Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky, zajimalo by me, jestli jeste behem stimulace na IVF sexovali a mely chut na sex a co po transferu? Za jak dlouho Vam to doporucili a za jak dlouho jeste to zkusily?
Mam tronchu obavy o pritele a take za sebe… Jsme zvykli mit sex casto.
Dekuji za vase prispevky! ![]()
@Modra svetluska píše:
Ahojky, zajimalo by me, jestli jeste behem stimulace na IVF sexovali a mely chut na sex a co po transferu? Za jak dlouho Vam to doporucili a za jak dlouho jeste to zkusily?Mam tronchu obavy o pritele a take za sebe… Jsme zvykli mit sex casto.
Dekuji za vase prispevky!
v jednom centru doporučili tři měsíce abstinence po ET, v jiném tři dny a v dalším, že pokud neprochlastáme celou noc, tak si máme dělat co chceme. V nějaké německé studii dokonce bylo, že sex může napomáhat uhnízdění. A pak si vyber.
kašlala bych na to a vůbec to neřešila a dělala si co budeš mít chuť - až na nějaké výstřelky ![]()
@julie74 To je dobra zprava! Moc dekuji
Kdyby se k tomu vsemu pridalo jeste takove odrikani, tak by to bylo fakt utrpeni ![]()
Centrum od centra. Behem stimulace nam sex nikdy nezakazovali, rozdil byl v tom, kolik dni pred OPU prestat. Nekde stacily tri dny kvuli dodrzeni nutne abstinence pred odberem spermii, nekde az tyden - folikuly nad 15 mm mohou pry byt ohrozeny mechanickym prasknutim (v teoreticke rovine zapricinenym hodne silnym orgasmem).
Po ET doporucovali pauzu tyden, pote uz by melo byt embryo bezpecne uhnizdeno a nic by ho nemelo ohrozit. Ale fakt jsou tech teorii hromady a je stejne na vas, jak to citite. Pokud mate pocit, ze by to dobrotu nedelalo, je samozrejme blbost vesele sexovat jen proto, ze to mate radi, pricemz investujete desitky tisic a pekny kus dusevniho zdravi. Pokud vam pripada, ze je to jedno, tak se nejakym omezovanim vubec nestresujte, odborne nazory jsou na to velmi, velmi protichudne ![]()
Ale jinak… sex mame radi, ale behem IVF te chuti moc nebylo, pri stimulaci jsem byla nafoukla, po hormonech mi trestila hlava a po transferu mi nasadili Utrogestan na zavadeni, po kterem jednak furt spim a druhak to porad nekde vyteka, clovek je z toho ulepeny…
@ugluk To je pravda. O utrogestanu jsem neco zaslechla. To by fakt moc neslo… A jak dlouho jej musis brat?
My při stimulaci sex normálně, taky spíš pro lepší spermio..
po Et jsme měli sex někdy až v 10tt, doporučeno bylo mít sex po 12tt. Upřímně i mě po tom sexu v 10tt bolely vaječníky.. každý dr a car to dělá jinak… pokud není divočina, tak se může kdykoliv podle mě
@Modra svetluska opet centrum od centra. Nekde jen prvnich 14 dni, nekde cely prvni trimestr. Popravde vubec toho prvotrimestalniho sexu bylo dost minimum, protoze jsem byla porad unavena a vecer mi byvalo blbe, pak se to nastesti zlepsilo
Ale on to kazdy snasi jinak, hormony se bouri.
@Modra svetluska píše:
@ugluk To je pravda. O utrogestanu jsem neco zaslechla. To by fakt moc neslo… A jak dlouho jej musis brat?
někdo ho bere celé těhu, zas takový problém pro sex to není ![]()
@julie74 tak samozrejme da se i s nim, ale popravde kdyz jsem ho vysadila, bylo to mnohem lepsi ![]()
@ugluk píše:
@julie74 tak samozrejme da se i s nim, ale popravde kdyz jsem ho vysadila, bylo to mnohem lepsi
jo, to asi o máš pravdu ![]()
Treba to bude zcela OK
Jen bych proste pocitala s tim, ze hormony dokazi zamavat s ledascim a muze se stat, ze nic nebude, jak jste zvykli
Lehce bych na to pripravila i chlapa, kdyby byly nejake vykyvy nalad nebo tak neco, aby nebyl zaskocen
Ale samozrejme preji, at to na sobe pocitis minimalne a hlavne at se to povede a tehotenstvi je pohodove ![]()
@ugluk To by bylo super, kdyby slo vse hladce…
Samozrejme na vsechno chlapa pripravuji… Rekla jsem, kdyz on je relativne vpohode, vytrpi si se mnou vsechny vykyvy nalad a pripadne nevolnosti
V jake fazi jsi ty, popripade v kolikatem tydnu? ![]()
@Modra svetluska moje embryo po ctvrtem IVF ma ted dva a pul roku
Ale od te doby mam za sebou dalsi transfer (neuspesny), takze si to jeste docela zive pamatuji ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.