Zamilovaná dcera - puberťačka, jak jí pomoci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
becky87
15.8.13 20:11

:) To je mile, prvni laska :kytka:

Ja vim, ze je to blba situace, ale rekla bych ji pravda(je dospely, ma urcite doma zenu a dite a ty az vyrostes tak si taky najdes muze..
Prejde ji to, uvidis, nechej ji vyplakat, ptej se ji, objimej ji, pohraj si s ni.. :kytka:

Mmch ma sestra menstruovala poprve v osmi letech ;)

• Citovat
  • Upravit
rokris
15.8.13 20:19
@Deniel píše:
Já měla první menstruaci v 9ti. A jak vyřešit tvůj,,problém", tak ji nech při tom, že ho miluje, nevyvracej jí to, neříkej jí, že ho milovat nemůže, neb to stejně nepochopí a zkus jí přikyvovat..ve stylu jako, já vím, že jsi do něj zamilovaná, a víš co, jak vyrosteš, tak si ho třeba vezmeš..no chvilku asi zamilovaná do něj bude, ale to přejde ;) ona na to příjde sama, že to takhle nejde ;) jen ten kontakt s ním nevím jak vyřešit, asi prostě, že pro její radost tam jeď s ní, ale asi jí vysvětli, že na něj nic ukazovat nemůže, že třeba má přítelkyni, která by byla pak smutná.. :nevim: :nevim: každopádně držím pěsti a pevný nervy!!! :kytka: :kytka:

Taky bych jí to nevymlouvala. Nepomůže to. Možná zaměstnat nějakými velmi oblíbenými činnostmi, aby na to tolik nemyslela. Beruška malá - takhle brzo… :hug:

• Citovat
  • Upravit
5455
15.8.13 20:29

Děkuji holky, za rady i podporu :hug: Fakt jsem si myslela, že jsem matka Herodes a teď mi tu leží taková nešťastná zdechlina…A vůbec, měla bych upozornit její třídní učitelku? Že je poučená, bude mít v aktovce vložku i náhradní kalhotky a že je teď taková cíťa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
napresdrzku
15.8.13 20:29

Tywe ještě ze máme samy kluky :-D Lepší hlídat jednoho pindu, než všechny v okolí, jak praví klasik :-D

• Citovat
  • Upravit
6027
15.8.13 20:34

@Apaji tak učitelce bych asi něco řekla, tohle je ještě opravdu moc brzy a pokuyd o tom bude vědět, snáz se jí bude reagovat, kdyby jí to přišlo třeba při plavání. Tak se to stalo jedné dívence (9 let) tady kousek od nás a jelikož to bylo opravdu poprvé a před sto lety, tak poučovala učitelka přímo na bazéně. Všecky děcka to věděly a celá dědina následně taky :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
15.8.13 20:35

@napresdrzku
Che, manžel plánuje, jak se bude plížit s flintou za ní a hlídat jí…Naivka. Průser je, že máme těžké cévní genetické onemocnění - v životě nebude moct užívat HAK. A tak jsem přišla o jeden z nástrojů hlídání :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
15.8.13 20:55

@Apaji učitelce bych to sdělila určitě, je dospělá a určitě to pochopí a bude i ráda, že je informovaná ;) s tou HAK je to blbý no..ale stejně ta se dává až od 16ti ne?? Mě ji tenkrát doktor napsal až mi bylo 16, dřív ne. Ale doba je jinde ;) a snad bude za tebou chodit a říkat ti, kdo se jí líbí nebo tak, aby jsi byla v přehledě ;) nejdůležitější je, aby v tobě měla důvěru, protože když ji má, tak by ti to všechno hlásit měla a měla by si nechat i od tebe dát poradit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
15.8.13 21:01

@Deniel
Ona nebude moct HAK nikdy. Nám se dělají aneurysmata, praskají nám tepny, trhá se mi aorta, odcházejí chlopně…to není o křečových žilách. Takže pešek, ale normální doktro jí to nenapíše. Já mám potvrzený syndrom z genetiky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
15.8.13 21:04

Dámy, mladá mi visí na klíně (teď si šla čistit zuby), nechci, ať to čte, páč čte docela rychle. Chce jít se mnou spát (manžel je do konce srpna pryč, takže mám volnou postel). Děkuji všem za rady pro te´d tedy končím než se dcera vrátí z koupelny. Děkuju moc všem, a dobrou noc :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
15.8.13 21:45

To je pěkné.. :lol: co ty malé cacorky ještě nevymyslí.. :palec: myslím, že ji to rychle přejde, slyšela to někde a už s eopakuje 8o..ale nedělala bych si z toho vrásky, takových lásek bude ještě moc a moc a bude to horší a horší ;)
HA moc nezávidím, že nebude moci brát, ale určité bude zodpovědná :evil:
a o menstruaci bych učitelce určitě řekla, ať ji to třeba nepřekvapí.. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
17.8.13 21:52

@Apaji moc dobře vím o čem mluvíš, mám stejně starou dceru, která má už bělavé výtoky, akné a šíleně s ní cloumají hormony, čte si bravíčka, tancuje před televizí, ráda se obléká, lakuje, maluje a také je už zamilovaná do o čtyry roky staršího spolužáka a jediné co řeší jsou oblečky, zpěváci, tanečky atd.,to o rok mladší dcerka řeší, co má své panence obléct a co má mamince krásného namalovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
17.8.13 23:12

@kelis227
Děkuji za útěchu :kytka:. Ona je pořád dětská, hraje si, nenakrucuje se před telkou ani se nechce malovat. Trochu ji začaly zajímat voňavky a chce si sama vybírat oblečení tak, aby bylo co nejvíce růžové nebo fialové, kamínky, ozdobené botičky…ale není ani na šperky. S číšníkem to naštěstí polevilo - pozapomněla. Ale ptala jsem se, proč se do něj zamilovala: prý jí donesl nelepší špagety na světě, dál ji 2 slámky do pití, krásně se usmíval a byl milý. Dneska mi zatrnulo, že je snadná oběť pro úchyly (i když jsme jí stokrát poučovali s mužem, že nemá s nikým cizím chodit, ani kdyby nabízel čokolády, bonbóky, říkal, že zná maminku i tatínka, nebo, že se mamince nebo tatínkovi něco stalo a že ji vezme s sebou do nemocnice…) a úchyl umí být sympaťák. Tak mi zase vrtá hlavou tohle a utěšuju se, že si na číšníka Lukáše troufla, protože byla se mnou…že snad sama by až tak daleko nezašla a snad by se cizích stranila. Já už nevím, ale bojím se oní čím dál víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
18.8.13 08:43

@Apaji to by si se musela zbláznit, musíme duvěřovat, ale také hlavně prověřovat, já si myslím, že to ani nemusí být nějaká puberta, ale asi to bude touhle pokročilou dobou, vše vidí v televizi, na pc, v časopisech, jsou prostě hrozně o proti předešlé generaci napřed, to co řeší s kamarádkami ve škole, jsme my řešili někdy až v sedmé třídě, nejvíc je mi z toho smutno, že zbytečně si krátí dětství :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
18.8.13 09:04

@Apaji ty máš s dcerou krásnej vztah :potlesk: jinak pro uklidnění, mám sestřenku, je jí 10 let, ví moc dobře na co je prezervativ a při tom se bojí čertů :lol: to je takový blbý období, člověk neví, jestli jim má koupit k Vánocům panenku a nebo rtěnku :) tak snad holčička půjde brzy do školy a budou nový lásky a na Lukáše zapomene :think: přeju ať ji menstruace moc netrápí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí