Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zajistila bych si písemné vyjádření toho současného lékaře. A neřešila to jen s CARem, ale přes někoho výš. Předpokládám, že ti nejde jen o pár tisíc za vajíčka, ale o to, že významně zanedbali tvůj zdravotní stav a mohla jsi, sice v krajním případě, ale tím spíš, pokud jsi o ničem netušila, umřít. Otázka je, jestli se k tomu vůbec dřívější CAR bude moci vyjádřit, pokud už je to několik let.
No snad by tě měli mít v papírech, ze kterých by se třeba něco dalo poznat.
Určitě nějaký znalecký posudek. Oni taky mezi lékaři nemusí být dobré vztahy a tak se špiní navzájem…
Nejdřív bych chtěla písemný znalecký posudek, pak se máš o co opřít a na čem stavět. Názor je sice hezký, ale u soudu tuším, že nic platný
A máš nějaký důkaz kolik ti jich odebrali? Jestli ne, tak to nemá smysl ani zkoušet
Hele a jak dokážeš ze odebrali víc než 10???
Ze to nebyly jen prázdné folikuly a ze všechno byla zralá vajíčka??
Me odebrali 31 folikulů ale vajíček bylo 19
Tak chtít něco po x letech zpětně půjde asi těžko, navíc to bude tvé slovo proti jejich. Te´d už se pravdy asi nedohledáš a osobně bych to nechala být. Jen nějak nevím jak tvůj nový dr. může něco takového tvrdit, když u toho nebyl
osobně mám PCOS a jednou mám na UZ folikulů mraky, porduhé jen na jednom vaječníku a někdy se stane, že vypadají i docela dobře..Takže po letech se situace může taky dost měnit.
@jowana píše:
někdy se stane, že vypadají i docela dobře..Takže po letech se situace může taky dost měnit.
Ano, to je taky možnost.
A jde ti o peníze, nebo o to mít dítě? ![]()
Podle mě to po X letech neprokážeš. Takže bych se soustředla spíše na to, abychom měli sami miminko, a neřešila, jak nejvíce na tom vytřískat ![]()
Příspěvek upraven 09.08.14 v 12:39
@sad 1 píše:
A jde ti o peníze, nebo o to mít dítě?
Podle mě to po X letech neprokážeš. Takže bych se soustředla spíše na to, abychom měli sami miminko, a neřešila, jak nejvíce ne tom vytřískat
Byla darovat, ne na oplodnění. ![]()
Jak může pan doktor vědět co bylo před „pár lety“? Používá snad křišťálovou kouli? Myslím, že nemáš šanci, jak to chceš dokázat?
No ač nejsem odborník tak z laického hlediska jsi svá vejce darovala a odměna byla za náklady spojené s dopravou, bolestné a podobně. Ne za to, jestli jsi jich „darovala“ 10 nebo 80. Peníze jsi dostala, byl to bonus, holt teď budeš asi trpět za svoje dobromyslné činy
A CAR bych nežalovala, zcela jistě to nemá cenu, určitě ne za předpokladu, že o tomto činu nemáš pádné důkazy, se zákrokem jsi souhlasila a o rizicích jsi se mohla dočíst v podepisovaném souhlasu.
@Litta píše:
Byla darovat, ne na oplodnění.
píše, že dostala zaplacených 10, a uvažuje o doplacení zbytku, tak pak tomu nerozumím a jdu ven
A jinak já jsem nikdy PCO neměla. Až po potratu s emi to rozjelo. Takže tenkrát jsi to vůbec mít nemusela. Doktor je asi věštec.
@sad 1 píše:
píše, že dostala zaplacených 10, a uvažuje o doplacení zbytku, tak pak tomu nerozumím a jdu ven
Asi mělo být „zaplaceno za“.
Píše „jsem byla darovat vajíčka“. A když se stimuluje sám pro sebe, tak se jiným fakt nedávají.
@H8N2O4S píše:
No ač nejsem odborník tak z laického hlediska jsi svá vejce darovala a odměna byla za náklady spojené s dopravou, bolestné a podobně. Ne za to, jestli jsi jich „darovala“ 10 nebo 80. Peníze jsi dostala, byl to bonus, holt teď budeš asi trpět za svoje dobromyslné činyA CAR bych nežalovala, zcela jistě to nemá cenu, určitě ne za předpokladu, že o tomto činu nemáš pádné důkazy, se zákrokem jsi souhlasila a o rizicích jsi se mohla dočíst v podepisovaném souhlasu.
Asi tak, ty peníze nejsou za počet oocytů, ale je to kompenzace. Ani nevím, že by se to rozpočítávalo podle počtu.
Mělo by jí jít jen o to vyjádření, že mohla mít hyperstimulační syndrom. Ale to jen tak nedokáže, když byla normálně doma v pohodě.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.