Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,kdy jste oznámili svému zeměstnavateli,že jste těhu?Jsem 7+3tt a nevím,zde ještě není brzo.
Záleží na tom, kde pracuješ. Já byla v kanceláři a těhotenství jsem své šéfové oznámila až tuším ve čtvrtém měsíci.
Jestli ale děláš práci, při které budeš potřebovat jisté úlevy (nezvedání těžkých předmětů apod.), tak co nejdřív ![]()
Já jsem to řekla v 4tt + 3 po pozitivním těhu testu,ale já měla jistotu,že mě nevyhodí+ jsem potřebovala ulevy,jako že nesmím chodit do bazenu, nemůžu nosit těžký věci a tak a bylo to v poho..ono hodně záleží v jakým kolektivu pracuješ a tak
Já jsem 12+0 a zatím jsem to ofic neřekla řediteli, ale vím, že už to ví. Jeden kolega se to nějak dozvěděl a roznesl to po celé firmě, takže to věděla celá firma vlastně dřív, než třeba naše rodiny.
Jsem za to pěkně naštvaná, protože jsem to chtěl říct sama, až budu mít „jistotu“, že je vše OK. Takhle na mne šéf zahlíží a asi čeká, kdy mu to oznámím, ale mě se nějak „nechce“. Čekám, až bude v dobré náladě a pak mu to řeknu, ale bohužel každý den kouká jako vrah.
Tohle mě dost mrzí… vím, že mě nevyhodí - jsem jeho asistentka - jsem v kanceláři a nemám nijak fyzicky namáhavou práci, proto taky hodlám pracovat až dokud to půjde, pokud budeme s prcekm v pohodě. Jednak potřebuju každou kačku a pak nemáme ještě dostavený domeček a přechodně bydlíme s tchánovcema a tak bych „doma“ nevydržela - s tchýní by jsme se zachvíli sežraly zaživa…
V práci to líp utíká a nemám tolik času se stresovat, jak na tom mimi je. Potřebuju taky udržet kontakt s lidma, protože bydlíme na vesnici a ač mám ráda klid, tak čeho je moc, toho je příliš. ![]()
Prima den! ![]()
Ahojky, holky proč mluvíte o tom že by vás mohli vyhodit z práce? Já myslela že pokud jste těhotné tak vás vyhodit nemůžou ne?
lenkavavruška píše:
Ahojky, holky proč mluvíte o tom že by vás mohli vyhodit z práce? Já myslela že pokud jste těhotné tak vás vyhodit nemůžou ne?
No, oficiálně nemůžou, ale pokud ta dotyčná je například ve zkušební době, můžou ji vyhodit a nemusí uvádět žádný důvod…
Ahojky,já jsem teď v 5tt.+4 dny a svému zaměstnavateli jsem to oznámila hned jak jsem měla pozitivní těhotenský test,protože dělám v nemocnici na oddělení,kde se hodně taháme se s lidma,jsou tam samý nakažlivý nemoci a mám denní a noční 12ky…Takže jsem jim to řekla rovnou a hned mě taky přeřadili do ambulance na jednosměnný provoz. Jinak fakt záleží na práci kterou máš…Pokud není riziková,tak bych klidně ještě počkala,ale než aby to ublížilo miminku,tak je lepší nahlásit to všem zrovna! ![]()
UPOZORNĚNÍ!!!
ROZHODNĚ TUTO FIRMU NEDOPORUČUJI.
Manažer, který mě přijmul na pozici telefonní operátorky byl velmi milý a vše z jeho strany bylo dodrženo. Sám nakonec firmu opustil
Nabídnou Vám práci z domu, jejich počítač! VŠE OK
Máte fixní mzdu, která je teda opravdu minimální, ale vždy přišla částka včas.
Dále Vám slíbí, že každého navoleného zákazníka máte 200 kč. V tu chvíli si říkáte, že peníze navíc k minimální mzdě se hodit budou a ve finále ta výplata bude za něco stát.
Po měsíci práce, přišla firma stím, že budeme nevolávat trošku něco jiného stím přišlo školení, změny atd a samozřejmě i nový systém ohodnocení.
Z jedné smlouvy za 200 kč bylo slíbených200 kč až po navolání 30 smluv. Úplně nereálné…!! Aby toho nebylo málo tak to co jsme nnavolali do té doby tak nám bylo řečeno, že se vedení s firmou špatně pochopilo a, že rozhodně systém odměn 1 smlouva za 200 kč není:D
Takže člověk počítal s nějakou častkou, kterou nikdy nevidel. Stím vším přišla demotivace.
Můj manažer přestal komunikovat, prý má COVID. Ano měl ho, ale s COVIDEm i ukončil pracovní poměr jelikož i jeho se firma snažila obrat o peníze.
Každodenní ranní školení, motivace super, každodenní lhaní jak ostatní ty výsledky mají, musíme změnit tohle a tohle…a půjde to. Nechci zde napad lidi co nás školili byly super…a veřím, že do poslední chvíle nevěděli ani oni.
Po měsíci a půl snažení se, přišlo rozhodnutí o ukončení pracovní smlouvy. Nejednalo se jen o mě, ale i mnoho dalších lidi, kteří pracovali na tomto projektu. PROJEKT NEFUNGUJE!! AHA…
proč tedy každý den nám bylo řečeno, že to půjde, že ty výsledky ostatní mají, že se to chce školit, cvičit atd…
Můsím říct, že né všichni asi jednali nefér, kde byla pravdu se asi nedozvíme. Nicměne…NEDOPORUČUJI.