Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Máte někdo pozitivní zkušenost s ochranou ptáků proti nárazu do oken. S jakou? Něco jsem si zjitila na netu, tak se chystám nakoupit nějaké nálepky, ale zajímaly by mě vaše zkušenosti. Třeba jak se pak myjí okna s nálepkami, případně jestli nepoužíváte jiný druh ochrany, třeba nějaké doma vyrobené šňůry atp.
@tiffany určitě pomáhají záclony - když nejsou, ptáci naráží víc. U plastových oken
To jako budeš mít před oknem nějakou nálepku nebo síť, aby zpomalily toho ptáka a zmírnily tak náraz? Asi kecám blbosti, ale tohle mě napadlo. Nikdy jsem o tom neslyšela a zajímalo by mě, jde ti o ty ptáky, nebo o okna? ![]()
Zajímavé, nikdy mě nenapadlo, že ty nálepky jsou kvůli ptákům, měla jsem za to, že je to jen pro okrasu
Aspoň jsem zas o něco málo chytřejší ![]()
@tiffany píše:
Máte někdo pozitivní zkušenost s ochranou ptáků proti nárazu do oken. S jakou? Něco jsem si zjitila na netu, tak se chystám nakoupit nějaké nálepky, ale zajímaly by mě vaše zkušenosti. Třeba jak se pak myjí okna s nálepkami, případně jestli nepoužíváte jiný druh ochrany, třeba nějaké doma vyrobené šňůry atp.
existuji UV fixy, kterymi neco na okno nacmaras.Ty nevidis nic ptaci to vidi…clovek to vidi jen kdyz na to posviti modrym svetlem. Bezne se daji koupit.
Na nálepky se vyprdni, mi máme nalepené na oknech siluety ptáků, normálně vystříhané z barevnýho papíru a jak dřív jsme měli jeden smrťák za druhým, teď máme klid a je to zadara a hlavně hned. ![]()
@Petule030 nálepky simulují siluetu dravce, takže se k nim ptáci nepřiblíží. Nebo aspoň jakoby zviditelňují tu průhlednou plochu, aby si ptáci nemysleli, že tam je volný prostor a nesnažili se proletět.
Ta fix aje lepsi…ptaci maji tohle videni a vidi ty obrazky uz z dalky…muzou byt i samolepky uv
Barva - pro lidské oko bezbarvé, pro ptačí oko svítivě modré
Lze využít jako doplněk při polepu skleněné plochy UV samolepkami, kde jej můžeme použit na domalování UV značek do mezer mezi samolepky.
Díky za vaše reakce. Zaujaly mě ty fixy a taky bych mohla zkusit nalepit ty vystříhané motivy. @Lacenka máte je asi nalepené zevnitř? To by ale mohlo být pro ptáky méně viditelné. U nás je problém, že máme docela velká okna, navíc třeba v kuchyni máme dvě okna proti sobě a všude hodně zeleně, takže opravdu hodně rizikový prostor pro ptáky. @Petule030 pochopitelně, že mi jde o ptáky. Jsem velký milovník přírody, tak mi přijde zbytečné, aby mi tu umírali ptáci
Podle mě by každý měl k přírodě přistupovat s respektem a úctou, pak by to na světě nemuselo vypadat tak, jak to vypadá.
@KackaDoup zkusím kouknout na ty fixy. Jen aby se to pak dalo umýt. ![]()
@KackaDoup píše:
http://www.zelenadomacnost.com/…ecka-40-ks-/
To se mi nenačítá.
@mlsalkaM píše:
@tiffany určitě pomáhají záclony - když nejsou, ptáci naráží víc. U plastových oken
Je fakt, že záclony nemáme, ale ani je moc neplánuju. Třeba v kuchyni by mi vyloženě vadily. Navíc si myslím, že když budu mít u nás záclony, tak se mi v tom okneě stejně bude odrážet obraz před oknem a to je prostě zeleň, kde se ptáci mohou volně pohybovat.
@tiffany dá,musi se to obnovovat, takze bych volila ty u nalepky kdy z mate tolik oken