Zamlklá těhotenství - léčba

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
67
8.12.25 08:48

Zamlklá těhotenství - léčba

Ahoj holky, mám na vás pár dotazů. Řešili jste již dvě zamlklá těhotenství na imunologii? Přišli vám na něco (popřípadě na co). Jaká vám byla nasazena léčba - pokud kortikoidy, tak jak jste se je snášely a jaké jste měly vedlejší účinky, prosím? 🥺 Všem moc děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
8.12.25 10:22

Imunologické vyšetření - vyšlo mi v pořádku, hysteroskopie - odběr NK buněk z endometria (vzali moc malý vzorek - tak nic nezjistili - nevím proč, asi protože mám moc nízkou sliznici), odběr krve NK buňky, tam mi zjistili něco patologického, ale na konzultaci jdu až za měsíc… kortikoidy se mi moc brát nechce…

• Citovat
  • Upravit
67
8.12.25 10:29
@Anonymní píše: Více

My právě čekáme na výsledky z imunologie (genetika v pořádku) a pokud by tam něco nebylo v pořádku, tak se mi také do kortikoidů úplně nechce. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.12.25 10:43

@Týna995 u mě to vychází na nějaký zánět v celém těle, takže se budu dožadovat jiných možností, protože si přeci nebudu snižovat imunitu ještě více… a i kdybych nechtela byt tehotna, tak tyto hodnoty mit zvysene neni ok…ale jestli jsou tam protilátky „pouze“ proti vajíckům, spermiím (nedorozumím co přesně se tam vyhodnocuje), tak se tam nejspis dávají léky na snížení imunitní reakce pri reprodukci, především ty kortikoidy…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.12.25 10:44

@Týna995 ale jiné volby tam podle me jsou vzdycky, otazka jestli se to proplácí… ty dalsi moznosti jsou dost drahy :think:

• Citovat
  • Upravit
67
8.12.25 10:46

Držím palce, aby Vám vše dobře dopadlo. ✊🏻 Bojím se té druhé varianty - protilátky proti vajíčkům a spermiím. Donedávna jsem si myslela, že ta alergie je pouze v případě, že se nedaří otěhotnět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
8.12.25 10:47

A mohu se zeptat jaké, prosím? 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.12.25 11:57

@Týna995 dekuji, vam take :hug: omlouvam se… chybne jsem to impretovala…mne ohledne NK bunek vyjela moznost jeste itravenozni imunoglobuliny, intralipidova infuze… ale bohuzel nevim, jak je to ohledne tech protilatek proti vajickum a spermiim.. ale myslim si, ze prevazne ty kortikoidy… ale to co pisu, mi vsechno nasla „umela inteligence“… na kontultaci jdu za vice nez mesic… a dost se bojim co ve mne za autoimunitni a zanetlive procesy probiha :-(

• Citovat
  • Upravit
248
19.12.25 16:30
@Týna995 píše: Více

Ahoj, měla jsem 5× biochemko, zamlklé naštěstí ne tak daleko jsem nedošla… dle genetiky mám 3 mutace krevní srážlivosti a taky mi vyšly pozitivní buňky CD69, ty likvidují embryo jako nepřítele, nevím teda zda hned jako u mě nebo je to možné i později, ale určitě na to koukni. Abych donosila mimi brala jsem stycyl, clexane 0,4 injekce a prednison 5 mg do 12 tt - vedlejší účinky za mě žádné je to slaboučké. Já i mimiňák jsme ok. Spíš než vliv kortokoidů bych řešila kdo a na základně čeho ti je dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
19.12.25 16:38

@Týna995 Bromelain/bromelain papain jsou přírodní prostředek s potlačením zánětu v těle, ale mě to bohužel nestačilo… nicméně zkusit určitě můžete i jako podporu IVF

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
30.12.25 09:29

@Týna995 Já měla 3× zt a 1× biochemické, po 2 zt mi na imunologii přišli na zvýšené NK buňky a buněčnou imunitu proti trofoblastu. Pak přišel rok kdy jsme zkoušeli, takže jsem brala kortikoidy nejdřív od pozitivního testu, to nepomohlo, pak vždy od ovulace skoro celý rok. Vedlejší účinky i přes mé obavy nebyly. Nakonec nám přišli ještě na genetice na Anxa5 M2 haplotyp a byl doporučen ještě Clexane. To už jsme chodili na kliniku, že zkusíme umělé oplodnění s genetikou, ale než jsme stihli začít byla jsem těhotná přirozeně, takže jsem začala brát prednison do toho mi na klinice na imunitu dávali infuze intralipidu a píchala jsem si Clexane. Nevím co z toho koktejlu zabralo, ale teď jsem 29tt a zatím vše vypadá dobře. Prednison a intralipidy jsem měla jen v prvním trimestru, Clexane mám stále. Moc držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
8.1.26 18:18

Dobrý den, mam za sebou jedno zamlklé (dvojčata) a ted podruhé potrat, nebo biochemické? :nevim: Kolem 5+3tt to odešlo. Doktor zatím nic neříká, to vyšetření si musím vyžádat? Nebo se někam sama objednat? Mam již dvě děti, tam bylo všechno v pořádku, pokaždé otěhotním na poprve ale ted dvakrát za sebou to ve stejnou dobu skončilo. Co s tim? :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
8.1.26 18:32

@klarka05 Dobrý den, nejjednodušší řešení asi je zajít do IVF centra tam vám udělají x testů zdarma, případně můžete vyhledat schopného reprodukčního imunologa. Že to vaše gyn. neřeší je teda dost divné. Co mě napadá jako příčina vzhledem k tomu, že už děti máte je infekce u vás či partnera např. chlamidie mohou být i plicní šíří se jako viróza, pak třeba neléčená borella, zánět v zubu a další.. zkuste kouknout na příčiny raného potratu a,,odškrtávat si". Může to být i zvýšená hodnota štítné žlázy. A pak pokud máte nového parnera protiláteky proti spermiím či trofoblastu. Ještě můžete mít zvýšenou srážlivost, antifolipidové protilátky nebo jen hormonální nerovnováhu věcí je opravdu hodně. Mě nejvíce pomohly imuno testy, protože byly komplexní. U mě to byly buňky CD69, ale to je u vás dost nepravděpodobné pokud máte stejného partnera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
8.1.26 20:29

@Elalis dobrý den, partner je porad stejný, borellu mam no :roll: léčenou se asi rict nedá, praktik to poradně léčit nebude, vzdy da atb na dva týdny a hotovo. Rekla mi ze jsou to chronické protilátky, ze uz je prodělaná dávno :nevim: stitka ma hodnoty v mezích, protilátky ale zvýšené ale to samo o sobě pry potrat nezpůsobí :think: ty testy dělají zdarma? Mozna bych tedy zašla.. ivf postupovat nehodlám, mam dvě zdravé děti a pokud se treti nepovede, tak se hold nepovede, ale je mi to lito.. moc bych si ho přála :,( zitra mi ma volat gynekolog kvůli výsledkům hcg, poslal me tam dva dny po začátku krvácení a hodnota je 72, doufám, ze se dá považovat za negativní a nehrozí ještě nějaké mimoděložní nebo neco… :zed: dekuju za rady! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
8.1.26 20:48

@klarka05 Nemáte zač. Jo IVF centra jsou zdarma, že nechcete na IVF říkat nemusíte, řekněte, že zatím počkáte jak dopadnou testy nebo něco… nutit vás nemůžou ;) borrela zvýšuje srážlivost krve cca na půl roku, můžete zkusit zobat anopyrin 100 mg to mi doporučila imunoložka pro snazší otěhotnění (ale já mám vysokou srážlivost i běžně) a pokud jste třeba měla covid, o kterém ani nevíte ten taky zvyšuje srážlivost to je začátek těhotenství špatné.. protilátky proti štítce teď přesně nevím, ale je o tom pěkná studie od Mudr. Kaňové, v prvním těhu jsem k ní chodila. S HCG úplně neporadím já nikdy ani nešla vždy to skončilo tak 5+2/3 to nemělo smysl… každopádně držím palce pokud si to přejete určitě se vám to splní až bude lepší konstalace hvězd ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty