Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Pak se bude bat klacku, porad opakovat nesmis a kdyz neposlechne, tak na zadek ale jen novinama.
akorát se bude bát klacku, to jsou stoletý metody
vezmi si dostatek pamlsků a uč ho s pamlskem před čumákem. Pak půjde tak, jak budeš chtít, prokrmuj ho a postupně snižuj frekvenci odměňování. Občas zastav, aby si tě musel hlídat.
@j-p píše:
Pak se bude bat klacku, porad opakovat nesmis a kdyz neposlechne, tak na zadek ale jen novinama.
proč ho mlátit
![]()
Kup si halti a uč na pamlsek, míček nebo na cokoliv co ho zajímá a ke zkouškám nelez pokud to pes neumí! divím se že Ti na cvičáku někdo neporadí
to jsou fakt metody. Docela bych ráda věděla co by si dělal kdyby Tě v práci někdo něco učil, neuměl Ti to vysvětlit a pak po Tobě chtěl aby si to dělal správně a pokud ne, tak by Tě přetáhl proutkem
, to by se Ti líbilo, vid?! ![]()
@Reinka ja sem nepsala, ze ho ma mlatit.Ja sem napsala, ze kdyz neposlechne tak na zadek ale novinama. A ne ze ho budu mlatit hlava nehlava. Jasny
@j-p píše:
@Reinka ja sem nepsala, ze ho ma mlatit.Ja sem napsala, ze kdyz neposlechne tak na zadek ale novinama. A ne ze ho budu mlatit hlava nehlava. Jasny
Já vím, ale i tak
ten pes to absolutně nepobere, očividně moc nechápe, co po něm chce a ještě je za to takhle trestanej…
No kazdej pes je jinej…pamlsky jsou fajn jenze by je clovek musel treba u naseho psa davat nonstop…Ja osobnei myslim ze jsou pesani ktery nato proste nejsou.
@Lucie66 píše:
No kazdej pes je jinej…pamlsky jsou fajn jenze by je clovek musel treba u naseho psa davat nonstop…Ja osobnei myslim ze jsou pesani ktery nato proste nejsou.
Pak je potřeba znát svýho psa a vědět, co na něj platí, za co ti bude ochotnej pracovat. Za trest ti nikdo moc pracovat nebude.
@j-p píše:
v čem jsou noviny lepší než proutek??
![]()
A ta metoda, že když pes zatahá, ty zastavíš - až povolí vodítko, zas půjdete, zatáhne, zastavíš… - jsi zkoušela?
Trestat má smysl psa, který dobře ovládá cvik, ale jednou za čas lajdačí.
Pokud to dělá blbě furt, tak nemá smysl trestat, on stejně neví, za co. Ukaž mu, co dělat má, co je správné. Pozitivní motivace ![]()
Reinka-no ja bych spis rekla asi tohle jsem rada ze chodi jakstaks na voditku a nenicim ji nejakym treninkem jde ji to pro me dostacujicne taky jsem si myslela jak budu delat zkousky a pak jsem pochopila ze holt nebudu hlavne ze jsme spokojeni obe
Ach jo. Trestem psa netahat nenaučíš
Mrzí mi, že dneska kdy má psa každej, je tohle ještě běžné. Konrétně při nácviku chůze je to nebetyčná blbina
@Reinka píše:![]()
proč ho mlátit
![]()
tady přece nejde o mlácení. Jde o to plácnout ho novina přes zadek, ne ho zbít. Ale prostě když udělá něco co nemá, př. rozkouše botu - přitáhnout k té botě a plácnout.
Chtěla jsem se vás zeptat zda se mě pes může začít nějak bát když ho při výcviku - neuposlechnutí švichnu větvičkou. Učím ho chuzí na vodítku u nohy a když taha jakože taha pořád. Tak si vezme větvičku a švichnu ho s větvičkou, škubnu s vodítkem k noze a ještě mu řeknu k noze. Když jde u nohy tak ho chvalím.. dostane odměnu, ale jdeme ke zkouškám a já už fakt nevím co s ním..Proutek mít nesmím u zkoušek a když není proutek tak taha neustále…když proutek vezmu a občas švichnu tak k noze jde, ale bez proutku ho to neumím naučít..dnes šel u nohy uvazanej, ale vodítka jsem nedržela a občas šel na druhou stranu něco čmuchal…takže jsem ho musela švichnout a dát zpět k noze..i když lovecký pes tak při chuzí u nohy nesmí ani čmuchat..Já nevím jak ho to naučít..a nevím zda z toho pak nemůže něco mít aby se mě třeba nebal když ho švihnu..