Trest psovi při výcviku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29730
28.7.14 12:23

Pes se neplaca. Nicim. Nema to smysl. Takhle se psi cvicili pred lety. Neplaca se, ani kdyz neco provede, vetsinou se na to prijde pozde a ten pes uz davno nevi, co provedl.

Chuze u nohy: voditko pripnout k obojku a mit dost casu. Jdes, pes zatahne, zastavis se. Nekdy je to krok sun krok. Pokud na to nemas cas a chces se nekam dostat, prepnes psa z obojku na postroj. Na tom pes tahnout muze. Chyba se casto dela v tom, ze je pes na obojku stale, ale jen nekdy se cvici chuze u nohy.

Jinak doporucuju knizku: Proc muj pes…? od Johna Fishera

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
702
28.7.14 12:25
@j-p píše:
@DeTer umi to co sem chtela, lehnout, sednout. zustan atd. A zbytek se naucila sama protoze je chytra a ma to v genech.Moc ji miluju a v 10.letech, sem ji nechala operovat a nevedela sem jestli prezije, operace za 10.tisic.Tak psy miluju a nenechala sem ji utratit.Az umre sama bude to neco jineho. A ne ze me tady bude nekdo osocovat, ze dam psovi na zadek placnutim a pomalu ho tyram.

nikoho sem neosočila, že psa týrá! :! jen sem řekla svůj názor a stojím si za tím, že jakékoliv plácání je naprosto zbytečné. Chce to jen prostě víc času a trpělivosti, nejde všechno hned :mavam: nejdůležitější je psovi vysvětlit, co nesmí a co může. A s tou chůzí u nohy, mě opravdu hodně pomohla Halti ohlávka ( na cca dvouletý hovádko (30KG) z útulku co nikdy nevidělo obojek ani vodítko - za týden chodil jak beránek )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
701
28.7.14 12:26

@j-p. Ja se snazim jen vysvetlit ten myslenkovej pochod u psa :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
28.7.14 12:28

@white_black Zase musím souhlasit. Měla jsem vždycky nějaký malý směsky, ted máme prvně většího psa, protože máme dům a je to nebe a dudy. Ta moje fenka byla taky směs všeho, dokonce sjme tomu řikali univerzální pouliční směs, protože její kopie chodí a chodili všude okolo nás :mrgreen: tu nebyl až tak elký problém k něčemu naučit, ale tohle co máme teď? Občas mi přijde, že si sám není schopný uvědomit jeho výšku a váhu ( má 50kilo - není tlustý, klidně by mohl mít ještě tak o tři - 5víc)a pořád dělá kraviny jako malý prckové. Jenže když ti vyhrabe díru trpaslík dobrý, fouknu a je to zpátky, když vyhrabe jamku tohle co máme teď, tak tak¨m můžeš zasadit 3letý strom :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
701
28.7.14 12:28
@DeTer píše:
@Klerika Hlavně ty lidi. :mrgreen: Když jsem to viděla poprvé, měla jsem husinu, jak s nepoddajného psa, udělá beránka. V jednom díle pes hroznej, neustále se oháněl, manželé už ho chtěli utratit porotže neustále útočil. On spocenej, hotovej a stejně ho dotlačil tam, kam chtěl :mrgreen: Je prostě dobrej a je to opravdu znalec psí duše a trenér lidí, pomohl hodne psum i lidem. Stejne jako tahani za voditko kdyz jdou kolem ostatnich psu :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
j-p
11770
28.7.14 12:32

@DeTer jo miluju je a je to tak a ne jinak.Muj ma vsechno.je to me prvni dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
28.7.14 12:34

@j-p Ne, nesrovnávala bych s dítětem. Taky jsem bezmezně milovala svou fenku, ale když se mi narodil kluk je to něco úplně jiného..
Tak je vidět, že se má dobře, tak za to bud ráda. Určitě jí netýráš, jen zkrátka každý má jiný názor :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
j-p
11770
28.7.14 12:38

@DeTer ja ji mela jako dite, protoze sem si myslela, ze nebudu mit deti. Vynahrazovala mi to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
28.7.14 12:40

@DeTer Jo tak to chápu.. U našich je čistokrevný italský pouliční prevít neboli ČIPP. Dovezla jsem si ho z dovolené.
Docela mě tady baví názory některých super cvičitelů - chovatelů.. Asi pošlu naší zrůdičku na převýchovu. Jestli ho někdo odnaučí štěkat doma z okna a nepřestane štěkat i v lese /hlasitost má nejlepší co může mít/, krást cokoliv k jídlu co člověk nestihne odstranit z jeho dosahu. Což se rovná asi 2 metrové výšce a neustálému dělání naschválů / to ho baví za jakou koliv cenu a nikdo neví proč.. a že by se mu nikdo nevěnoval se rozhodně říct nedá/, taky by mohl přestat útočit na „kryso“psy a zdrhat kdykoliv se mu to povšede a udělá to tak aby u toho neměl epi záchvát tak za to zaplatím co si jen řekne.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
28.7.14 12:43
@DeTer píše:
Ano ale to je jiná situace. On neví proč ho mlátíš ( byť novinama)

to ano.

• Citovat
  • Upravit
4462
28.7.14 12:45

@white_black :lol: :lol: Takteéž se hlasím. Taky bych chtěla převychovat toho našeho blbečka :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
28.7.14 12:45

@white_black Hele a uz jsi s tou vasi zrudickou :mrgreen: absolvovala nejakou lekci u nekoho fakt zkusenyho? Tohle mi neprijde jako neresitelny problemy :think:
Mmch. tu knizku fakt doporucuju i pro ty, co uz zkusenosti maji, je super :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
28.7.14 12:55

@asha No ráda bych, ale ono to nejde. Pokud by teda ten zkušený nechtěl navštívit nejbližší nemocnici..:D a u něj už je to ztracené.. Vzdala jsem to, funguje tak něják, že se to dá. někdy hůř, někdy líp. Zkazila ho už jako štěně a tahle rasa je hodně problémová na výchovu.. Je to stařík. A že pes neví, že něco provedl.. Tak to bych vám přála vidět toho zmetka když něco udělá.. Ani nevyleze z pod postele když přijdem domů..:D moc dobře ví.. Jen mě strašně mrzí, že k němu nemůžeme mít i to štěně aby ho naučil ty lovecké věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
28.7.14 12:55

@asha ale po knížce se ze zvědavosti podívám.. Třeba tam bude něco aplikovatelného..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
28.7.14 13:07
@white_black píše:
@asha No ráda bych, ale ono to nejde. Pokud by teda ten zkušený nechtěl navštívit nejbližší nemocnici..:D a u něj už je to ztracené.. Vzdala jsem to, funguje tak něják, že se to dá. někdy hůř, někdy líp. Zkazila ho už jako štěně a tahle rasa je hodně problémová na výchovu.. Je to stařík. A že pes neví, že něco provedl.. Tak to bych vám přála vidět toho zmetka když něco udělá.. Ani nevyleze z pod postele když přijdem domů..:D moc dobře ví.. Jen mě strašně mrzí, že k němu nemůžeme mít i to štěně aby ho naučil ty lovecké věci.

Hele fakt si o tom neco precti. Ono tohle je hodne rozsireny a zazrany, ze pes o tom vi. Na zaklade toho se se psy zachazelo, klasicky cvicaky, co vychazi z tradicniho vycviku na tom jedou furt. Nicmene to tak vubec byt nemusi, my to jen vidime svoji logickou optikou, nicmene pes je proste jiny zivocisny druh :)
Kdyz zmetek neco udela, dokud nevidi tebe, je v pohode, pak mu staci setina vteriny, aby zhodnotil situaci z toho, jak se tvaris, jak se pohybujes, psi tohle ctou dokonale. A my z toho vyvodime, ze dobre vi, co udelal, ale on jen reaguje na nas.

Tohle se ukazuje pri naprave. Kdyz psa potrestas az hodinu po tom, co ti zlikvidoval zanovni tenisky, bude se tvarit desive provinile, ale za tyden to udela klidne zas. :)

A vis co, dulezity je to nevzdat, zkusit to s necim, co neni tak vazny problem a co te tak nedere a hezky pomalu. Ale bez nekoho, kdo to uvidi a kdo se vyzna, to fakt nepujde, je uplne jedno, jaky mas zkusenosti, oni i zkuseny vycvikari si kolikrat zvou na reseni problemu kolegu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný