Trest psovi při výcviku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29730
28.7.14 16:58

@Allie83 To byla reakce na tohle :„Určitě je pro psa příjemnější párkrát dostat čapkou než se celý život škrtit na vodítku…“
Spolehnout na pozitivku se muzes, pokud to s ni umis. Je dost mozny, ze jsi nacetla neco na netu, ja taky, ale on je vetsinou u takovych nazoru problem ten, ze to pisou lidi, kteri to proste neumi a je jim blizsi ten „bic“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
28.7.14 17:10

@asha hele, myslím, že tohle asi nemá cenu :mrgreen: Stejně jako ty mě nepřesvědčíš o pozitivní motivaci ani já tebe nechci přesvědčovat o svých metodách… Důležité je, že jsme obě spokojené :mrgreen: a hlavně, že jsou spokojeni naši psi, ne? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
28.7.14 17:17

@Allie83 A uz jsi videla psy cviceny pozitivkou? A treba klikrem? Pust si nejaky videa, nedavno treba koloval po netu „nejlip vycviceny pes“ tusim z Australie? :think: A dog-dancing a podobny veci? Placanim tohle neudelas. :nevim:
Ja tvoje metody znam, prosla jsem tim, jak jsem psala ;)
No, ale tady to asi fakt nema cenu, skoda :)
Jen bych proste nenavrhovala nekomu, komu nefunguje proutek, placani ksiltovkou. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
28.7.14 17:27

@asha zakladatelka potřebovala poradit s chůzí u nohy - co jsem z jejího dotazu pochopila, tak se chystá se psem na zkoušky… Moja rada je rychlá a účinná. Nevím, jak by např. na loveckých zkouškách koukali na to, že na psa klikám… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
28.7.14 17:29

@Allie83 No, je videt, ze o tom moc nevis :) Klikr slouzi k vycviku ;) Mmch. kdyby placani bylo tak rychly (jakykoli), zrejme by ted nepotrebovala rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
28.7.14 17:32

@asha i čepice slouží k výcviku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
28.7.14 19:33

A jak je to teda s pozitivni motivaci? Jak se pes usmerni, kdyz dela co nema a nejde odvest pozornost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
28.7.14 19:40
@g.sandova píše:
A jak je to teda s pozitivni motivaci? Jak se pes usmerni, kdyz dela co nema a nejde odvest pozornost?

Ani treba kouskem masa pred cumakem? :lol:
Tohle chce videt, chce to nekoho, kdo toho psa uvidi, v jakych situacich se jak chova, na kazdyho zabira neco jinyho. Na dalku se tohle neda :)
Treba ne pozitivni :mrgreen:, ale v nekterych situacich k odvedeni pozornosti ucinny, jsou hozeny klice vedle psa, ale samozrejme to nefunguje v situaci, kdy je tvari v tvar svymu zivotnimu nepriteli.
Ono tech zpusobu je hodne a bez mlaceni se obejit da :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
28.7.14 19:47

@asha tak ja psy mlatit nemusim, jsou hodni. Vetsinou staci zvysit hlas, nebo zostrit hlas a rict nesmis. Ale teprve s mladochem zacinam, zlehka. S vycvikem teprve zacnu, zatim ta socializace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
28.7.14 19:51

@asha treba odnaucuju loudit jidlo u stolu. Vykazu ho na misto, neni to asi poz. motivace ale funguje to. Kamaradka treba vychovavala podle Desenskyho? Nevim, jestli uplne ve vsem, ale vrcela na psa apod. a pes posloucha a je vyrovnanej a v pohode

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
28.7.14 19:52

@g.sandova Ale jasny, ze hlas se pouzivat musi a jsou i zakazovy povely :) Tady jde o to, ze pes se da cvicit i jinak, nez zpusobem cukr a bic.

Jak stary mas stene? Taky mam ted mimino :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
28.7.14 19:55

@g.sandova No, ja popravde Desenskyho po zkusenostech nemusim. Jinak loudit jidlo u stolu. Na to je nejlepsi si psa proste nevsimat a nikdy nic od stolu nedat. Vykazani na misto neni uplne idealni, stene si to spoji s necim neprijemnym a muze byt problem pri jinych vecech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
28.7.14 20:01

@asha no,od brezna mam kavalirku triletou, pres ob. sdruzení. A potom ke mne prisel rocni kokr. Byl u rodine, ale byl zatez. Ta kavalirka se naucila poslouchat sama. Ona mi chce neustale delat radost a byt se mnou. Kokr je hodny, ucenlivy, ale nejdriv chci.aby nas mel rad. Desenskyho taky nemusim, ale ji to fungovalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
28.7.14 20:05

@asha tim,jak je velkej, tak drape deti. Takze co s nim? Nikdo mt od stolu nedava. Ted to ale funguje tak, ze si lehne a uz neotravuje, takze ho neposilam jinam. Tim, ze ho nemam od stenete, je to jiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
28.7.14 20:40

@g.sandova Na misto se nema posilat vylozene za trest, takze kdyz ho tam odlozis pred jidlem, treba s nejakou veci na kousani, tak ho loudeni casem prejde. Ale musi to tak byt vzdycky, misto-vase jidlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný