Žaloba doktora

Brook796
11.7.24 23:17

Žaloba doktoru

Mnela bych otázku.
V Dubnu jsem byla u soukromého gynekologa s tím ze mám potíže a už delší dobu nemám menstruace, bylo mi řečeno ze jsem naprosto v pořádku a ze mám přít za rok, ze menstruace jak řekl pan doktor “prijdou”(při tom ze je soukromý tak jsem platila hotové a bylo mi ztrhnuto i ze zdravotního)
Dva mnesice po kontrole jsem skoncila na pohotovosti s tím ze mi museli vyoperovat vaječnik (s tím ze jsem mnela 8cm cistu a vajecnik byl otočen)
Mate nějaké zkušenosti? Jak se dá resit tahle situace? Děkuji

Příspěvek upraven 11.07.24 v 23:45

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
60142
11.7.24 23:32
@Brook796 píše: Více

Co chces resit? Pred dvema mesici si torzi nemela. Nebo ma mit gynekolog kristalovou kouli?
Nerikam, ze doktori nedelaji kiksy, ale tohle - podle tveho popisu, mezi ne nepatri.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
11.7.24 23:39

Neuvadis, jaky byl duvod navstevy soukr. gynekologa a jake vysetreni Ti provadel, ale tak ci tak si nezavisle zjisti ( u odbornika, ne na miminu), jestli ten stav mohl/mel soukr. gynekolog odhalit a resit. Pokud jsi tam sla vyslovene s nejakym bolestivym stavem, ktery uz byl ta torze, cysta, a on te nejak odbyl, tak to je rozdil od toho, jestli jsi byla resit treba prevenci nebo vytok ( pardon, jen davam priklad ). Pokud to byl pripad, kdy jsi uz u nej hledala od tohoto pomoc a skoncila jsi nekde akutne, tak se nedivim, ze to chceš resit, alespon vedet by to mel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brook796
11.7.24 23:44

@Nick.na.emimimo pardon prave ze ano, byla jsem s potížemi a problémem ze nemám ženské dny na co doktor reagoval “oni prijdou”
Tak pak jestli má cenu něco resit a kde byl problem..

• Citovat
  • Upravit
466
11.7.24 23:46

A jak Vas vysetroval a jak lecil? Zenske dny jste nemela jak dlouho? Bolesti byly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brook796
11.7.24 23:53

@Nick.na.emimimo běžná kontrola, sono a histologie (žádná léčba, pak mi jen přišel mail ze mám přít o rok a ze jsem “zcela v poradku”.

• Citovat
  • Upravit
5654
12.7.24 00:52

No, s tím „otočenym" vaječníkem, bys zřejmě takovou dobu nevydržela. Doktor nález neviděl, protože tam nebyl. Tak ho těžko můžeš žalovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
12.7.24 04:36

Pokud máte podezření, že lékař zanedbal péči, můžete podat stížnost k České lékařské komoře (ČLK) nebo k Úřadu pro dohled nad zdravotní péčí. Doporučuji také konzultovat právníka specializovaného na zdravotnické právo, který vám může poradit ohledně podání žaloby a možného odškodnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2296
12.7.24 05:57

Trochu odbočím od tématu. Pokud vám vynechává MS a tvoří se vám cysty, máte problém s hladinami hormonů, pravděpodobně estrogenovou dominanci. Nepíšete, zda berete HA, ta vás do dominance také může dostat. Testy na hladiny hormnů, u žen s cyklem dva a následně srovnat alternativní cestou, klasická medicína vám syntetickými hormony nepomůže.
Jinak, těžko prokážete, že jste v době návštěvy tyto problémy měla. Další věc je, na co všechno jste si při kontrole stěžovala, z čeho mohl lékař usoudit, že máte takové problémy. Upřímně, gynekolog je člověk, který vás vidí max 1 - 2× do roka na cca 15 - 20 minut a vy mu předáte veškerou moc nad svým zdravím, nezajímá se o vaši životosprávu, o rodinou anamnézu, o vaše další problémy a podobně. Ono je potřeba také to zdraví a u žen obzvláště trochu vzít do vlastních rukou, sledovat cyklus, vědět, co se v které fázi v těle děje a pokud se to neděje, proč tomu tak je, co tomu předcházelo a podobně.
V dnešní době by se všechny ženy které mají nějaký problém a obzvláště ženy nad 35 let měly zajímat o své hladiny hormonů, protože díky životnímu stylu a životnímu prostředí je více jak 90% žen v estrogenové dominanci a více jak 70% žen to způsobuje nějaké problémy. Syntetické hormony tyto problémy neřeší, ať si různé studie říkají co chtějí, protože je to byznys a situaci v lepším případě maskují, v tom horším případě prohlubují. Všechny syntetické hormony zvyšují riziko karcinomů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13320
12.7.24 06:23

Jako, že bys zvládla fungovat 2 měsíce s torzí vaječníku? To se mi nezdá… A v nemocnici ti potvrdili, že absence menstruace byla z tohoto důvodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.24 06:33

Syn měl torzi varlete. Zvládl s tím fungovat den, večer jsme jeli do nemocnice a ještě v noci ho operovali (dopadlo to ok, varle má).

Náš pediatr říkal, že odumírání probíhá velmi rychle, pokud je varle otočeno. Maximálně v řádech dnů. U vaječníků to nejspis bude podobné. Jakmile se otočí, nejde tam krev. Nedovedu si představit, že by to celé mohlo trvat 2 měsíce.

Nicméně vždycky je tu možnost podat stížnost k lékařské komoře za zanedbání péče.

• Citovat
  • Upravit
2519
12.7.24 07:23

Torze vajecniku je akutni a velmi bolestiva vec, s tim by jsi opravdu dva mesice nevydrzela.
Jinak doporucuji spis mluvnici Ceskeho jazyka, pokud se rozhodnes nejakou zalobu psat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3716
12.7.24 07:44
@Kacatko1986 píše: Více
:palec: Už u toho prvního slova pod nadpisem zakladatelčina příspěvku jsem valila bulvy. :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
12.7.24 08:18

Torzi vaječníku jsem měla a menstruaci jsem měla pravidelnou na den. V nemocnici mi řekli, že cysta do této velikosti vyroste klidně během pár cyklů. Takže v době kontroly jsi tam nemusela mít nic nebo nějakou malickou cystu, což je normální. Menstruace ti mohla vynechat z úplně jiného důvodu, jediné, co je divné, je to, že to doktor neřešil. Normálně se dává alespoň vyvolávací injekce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
12.7.24 08:27

No já bych minimálně řešila to, že si doktor jeden úkon naučtoval 2× - za hotové i na pojišťovnu :nevim: pokud to tak opravdu je (není mi úplně jasné, co myslíš tím “bylo mi strženo ze zdravotního”)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí