Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý večer, chceme si pořídit zakrslýho králíčka, ale nevíme jakýho. Prosím jestli někdo nemáte zkušenosti. Nejdřív se nám líbil zakrslý beránek (první obrázek) paní za něj chce jen 250,– zdálo se mi to málo. Zajímá mě povaha, velikost atd. nebo druhý adept je teddy, cena je 900,–. Nejde mi ani o ceny, ale spíš o povahu, aby třeba nebyl zlý a nekousal. Prosím někdo zkušenosti?
Beranci by meli byt povahove klidnejsi. Bohuzel my měli zrovna beranici zakernou
nejhorsi je ustat kralici pubertu, to jsou nekteri zlobidla. Pokud vam nejde o cenu, koukala bych po papirovych, nebo nasla nekoho, kdo vam ukaze oba rodice abyste videli, jestli nejsou agresivni
Ahoj, máme doma teddyho, kluka.
Je hodný, nekope, nekouše, neokousává nábytek ani nic co nesmí. Je celý den puštěný z klece. Tam si dochází jen na záchod.
I když máme pokoj bez dveří, nechodí po bytě. Nesmí. Jen vyjímečně jde na výzvědy a když zjistí, že ho vidíme, tak rychle uteče zpět do pokoje. ![]()
Je to vážně zlatíčko.
Ale. Nechce se necht chytit. Přihopsá pro pohlazení, ale nechce do náruče. Tak jej vždycky ulovíme.
Potom je v náručí dlouho a nechá se drbat a hladit.
Nemá rád česání a ty jeho jeho jemné chlupy se potom kudlí. Tak jej nechávám stříhat.
Ale neznám beránka. Nikdy jsem jej neměla, tak nemůžu poradit.
Hele povaha je hodně individuální, těžko odhadneš. Naše králičice byla hodná, ale úplně blbá. (Ale teda byl to zkratovitý nákup ze zverexu, byla jsem tehdy v pubertě. Už bych to neudělala.)
Jak radí holky, kontaktuj chovatele, zajeď se podívat, třeba si králíčka i pomazli: pokud bude v domácím prostředí v pohodě, máš větší šanci, že bude fajn i u vás.
Stojí za to investovat čas, přece jen, králík je na šest až osm let…
Jak už bylo řečeno, asi bych vybírala králíčka na kterého se můžete přijet podívat a vidět, jak se chová. My jsme měli králíčky 3, všechny ze zverimexu. Ten první měl krátkou srst a uši vzhůru - dostala jsem ho okolo vánoc když mi byly asi 3 nebo 4 roky. Byl to kluk, neustále utíkal z klece, ohryzávání všech možných drátů, nábytku a oblečení měl asi jako sport. Nechtěl se nechat chytit, zlobil se když mu někdo šáhl do klece a moje mamka se ho jednu dobu bála. Když jsem ho jednou chytla na zahradě, naštval se, „zachrochtal“ a hryznul mě - doteď tam mám trochu jizvu. Možná se nás prostě jenom bál - zažil mě jako malé všetečné dítě, pořád jsem ho tahala po domě, mazlila se s ním a nenchala ho chvíli na pokoji. Pak se narodil i můj mladší brácha, který ho asi ve třech letech opakovaně nakládal na korbu velkého plastového auta a potom ho vozil po kuchyni
. Takže ho asi chápu. Po 6 letech dostal mozkovou mrtvici a za pár měsíců umřel. Další králíček nám umřel asi po roce - byl to dlouhostrstý beránek a měl vrozený problém s ledvinama (veterinářka nám řekla, že v současné době je tenhle problém hrozně rozšířený). Teď máme asi 3 roky králičí holčičku (beránek s krátkou srstí), která je zatím úplně zdravá a docela hodná. Miluje svoji klec a docela se snáší i s naším psem. Občas se přijde pomazlit, ale jinak se lidem spíše vyhýbá. Takže s králíčky ze zverimexu je to asi hrozně o náhodě.
@Hildegarde no, my už doma máme našeho kryšpína. je to teda macek
většina času je zalezlej pod pohovkou
nechá se pohladit ale ne chytit. no třeba si zvykne.
@fifinkaa Ten je krasnej
Ma suprovy jmeno ![]()
Neboj, urcite si zvykne, dej mu cas ![]()
Mate ho v kleci? ![]()
@kaja00 právě že ne, běhá volně. ale jen v obyváku a v kuchyni (máme propojený) dál se neodváží. do klece chodí jen na záchod a na jídlo. ale je hrozně hodnej. vůbec o něm nevíme. zvyká si. už se nechá hladit i od malý ![]()
@fifinkaa Tak to je krasny
Uzivejte si dokud je jeste maly
. Ja zazila rust od narozeni, je to krasny a strasne to leti
Ted uz je kralinde rok ![]()
@kaja00 děkuj. tý jo, ale zrovna malej mi nepříjde. už teď mi příjde docela velkej. doufám že to už moc nevyroste. ![]()
@fifinkaa No tak zalezi na plemeni
Co je zac? Beranek?
A taky genetika a tak ![]()
@kaja00 jojo beran. prý max kilo a půl. tak se uvidí. při nejhorším máme na neděli oběd. ![]()
@kaja00 s tema 2 kilama pocitam. Dnes nase nadhera rozkousala kabel od nabijecky:D