Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@j-p píše:
@B.O.K. Team novinama placnout psa neni zadny biti a mlaceni.Az si vezmu na psa tyc apod. tak to je mlaceni a tyrani.Ja psovi dam povel a poslechne na slovo.
Moji psi taky a nemusela jsem je ani plácnout ![]()
@j-p Jen ale pochop, že psovi je jedno jestlu proutkem nebo novinama. On prostě neví proč ho trestáš, protože to s tím nemá nic společného..
Pes tě pravděpodobně poslouchá proto, že ho od štěněte učíš slepě poslouchat na slovo. Pes by neměl být dílem horké ruky, ale jeho prodlouženou rukou. To s novinama v ruce nebo čímkolikv jiným neuděláš… Nemluvě o jeho inteligenci
@DeTer No u toho naše „hajzlíka“ nepomáhalo nic jiného. Zkušenosti člověka co cvičí tohle plemeno velmi dlouho. Cvičil je i na „prodej“. V podstatě, že udělá loveckého psa se zkouškama a pak ho prodá. A má jedny z nejlepších psů u nás v tomhle plemeně. Dneska už se tomu teda bohužel nevěnuje komerčně, jen pro sebe má psa. On tohle doporučil a funguje to. Nebolí ho to, ale je to nepříjemné, štípne to. Pak si dá bacha..:) U mojeho podvraťáka tohle nefungovalo, ten se dá ovládat hlasem..:)
Jak tu psala @DeTer. C.Milan -znalec psi duse, funguje to mame 3 psy a jsou zlaty. Nechapu mlaceni a placani a podobny sr…pes pozna vse z tonu hlasu a z drzeni tela a pohybů. Hlavni je aby pochopil co po nem clovek chce a jeste jedna rada pred tou zkouskou ho trochu unavit aby nemel takovy tendence.
Třeba se to ani nenaučí ![]()
Mně se nikdy našeho psa nepovedlo naučit jít u nohy na vodítku. Tahá, že by se uškrtil, ale jak ho odepnu, jde u nohy spořádaně
![]()
@white_black Velká pravda v tom co píšeš. Na každého jiný metr. Máme ted taky divocha, je to kříženec, nikdo ho už nechtěl a my se zamilovali jen z fotky a v něm se to šíííleně mlátí. Jsem už toho zastánce, že velký psi jedině čistý, protože je to hovavart s ohařem a když se na něj zadíváš jeho pohyby a chování jsou prostě dvě různé povahy. Cože je rpstě špatně. Na něj neplatí nic
![]()
Myslím, že chůze není zrovna to nehorší na výcvik ( když jsme u těch loveckých) a že na to zrovna donucovací prostředky nejsou třeba, ale chápu některy, že po nich šáhnou
@DeTer umi to co sem chtela, lehnout, sednout. zustan atd. A zbytek se naucila sama protoze je chytra a ma to v genech.Moc ji miluju a v 10.letech, sem ji nechala operovat a nevedela sem jestli prezije, operace za 10.tisic.Tak psy miluju a nenechala sem ji utratit.Az umre sama bude to neco jineho. A ne ze me tady bude nekdo osocovat, ze dam psovi na zadek placnutim a pomalu ho tyram.
@Klerika taky jsme podle toho naučili našeho blbečka chodit u nohy a myslím, že i mnoho jiého se dá aplikovat na další psi
@j-p píše:
@B.O.K. Team novinama placnout psa neni zadny biti a mlaceni.Az si vezmu na psa tyc apod. tak to je mlaceni a tyrani.Ja psovi dam povel a poslechne na slovo.
Jo takze jakmile priste uslysi sustit casak pri vasem cteni, okamzite bude vynervovanej, nic ve zlym.
@DeTer. A paradne to tam vysvetluje.
rehabilituje psi a cvici lidi ![]()
@j-p Tak trochu týráš jeho IQ, prootže on nemá ponětí když jde/nejde u nohy a najednou mu přiletí, tak prostě nemá tucha o co go..
Jinak psa jako takového určitě netýráš. Věřím ti lásku k nim, já je taky miluju ![]()
@DeTer To je pravda, běžné základní dovednosti není problém naučit. Horší je to s těma loveckýma. Ale má výborné vlohy i genetiku. Nejsložitější je odložení v lese a musí u toho být sticha. A chůzi? Ten náš zmetek netahá jen mě..:D Ale chlap mu to z části toleruje právě kvuli tomu lesu, tam prostě táhnout musí.. A ořecha mám doma u rodičů, směs snad všeho co si človek vzpomene a to je flegmouš. Tam by to samé nefungovalo ani náhodou..
To švihání proutkem se člověk běžně dočte ve starších myslivokynologických příručkách, a spousta lidí to používá dodnes, takže zakladatelce to dost možná i někdo „zkušený“ poradil.
Za mě - pes cvičený přes pozitivní motivaci pracuje lépe, krásněji a spolehlivěji, než pes cvičený přes negativní motivaci. Jinak jde u nohy pes, který dává bacha, jestli náhodou z paničky neupadne kus párku, jinak jde pes, který kouká do dálav a přemýšlí, jestli se mu vyplatí zdrhnout, nebo jestli neriskovat.
Na zkoušku bych se nehlásila, pokud nemá pes všechny cviky dokonale naučené, stejně pak při zkoušce polovinu pokoníme, tak je potřeba s tím počítat ![]()
@Klerika Hlavně ty lidi.
Když jsem to viděla poprvé, měla jsem husinu, jak s nepoddajného psa, udělá beránka. V jednom díle pes hroznej, neustále se oháněl, manželé už ho chtěli utratit porotže neustále útočil. On spocenej, hotovej a stejně ho dotlačil tam, kam chtěl
Je prostě dobrej a je to opravdu znalec psí duše a trenér lidí