Sex po IVF a během stimulace

29.7.14 18:49

Sex po IVF a behem stimulace

Ahojky, zajimalo by me, jestli jeste behem stimulace na IVF sexovali a mely chut na sex a co po transferu? Za jak dlouho Vam to doporucili a za jak dlouho jeste to zkusily? :* Mam tronchu obavy o pritele a take za sebe… Jsme zvykli mit sex casto.
Dekuji za vase prispevky! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14691
29.7.14 18:52
@Modra svetluska píše:
Ahojky, zajimalo by me, jestli jeste behem stimulace na IVF sexovali a mely chut na sex a co po transferu? Za jak dlouho Vam to doporucili a za jak dlouho jeste to zkusily? :* Mam tronchu obavy o pritele a take za sebe… Jsme zvykli mit sex casto.
Dekuji za vase prispevky! :)

v jednom centru doporučili tři měsíce abstinence po ET, v jiném tři dny a v dalším, že pokud neprochlastáme celou noc, tak si máme dělat co chceme. V nějaké německé studii dokonce bylo, že sex může napomáhat uhnízdění. A pak si vyber. :mrgreen: :mrgreen: kašlala bych na to a vůbec to neřešila a dělala si co budeš mít chuť - až na nějaké výstřelky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.7.14 18:57

@julie74 To je dobra zprava! Moc dekuji :D Kdyby se k tomu vsemu pridalo jeste takove odrikani, tak by to bylo fakt utrpeni :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69040
29.7.14 19:07

Centrum od centra. Behem stimulace nam sex nikdy nezakazovali, rozdil byl v tom, kolik dni pred OPU prestat. Nekde stacily tri dny kvuli dodrzeni nutne abstinence pred odberem spermii, nekde az tyden - folikuly nad 15 mm mohou pry byt ohrozeny mechanickym prasknutim (v teoreticke rovine zapricinenym hodne silnym orgasmem).
Po ET doporucovali pauzu tyden, pote uz by melo byt embryo bezpecne uhnizdeno a nic by ho nemelo ohrozit. Ale fakt jsou tech teorii hromady a je stejne na vas, jak to citite. Pokud mate pocit, ze by to dobrotu nedelalo, je samozrejme blbost vesele sexovat jen proto, ze to mate radi, pricemz investujete desitky tisic a pekny kus dusevniho zdravi. Pokud vam pripada, ze je to jedno, tak se nejakym omezovanim vubec nestresujte, odborne nazory jsou na to velmi, velmi protichudne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69040
29.7.14 19:10

Ale jinak… sex mame radi, ale behem IVF te chuti moc nebylo, pri stimulaci jsem byla nafoukla, po hormonech mi trestila hlava a po transferu mi nasadili Utrogestan na zavadeni, po kterem jednak furt spim a druhak to porad nekde vyteka, clovek je z toho ulepeny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.7.14 19:18

@ugluk To je pravda. O utrogestanu jsem neco zaslechla. To by fakt moc neslo… A jak dlouho jej musis brat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10140
29.7.14 19:18

My při stimulaci sex normálně, taky spíš pro lepší spermio..
po Et jsme měli sex někdy až v 10tt, doporučeno bylo mít sex po 12tt. Upřímně i mě po tom sexu v 10tt bolely vaječníky.. každý dr a car to dělá jinak… pokud není divočina, tak se může kdykoliv podle mě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69040
29.7.14 19:22

@Modra svetluska opet centrum od centra. Nekde jen prvnich 14 dni, nekde cely prvni trimestr. Popravde vubec toho prvotrimestalniho sexu bylo dost minimum, protoze jsem byla porad unavena a vecer mi byvalo blbe, pak se to nastesti zlepsilo :) Ale on to kazdy snasi jinak, hormony se bouri.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
29.7.14 19:22
@Modra svetluska píše:
@ugluk To je pravda. O utrogestanu jsem neco zaslechla. To by fakt moc neslo… A jak dlouho jej musis brat?

někdo ho bere celé těhu, zas takový problém pro sex to není :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69040
29.7.14 19:24

@julie74 tak samozrejme da se i s nim, ale popravde kdyz jsem ho vysadila, bylo to mnohem lepsi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
29.7.14 19:25
@ugluk píše:
@julie74 tak samozrejme da se i s nim, ale popravde kdyz jsem ho vysadila, bylo to mnohem lepsi :mrgreen:

jo, to asi o máš pravdu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.7.14 22:15

@ugluk Jo, to jsem zvedava, co me ceka.. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69040
29.7.14 22:20

Treba to bude zcela OK ;) Jen bych proste pocitala s tim, ze hormony dokazi zamavat s ledascim a muze se stat, ze nic nebude, jak jste zvykli ;) Lehce bych na to pripravila i chlapa, kdyby byly nejake vykyvy nalad nebo tak neco, aby nebyl zaskocen :) Ale samozrejme preji, at to na sobe pocitis minimalne a hlavne at se to povede a tehotenstvi je pohodove ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.7.14 12:50

@ugluk To by bylo super, kdyby slo vse hladce… :) Samozrejme na vsechno chlapa pripravuji… Rekla jsem, kdyz on je relativne vpohode, vytrpi si se mnou vsechny vykyvy nalad a pripadne nevolnosti :D V jake fazi jsi ty, popripade v kolikatem tydnu? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69040
30.7.14 13:00

@Modra svetluska moje embryo po ctvrtem IVF ma ted dva a pul roku :) Ale od te doby mam za sebou dalsi transfer (neuspesny), takze si to jeste docela zive pamatuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.