Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj maminky, prosím nevíte některá, jaké právní kroky jsou potřeba k založení školky?bylo by to pro malý počet dětí (do 10) s tím, že vařit se jim tam nebude (mamnky si jídlo donesou)..jde mě hlavně o to, zda musím mít speciální vzdělání a co je k tomu vlastně vše potřeba…Děkuju moc za informace
Ahoj,
co jsem tak zjišťovala zřídit opravdovou školku, tzn. dle školského zákona je velice složité - je třeba splnit spoustu norem a požadavků na hygienu, prostory, pedagogy…podle mně pro obyčejného člověka, co nemá nijak závratný vstupní kapitál nereálné.
Můžeš ale poskytovat hlídání dětí na ŽL, tam ty požadavky už tak náročné nejsou. Speciální vzdělání je pak třeba jen na hlídání dětí do tří let, nad tři roky ne.
Záleží, jestli chceš mít školku v síti MŠMT.Pokud ne, nebudeš chtít žádné dotace, tak ti stačí živnostenský list.Pak záleží od kolika let, jestli od tří let, nemusíš mít pedagogické vzdělání a stačí ti živost volná.Jestli i pro mladší tří let, tak tam už je živnost vázaná - musíš mít požadované vzdělání.
Potom tam jsou i různé hygienické normy - kolik m2 na jedno dítě, možnost pobytu venku, 1wc a 1 umyvadlo na 5 dětí, zajištění místa na spaní, praní lůžkovin a ůklid…