Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ilo potkalo mě to samé ve 13 týdnu.tenkrát jsem myslela že už ani nechci žít.
Pila jsem kontryhel.Brala jsem calibrum baby plan a kyselinu listovou.za 3 měsíce po revizy jsme se začli snažit a za 4 měsíce snažení se námpovedlo viz metřík
.
Vim že je to moc smutný ale uvidíš že příště už to vyjde
.Miminko nebylo zdraví a proto odešlo aby ti mohlo poslat zdraví mimi
.
Je tu spoustu diskuzí o potratech-život po potratu,těhotenství po potratu atd,tak se časem zapoj,třeba ti to pomuže.Mě to pomohlo dost,když jsem viděla že všem se zadařilo a skončilo to dobře ![]()
Moc držim palce at to co nejdříve aspon trochu přebolí.
Ahooj Ilo
mrzí mě,že i ty jsi tím musela projít,ale jak píše Kamča,tak je tu spousta diskuzí,kde jsou holky se stejnou smutnou zkušeností,tak se přidej určitě ti to pomůže aspoň se vyzpovídat.
Já si tím prošla v srpnu 07 přišli jsme o holčičku ve 21 tt. a vím,že to byli právě holky co mi pomohli se dostat z nějhorší,když jsem si myslela,že už nikdy nedonosím žádný miminko,tak mi moc zvedli náladu někdy možná i něvědomky tím,že jsem viděla,že se jim narodila spoustu zdravých dětiček jako třeba Maty od Dalmi
. Časem se i nám podařilo začít od začátku a teď jsem v 5 měsíci sice pořád vím,že nemám vyhráno,ale věřím,že tentokrát to vyjde a narodí se nám zdravý miminko.
Co se týče vitamínu,tak jsem pila jen kontryhel a jinak nic.
I když je to otřepaná věta,tak časem ti bude líp a máš štěstí v neštěstí,že máš už dítko,které ti pomůže všechno překonat a brzo se určitě dočkáš zdravého miminka.
Držím ti moc palečky!!!!
Ahoj, tak já jsem byla na revizi v 10.tt v roce 2005. Po revizi jsem pila kontryhel a na www.dedekkorenar.cz jsem si nechala poslat nějaké kapky-jmenovali sse nějak gynox nebo podobně už si to ani nepamatuju a myslím, že ty mi hodně pomohli. Ososbně si myslím, že i ten kontryhel je hodně dobrej a piju ho i preventivně teď. Jinak měsíc po jsem na:,–(il ai Kys.listovou a za další měcís Calibrum baby plan a ten užívala i v prvních týdnech nového těhotenství protože se zase zadařilo ![]()
A jinak bych na nové těhotenství moc nespěchala a počkala bych alespoň tak 4 měsíce aby se to všechno dalo zase dohromady.
A ještě otázka-ty jsi šla po revizi hned domů?
Ahoj,
my jsme o miminko přišli taky ve 12tt - v září 07. Vím přesně, jak ti je - to se nedá zapomenout. Ale prošlo nás tím spousta a musím potvrdit, že po půl roce ta bolest už není tak velká. Navíc se znova zadařilo, tak se momentálně zase bojím o to druhé mimčo. ![]()
Pila jsem kontryhel a nějaký čaj na podporu plodnosti z : www.caj-kava.cz , dlabala listovku a Calibrum. Nic moc jinýho se dělat nedá. A pak je taky dobrý se na to moc neupínat
, což taky nejde, šílela jsem každý měsíc od půlky cyklu do té doby než přišla mrcha…
Držím palce, ať se z toho dostaneš co nejrychleji a brzy se zadaří!!!
Leilo - mě dělali revizi 12.30 a v 15.30 si mě manžel odvezl domů. V Heliosu v Brně.
Mischni-koukám,že se na tebe usmála štěstí,tak ti přeju pohodové těhu a zdravé miminko
.
(Psala si mi do diskuze o velké věkovém rozdíly mezi dětmi
)
Markýsku - díky. Však jestli to tentokrát dotáhnem do vítězného konce a já věřím, že jo, tak k vám budu chodit na rady. Občas je to napalici, vždyť to znáš… ![]()
A i tobě přeju ať všechno dobře dopadne a ať má tvůj puboš krásnou sestřičku nebo brášku!!!
Ja taky byla na revizi ve 12tt loni v cervnu,po navratu domu jsem zacala na doporuceni holek pit kontryhel,brala jsem tehu vitaminy a kyselinu listovou.
Hlavni ale je zkusit na to nemyslet protoze pak te to bude bolet jeste vic a bude velmi tezke se z toho dostat.Ja to takhle zkusila udelat,koupili jsme si domu pejska no a za 10 tydnu od revize uz jsem byla zase tehule.
Preji hodne stesti,bud rada ze uz mas doma jedno ditko se kterym na to rychleji zapomenes a at te co nejdriv potka dalsi tehotenstvi.
Ahojky Ilo,
my jsme o mimíska taky přišli a to 2×. Pokaždé zamlklé těhu mezi 9 - 10tt. Nikdy se nezjistila příčina. Poprvé jsme čekali jen 3měsíce, pak jsem hned otěhotněla a stalo se to znovu. Byla jsem uplně na dně, kolem samé těhotné kamarádky, podařilo se mi to překousnout. Začala jsem na doporučení cvičit Mojžíšovou, chodila pravidelně každý měsíc na mobilizaci páteře(to k tomu patří) a pak jsem pila takzvaný čaj „kamenické báby“. Je to VZ čaj, směs bylin na pročištění a prodávají ho např. v bylinkářství v Dlouhé v Praze. Počkali jsme 6 měsíců a pak se to hned napoprvé zase povedlo, no a dnes máme Tomáška. Jo a taky jsme si asi 3 měsíce před početím Toma pořídili domů pejska a je pravda, že se začalo všechno točit kolem něj a o ničem jiném jsme neměli čas přemýšlet.
Nevím co mi vlastně pomohlo, ale nakonec všechno dobře dopadlo.
Tak držíme všechny palce, ať se dáš dohromady a brzy se Vám miminko podaří…!!!
Ahoj holky,
já taky přišla o mimíska 2×, 1× spont.potrat v 6tt r.2006 a ted v únoru zamlklý těhu v 11tt. Momentálně jsme objednaný na genetiku+hematologii na 1.4.,mám za sebou vyšetření na infekce,kde mi zjistily lehce poztivní cytomegalovirus…další snažení necháváme na května věříme,že to do třetice vyjde a my budeme držet náš malej zdravej uzlíček v náručí. Taky cvičim mojžíšku a beru různý vitamínky(calibrum babyplan,kys.listovou a dneska mi byl na gyndě doporučený Pregnium od fy Walmark),piju kontryhel,ten je fakt super. Nejdůležitější je neupínat se na to a // přijdou brzy.
Držím palečky! ![]()
Slýchám o těchto případech teď dost často
. Kamarádka byla na „čištění“ nedávno, prý byla třetí ten den… to je docela smutná bilance.
Kdysi jsem před těhotenstvím brala řasu Chlorellu, prý také pomáhá.
Ahojky chtěla bych se zeptat, zda jste měli nějaké příznaky zamlklého těhotenství?
Ahoj, i já se už musím zapojit k této části stránek. Ve středu mi doktor řekl, že dítě roste pomaleji než má - a 2týdny vyrostlo o týden, dle menses jsem měla být 8+7, dle ultr. jsem byla v 6tt. Bylo to živé, ale muselo to jít ven. Prý hned se hlašte v nemocnici. Byl to šok, žádné příznaky, nečekala jsem to (kdybych krvácela, měla bolesti …) Včera jsem na tom byla, nejhorší byla hodina po zákroku, sice jsem neměla moc bolesti, ale hrozně mne to ranilo. Nejhorší je, že máme prý čekat půl roku. Nevím, zda budu mít sílu na nové mrně a pokud k tomu dojde, zda neumřu strachy. Jinak příznaky jsem neměla žádné, ani minutu jsem nešpinila, neměla bolesti, hormony se mi dle odběru krve zvyšovaly, ty odpovídaly tt dle MS. Po 5ti hod. po zákroku mne pustili, za 24h jsem přestala krvácet, ale jsem téměř zralá na psychologa, na nic se nesoustředím, nedokážu si číst, pracovat… Snad dostanu sílu.
Právě si požívám to samé. Měla bych být 10+4tt. Dneska na UTZ jen dva plodové váčky bez srdíčka, který odpovídají 5tt. Doktor mi dal ještě 14 dní a minimální šance. Jsme z toho strašně smutná a taky jsem celé odpoledne a večer hledala, kde se stala chyba, ale prostě příroda to tak chtěla, tak se stalo. Chvilku je to už lepší, ale pak to na mě zase padne a jsem hotová. Ale je nás takových spoustu a dodávám si odvahu i když to zatím moc nejde ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Ahoj vsechny maminky,jsem den po revizi,nebudu popisovat,jak mi je.Mam doma jiz jedno ditko-2 roky,vse bez problemu.Nyni jsem mela vse jak ma byt-menzes,dlouha pauza od HA,otehotnela jsem hned a ve 12 tt jsem o miminko prisla.Muzete mi nektera poradit,jake bylinky,caje,kapky.....vse na dobre zotaveni sliznice?Jsem z toho spatna,moc me to ranilo.Vim,ze je tu spousta clanku,ale namam sanci pres slzy nic hledat…Dekuju vsem.Ila