Klasické žaluzie versus látkové rolety

361
4.9.10 15:13

Žaluzie????

Dobrý den, chtěla bych znát Vaše zkušenosti. Za tři týdny budeme dávat nová plastová okna, a protože bydlíme hned vedle hlavní silnice a u domu máme chodník, potřebujeme nějaké žaluzie nebo rolety. Přamýšlím o klasických žaluziích, ale poslední dobou se mi líbí látkové rolety a nemohu se rozhodnout. Chtěli bysme něco, aby u toho byl co možná nejmenší zásah do oken(vrtání). Předem říkám, že klasické závěsy moc nechci. Co bystre zvolili vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1797
4.9.10 15:17

Taky jsme rekonstruovali,a přišly na řadu i nová okna samozřejmě, z jedné strany domku máme okna do ulice, ta kay mě dost točilo že sem všichni čumí, nemám moc ráda záclony , a okna máme dělaná na zakázku, taková ty ozdobná… takže na ně ráda koukám a nechci je schovávat pod záclonu… žaluzie jsme vybrali do barvy okeních rámu ( z venčí) ze vzhledem dřeva.. ještě teda nevisí, ale v pondělí už by měli, tak jsem zvědavá jak to bude vypadat, ale jsou hezké…
do látkových bych nešla, prach,atd atd… když něco musíš hned prát, kdežto tyhle otřeš a máš klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2957
4.9.10 15:29

My máme plasťáky a na nich normální žaluzie, co nejsou uvnitř okna, ale jsou jakoby zevnitř místnosti, taky bydlím v přízemí, takže to byla nutnost, teď jsem se zamilovala do těch vertikálních látkových, takže ty, co tam byly mám jednoduše vytáhnuté nahoru a skoro jakoby tam ani nebyly a místo závěsů mám vertikálky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
4.9.10 17:05

Tak my máme taky plasťáky a k nim klasické látkové rolety (pruhované nebo jednobarevné podle místnosti, některé dělají i zatemňovací, takže když zatáhneš, tak je fakt hodně velké šero). Já jsem moc spokojená, byla jsem na ně zvyklá a žaluzie na oknech se mi fakt nelíbí, takže bych je musela stejně vytahovat.Jinak si přijdu jak za mřížema. Tady zatáhneš za šňůrku a vyjede celá roleta nahoru.
Vrtají se do zdi, takže zásah v oknech není žádný.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
4.9.10 19:17

Sice nejsou v dotazu, ale co zkusit ratanové/bambusové žaluzie :think: My je máme na plastových oknech (přivrtané do zdi nad oknem). Výběr barev i rozměrů byl velký, takže jsme neměli problém je sehnat ani na balkonové dveře. Máme je i v dětském pokoji a super zastíní a hezky vapadají :palec: Ošetření super, jen opráším prachovkou nebo vyluxuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
4.9.10 20:40

My máme žaluzie a teď do obýváku rolety látkové.Rolety jsou 100% lepší.Udržba atd.Zatemnění je taky lepší než u žaluzi :wink: Ńevrtají se :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
23.9.10 15:28

A jak je máte uchycený,když je to bez vrtání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
21.3.11 09:42

Dobrý den,
myslím, že na oknech by mělo být něco hezkého :-) a taky něco funkčního, aby to chránilo před šmírákama a taky před slunečními paprsky v létě a úniky tepla v zimě. S manželem jsme přišly na to, že z hlediska funkčnosti jsou nejlepší venkovní rolety, protože jsou zateplené a z hlediska vzhledu je toho víc. Já preferuji římské rolety, ty se dají vyprat a vypadají moc dobře. Nějaké informace jsem našla zde:

www.havlovci.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jijuska
8.2.12 22:25

Látkové rolety

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,jestli máte někdo zkušenost právě se zmiňovanými látkovými roletami.Chtěla bych sundat klasické žaluzie z plast. oken a dát látkové rolety,ale takové,aby odrážely slun.paprsky (v létě od rána do oběda pere sluníčko do okna) ale zároveň aby byla i zatemňující na noc.Děkuji za názor

• Citovat
  • Upravit
Miska82
2.5.12 12:29

Rolety

Ahoj,
ja jsem si prave koupila a nainstalovala rolety kombinovane od Veluxu, bylo mi to doporuceno a muzu take jenom doporucit. Jednou casti je mozne zakryt okno, aby nebylo zvenku videt a nepripravit se o slunicko. Druha cast potom zakryva okno dokonale pro pritmi. Nejlevnejsi jsem je nasla na eshopu vrtrading.cz, v pohode to doslo, ale uz je to asi mesic tak zkusit to nechat projet pres srovnavace jestli najdete neco jeste levnejsiho tak prosim napiste, zvazuji ze je koupim i do dalsich pokoju.

• Citovat
  • Upravit
26328
19.11.14 11:59

Zdravim vsechny, nechci zakladat nove tema, tak poprosim o radu zde. Potrebuji koupit latkovou roletu, ale nikde nemaji barvu, kterou chci (tyrkys) - nemate zkusenost s nabarvenim teto latky v domacich podminkach, jde to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
19.11.14 12:41
@Mia82 píše:
My máme žaluzie a teď do obýváku rolety látkové.Rolety jsou 100% lepší.Udržba atd.Zatemnění je taky lepší než u žaluzi :wink: Ńevrtají se :palec:

Za mě taky ty rolety. NESNÁŠÍM žaluzie - nejde to vyčistit pořádně, utírání prachu je porod :cert: :cert: Nikdy více…taky chci změnit na rolety bez vrtání - dá se to najít na netu jako rolety bez vrtání a za mě tedy ještě bez řetízku s pružinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
19.11.14 12:44

A koukám, že odpovídám na pár let starý dotaz:)

@LindaPraha http://www. garnyze-levne. cz/rolety/mini-eden-/ tady mají světlý tyrkys a jinak, pokud si koupíš jen mechanizmus, což lze, tak si můžeš dokoupit téměř jakoukoliv nepružnou látku…ale sama poznáš, aby byla pevnější, měla požadované vlastnosti (zatemnění atd)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
samurajka
19.11.14 13:23

@LindaPraha
V ikea maji ted nabidku bilych rolet, ktere se daji nabarvit podle potreby.

• Citovat
  • Upravit
26328
19.11.14 13:48

@Almatka tam maji primo na okno, ja potrebuju vrtat, ale dekuji, jeste tam pohledam

@samurajka ty v Ikea je mozne nabarvit vsechny nebo mam shanet specialni? Chystam se tam zrovna zitra, kdyztak se zeptam, jestli netusis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný