Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak se rychle odmiluj, pokud partnera nechceš zranit a ztratit.
@Anonymní píše:
Zdravím,
Nevím co se děje, ale s přítelem máme pětiletý vztah, bydlíme spolu, ale nejspíš jsem se zamilovala do někoho jiného a asi je to oboustranné.. Přítel je úžasný, ale prostě před nějakou dobou mi přišla do života i tahle osoba a já nevím co dělat. Jsem z toho smutná a zoufalá, doufám, že je to jen nějaké období a přejde to..
Máte některá podobnou zkušenost a jak to dopadlo?
Nemám na to, abych se s přítelem hned rozešla a ani nechci..
To se stává, člověk může někoho milovat roky a zamilovat se jinde. Zkus nadhodit příteli polyamory vztah, třeba je mu to taky blízké.
Ahoj, mám bohatou zkušenost. Zamilovaná do kamaráda, trvalo to dva roky, teď jsem na tom snad lépe než předtím. Horší právě je to, že děláme spolu v práci tak se vídáme denně. Hele pokud to lze, utni kontakt na minimum. Pokud se s ním vídáš denně, mě pomohlo si od něho udržet odstup, více se věnovat svému vztahu a nechat to plynout. A také si připomínat jeho špatné stránky a to, že kvůli jednomu románku nezahodím dobře fungující vztah. Pokud někomu vztah dobře funguje, je zbytečné odcházet za jiným. Pokud ne, prvně by se měl ten vztah vyřešit, a né utíkat. ![]()
Zažila jsem, milovala jsem dva lidi najednou. Bylo to hodně náročné období, potkali jsme se v práci. Každý byl jiný, úplně z jiného těsta. Je třeba si v hlavě říct, kdo ti dává víc. Já jsem nakonec zůstala s přítelem, teď už manželem, protože, přes to všechno, on je a byl pro mě víc.
Zamilovat se člověk v životě může každou chvilku.
Ale co s tím? Jestli se stávajícím přítelem máte děti nebo ho z nějakého důvodu nechceš opustit, holt musíš vydržet, než se hormony zklidní a Ty vychladneš.
Pokud děti nemáte, nová láska a život s ní Ti je bližší než stávající vztah, zvedni se a odejdi.
Tohle za Tebe nikdo nerozhodne
Jsou lidé, kteří se zamilovávají pořád. Tím, že se jim to děje často, tak chápou že je to pouhá fantazie v jejich hlavě. A tak zůstávají na dále s původním partnerem, protože ho milují. Takhle fantazie jim dělá radost, hezčí dny a večery před spaním. Možná občas i sex.
Je to v pohodě, není třeba se za to stydět. Ale musí to zůstat pouze u fantazie a nepřekračovat tu tenkou hranici. Žádné kavicky, letmé doteky ani chatování.
@Anonymní píše:
Zdravím,
Nevím co se děje, ale s přítelem máme pětiletý vztah, bydlíme spolu, ale nejspíš jsem se zamilovala do někoho jiného a asi je to oboustranné.. Přítel je úžasný, ale prostě před nějakou dobou mi přišla do života i tahle osoba a já nevím co dělat. Jsem z toho smutná a zoufalá, doufám, že je to jen nějaké období a přejde to..
Tak jestli nemate deti..tak o co go..
Pokud nechceš o přítelem přijít, tak si nech zajít chuť.
Jestli to chceš zkusit s tím novým, tak se nejprve rozejdi s přítelem a teprve pak začni s novým, čistým štítem.
Ahoj,
tady je každá rada drahá. ![]()
I já jsem se úplně neočekávaně zamilovala a nejsem dávno "třicítka ". Byla jsem si 100 % jistá, že mě se nemůže už nic takového stát. ![]()
Tady je to ale obráceně, já svobodná a on ženatý.
Stalo se mi to snad poprvé v životě. Nikdy bych tomu nevěřila.
Záleží na tobě jestli se budeš řídit rozumem nebo srdcem.
Přeji ti ať je tvé rozhodnutí jakékoliv, tak ať si šťastná. ![]()
@Černá Madonna píše:
Ahoj,
tady je každá rada drahá.
I já jsem se úplně neočekávaně zamilovala a nejsem dávno "třicítka ". Byla jsem si 100 % jistá, že mě se nemůže už nic takového stát.
Tady je to ale obráceně, já svobodná a on ženatý.
Stalo se mi to snad poprvé v životě. Nikdy bych tomu nevěřila.
Záleží na tobě jestli se budeš řídit rozumem nebo srdcem.
Přeji ti ať je tvé rozhodnutí jakékoliv, tak ať si šťastná.
A co na to on?
Já zkušenost mám. Bylo to přechozene, on si mě nevšímal a měl jinou. Žádný posun nikam. Taky jsem se zamilovala. Dopadlo by to jinak dobře, ale bohužel…on už nežije.
@bigl píše:
A co na to on?
To nevím, ale jsem si jistá, že to je oboustranné. Bohužel, to je jen na úrovni tzv. platonického vztahu. ![]()
Takže zbývají jen fantazie a těmi jak je známo, se meze nekladou. ![]()
@Černá Madonna píše:
To nevím, ale jsem si jistá, že to je oboustranné. Bohužel, to je jen na úrovni tzv. platonického vztahu.
Takže zbývají jen fantazie a těmi jak je známo, se meze nekladou.
Já ti nevím, jestli chlap je fakt schopný se zamilovat a udržovat vztah jen platonicky. Možná, jo, ale moc jich takových nebude…
Zdravím,