vážně tragedie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ohýnek
12.1.13 11:20

Vysadili nás sem asgardi a teď nás sledujou :pankac:

• Citovat
  • Upravit
452
12.1.13 11:27

Tak v tom případě jsem ráda že nebudu u vyhodnocování výsledků… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
12.1.13 11:29

Nemam pocit, ze jde vsechno sejdrem, tedy bud ziju na jine planete, nebo to nejde univerzalne vysvetlit :mrgreen:
A mimochodem z vesmirniho hlediska je Zeme tak hrozne prtave misto v bezvyznamne galaxii, ze pes asi bude zakopany nekde jinde :-D
Pripadne doporucuji Stoparova pruvodce Galaxii od Douglasa Adamse, tam se par zajimavych postrehu najde :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ohýnek
12.1.13 11:30

Tomu se nevyhneš :pankac:

• Citovat
  • Upravit
20518
12.1.13 11:52

Moje filozofie?

My tu jsme takový ploštice, který maj pocit, že sezraly svět, a přitom neví, že nevidí vůbec nic. Nevidí, kolik tvorů a vůbec druhů existence tvorů žije přímo vedle nich.

Osobně si myslím, že to, co si myslíme, že víme, je… prostě jen zlomek toho, co skutečně je. že jsme nesmyslně pyšní na své technologie a znalosti. Měli bysme být naopak pokorní, protože tak se naučíme víc. Bazírujeme na věcech, které jsou nesmyslné. Na značkách aut, na kontech. Prootže takhle jsme si ten náš svět nastavili MY. Podle mně skutečné hodnoty jsou naprosto jiné. Pravda a láska. Ikdyž to zní jako kýč.

Líbí se mi základy budhismu, ty se té mé vizi dost blíží. Člověk by prostě měl žít tak, aby až umře, všichni plakali a on se smál. A samozřejmě lidé by měi plakat ne zlostí, ale… smutkem, že odešel dobrý člověk, jestli mi rozumíte. Život by měl být naplněn skutky, činy, ne shromažďováním majetetku…

Na to totiž navozuje i má další vize, co je „poté“. Že nikdo si nesmí vzít s sebou nic do hrobu. Vše nevyřízené se musí vyřídit. A dotyčný nemůže pokračovat dál. Nedosáhne ráje, nirvány, vyššího levelu. Jak to nazvat. Bude vrácen, a bude vracen tak dlouho, dokud to nepochopí.

Myslím si, že my lidi to furt nechápeme. Furt jsme vraceni a furt… to tu nějak kurvíme. A asi i proto, že ti lepší z nás jsou… už za vodou. Jsme prostě ploštice, co si namlouvají, že mohou sežrat svět. :nevim:

Příspěvek upraven 12.01.13 v 11:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
12.1.13 11:53

Hele, už je po 21.12. čeká nás nová éra a osvícení, jen si musíme chvíli počkat :mrgreen: :palec:

Ne, nikdo ti na to neodpoví. Je to o každém z nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
12.1.13 12:04

Jj, k buddhismu mám taky blízko a souhlasím.
Jen mám pocit že někteří lide se ted jaksi chovají poněkud nestandardně a doufala jsem že mi tu třeba někdo poví jaké síly mezi nebem a zemí se ted, v tomto období, dávají do pohybu a „zapřičiňují“ tento vývoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
12.1.13 12:14
@pikolino píše:
Jj, k buddhismu mám taky blízko a souhlasím.
Jen mám pocit že někteří lide se ted jaksi chovají poněkud nestandardně a doufala jsem že mi tu třeba někdo poví jaké síly mezi nebem a zemí se ted, v tomto období, dávají do pohybu a „zapřičiňují“ tento vývoj.

Z ekonomického hlediska by to mohl být prostě jen prostý strach. Když se člověk bojí, neuvažuje, stává se z něj zvíře a prostě nějak reaguje. Aspon já ti tak yvsvěluju, že strach je přesně to, co nutilo lidi se hlásit ke komunismům, k STB, k SS, bonzovat na sousedy… strach nejen o sebe, ale i své blízké… a dneska není sice válka, ale situace taky není dvakrát hezká. Podle mně lidi maj strach. Buď že mají málo, nebo že by mohli mít málo. A bez ohledu na mé řeči o pravdě a lásce, těch se člověk opravdu nenají. Natož aby jimi nakrmil své děti. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
12.1.13 12:17

Což jen dokazuje, že jsme jen jeden z živočišných druhů. Chováme se v souladu se zákony džungle. Ba ještě hůř. Přežijí jen nejsilnější. A na rozdíl do zvěře lovíme nejen když máme hlad, ale i ve chvíli, kdy jsme syti a jsme si vědomi toho, že jsme silnější než ti slabší okolo, tak pak je lovíme čistě jen pro radost z lovu. že bychom měli pomoci právě ve chvíli, kdy jsme sytí, nás totiž ai nenapadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2275
12.1.13 12:19

@pikolino přečti si tuhle knížku http://uloz.to/…z-ekniha-pdf , snad to bylo i sfilmované, já jsem na ní narazila cca před 4mi dny, kdy jsem už nevěděla kudy kam a svět se mi zdál jen černý, vůbec jsem nechápala, proč se některé věci dějí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
12.1.13 12:26

@dorinka01 děkuji,znám… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.1.13 20:22
@pikolino píše:
@dorinka01 děkuji,znám… :palec: