Zaměstnavatel mě nutí dát výpověď

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
91
3.12.15 12:43

Zaměstnavatel mě nutí dát výpověď

Ahoj holky,

jsem nešťastná. Nastoupila jsem do zaměstnání, ale zjistila jsem, že jsem těhotná ale až později. Všechnu svojí práci vykonávám jak mám ačkoliv je manuálně poměrně těžká. Zaměstnavatel nebere ohledy vůbec, ale nevadí mi to vše zvladam. V pracovní dny k doktorovi nechodím.

K věci, 19.1. Mam nastoupit na mateřskou, ale včera za mnou přišel šéf, že prý ale s výpovědí. Že mám dat výpověď.

Budu pak ale mít nárok na mateřskou?

Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27247
3.12.15 12:44

@Tyyynka Rozhodně výpověď nedávat, vydržet do mateřský nebo jít na neschopenku, což je sice unfair jednání, ale výpověď bych prostě nepopsala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
3.12.15 12:45

Zaměstnavatel nesmí vyhodit těhotnou ženu, teda pokud by neporušila něco v práci, nebo nějaký paragraf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
3.12.15 12:45

@lleennttiillkkaa no a až na mateřskou nastoupim tak mám dat výpověď? Jsem z toho docela špatná - nečekala jsem to :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12429
3.12.15 12:46

V žádném případě to nedělej!!!V těhotenství ti nesmí dát výpověď. V klidu bych ho naprášila na inspektorátě, ale ty nic nepodepisuj. Pokud chceš mít klid dovybírej si dovolenou pokud nějakou máš a zůstaň doma. 19.1. je za chvilku ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
3.12.15 12:47
@Tyyynka píše:
@lleennttiillkkaa no a až na mateřskou nastoupim tak mám dat výpověď? Jsem z toho docela špatná - nečekala jsem to :-(

nechápu proč bys jí musela dávat??? nic nedávej a nepodepisuj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12429

@Tyyynka proč bys měla dávat výpověď? Normálně nastup na mateřskou a užívej si chvilku volna a pak miminko ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502

Vůbec nepodepisovat výpověd'! Ach jo ty lidi, jsou dnes tak zlý co… :nevim: Max. jdi na neschopenku a je to. Vyhodit těhotnou ženu nemůže!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651

On ti vypoved dat nemuze, tak tlaci, abys ji dala ty. Nedelej to. On nema paku se te zbavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
3.12.15 12:48

No on chce abych ji podala já právě… Taky jsem řekla, že ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
@Tyyynka píše:
Ahoj holky,

jsem nešťastná. Nastoupila jsem do zaměstnání, ale zjistila jsem, že jsem těhotná ale až později. Všechnu svojí práci vykonávám jak mám ačkoliv je manuálně poměrně těžká. Zaměstnavatel nebere ohledy vůbec, ale nevadí mi to vše zvladam. V pracovní dny k doktorovi nechodím.

K věci, 19.1. Mam nastoupit na mateřskou, ale včera za mnou přišel šéf, že prý ale s výpovědí. Že mám dat výpověď.

Budu pak ale mít nárok na mateřskou?

Děkuju

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pardon.

A teď na vážnější notu. Zaměstnavateli řekni, že by si měl najít dobrého psychiatra a mezitím ať ti líbá boty, žes zatím vydržela a nešla jako 90% Češek na nemocenskou.

Dávat výpověď je pochopitelně holý nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
@krystinka.a píše:
Vůbec nepodepisovat výpověd'! Ach jo ty lidi, jsou dnes tak zlý co… :nevim: Max. jdi na neschopenku a je to. Vyhodit těhotnou ženu nemůže!

Vypoved se nepodepisuje, je to jednostranny akt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
@Tyyynka píše:
@lleennttiillkkaa no a až na mateřskou nastoupim tak mám dat výpověď? Jsem z toho docela špatná - nečekala jsem to :-(

Jasně že NEEEEE!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
3.12.15 12:50
@Tyyynka píše:
No on chce abych ji podala já právě… Taky jsem řekla, že ne.

Tos mu řekla dobře.
Místo aby byl rád, že má výjimečnou pracantku, co nemá kopyta nahoře už od prvního testu, ještě prudí s výpovědí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907
3.12.15 12:50

Rozhodne vypoved nedavej… to bez radsi opeavdu na tu nemocenskou vzhledem k tomu ve kterym jsi mesici tak o materskou neprijdes.. ale od neho je to fakt hnusny aby prisel za tehotnou aby dala vypoved ze se mu nehodis do kramu… u me zamestnavatel pouzil natlak… ale tak aby to jako vypadalo ze zadnej nedela… tak jsem se sebrala sla za doktorkou ze uz fyzicky nezvladam a ta mi napsala neschopenku… mela jsem pak svaty pokoj… radsi se nestresuj neni to dobre ani pro tebe ani pro mimco

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová