Cestování se psem do zahraničí

7257
29.7.14 10:49

Cestování se psem do zahraničí

Hezký den, chceme jet s dítětem a se psem vlakem na výlet kousek za hranice.Pes má mezinárodní očkovací průkaz. Stačí to? Chtěla jsem se zeptat, zda-li někdo cestu se psem vlakem do zahraničí absolvoval a jestli doklady psa a čipování někdo kontroloval. Dík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
702
29.7.14 11:22

Dle mého je potřeba pas ( vystaví vet. ), pes musí být čipovaný a v pase je uvedeno číslo čipu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
29.7.14 11:41

Dík, ale mě spíš zajímá praxe, jestli pokud přejedem hranice bude někdo psa kontrolovat. Kvůli jednomu výletu se mi nechce nechat vystavovat psovi pas ani ho nechávat čipovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
702
29.7.14 11:43

Jenže pes musí být očipovaný i v ČR! :! pokud není s PP a nemá tetování teda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
29.7.14 12:01

Praxe (přejezd autem Francie-Anglie), nevím, do jaké země pojedete vy, tak našeho psa kontrolovali pokaždé (má pas EU, čip). Záleželo na individuálně celníkovi, někdy stačilo jen ukázat pas a on porovnal psa s fotkou v pasu, někdy striktně přiložili čtečku a kontrolovali, zda číslo čipu sedí s číslem čipu v pase. Osobně bych si bez pasu a čipování netroufla se psem nikam vycestovat. Nehledě na to, jak už bylo psáno pes by měl být očipovaný i v ČR nebo tetovaný, pokud má PP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
29.7.14 12:08

Ahoj,

my jsme to teď řešili. Pes musí mít pas. Stojí to kolem 800kč a dají mu v této ceně i čip za ucho. Naše fenka je s pp a má i tetování v ucho, ale to nestačí. Tetování je pro pejsky do 1 roku. Tuto informaci jsem dostala od vet. Dále vet. registroval někde ten čip a my dostali dokument pro EU, kde byla web stránka, kde jsme čip měli taký zaregistrovat s našimi kontaktními údaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.7.14 12:11

@jannina1 Ahoj, my jeli se psem do Chorvatska 2× a nechali jsme mu vystavit pas, očipovat, oočkovat. Ale ze zkušenosti nikdo nikdy na hranicích ten pas vidět nechtěl. Myslím, že by byl problém spíš kdyby se něco stalo, třeba nějaké pokousání nebo tak, náhoda je blbec :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.7.14 12:26

My byli s hafanem v Chorvatsku, už teda před pěti lety a doktorka nám tehdy řekla, že po EU (včetně Chorvatska) stačí ten modrý mezinárodní průkaz.
Na hranicích jsme jim strkali naše pasy a ten průkaz a na ten se nikdy nedívali, ani psa vidět nechtěli (naštěstí, byl pod Sedalinem, takže vypadal jak mrtvej), takže to záleží na celníkovi.

Příspěvek upraven 29.07.14 v 12:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
29.7.14 12:26
@B.O.K.nemusi
@B.O.K. Team píše:
Jenže pes musí být očipovaný i v ČR! :! pokud není s PP a nemá tetování teda.

Ale prd.nemusi.jen nektera mesta to maji ve vyhlasce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
702
29.7.14 12:54

@valina1

tak pardon :kytka:, měl by být čipovaný + většina větších měst a obcí to má v závazné vyhlášce obce/města.( Ale doufám, že do budoucna to schválí a bude muset být čipovaný každý pes ) :mavam: Ale k dotazu, čip nám všude kontrolovali, dle zkušeností co se týče západních zemí (Rakousko, Německo, Belgie, Francie)a na Slovensku taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
29.7.14 12:58

@B.O.K. Team to mi nerikej. jedem v nedeli na slovensko a cip ani pas nemame. chteli jsme to risknout.sakra.tsk ted nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
702
29.7.14 13:02

Nás na Slovensku kontrolovali, je fakt ze i 3× za pobyt, ale vždy jsme byli v nějakém CHKO nebo v Tatrách, tam si na to asi dávají pozor a jednou když nás stavěli policajti na kontrolu tak chtěli vidět pas psa. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
29.7.14 13:04

@B.O.K. Team do pr… No tak uvidime no. jedem do nizkych tater.ach jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
29.7.14 13:05

@valina1 Jak již bylo řečeno - pas a čip je třeba při pohybu v zemích EU, tzn. i na Slovensko. Nemusí kontrolovat jenom celník, může i policie.
To stihneš, nechat vystavit pas a očipovat. Potom ale nezapomeň s sebou krom pasu vzít i očkovací průkaz, protože tam máš zaznamenána všechna očkování, která zatím v pase nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
29.7.14 13:10

@Nirrti o stihnuti nejde.jde mi o 800,– prijde mi to zbytecny, kdyz uz dalsich x let nikam nepojede

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný