Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
chtěla bych poprosit o radu: od včerejšího večera dost krvácím, jsem 6+2, asi se jedná o probíhající potrat (dle bolestí a dle mých zkušeností - již jsem jednou v ten samý týden spont. potratila)
Kam v Praze mám jet do nemocnice? Máte někdo zkušenost, kde je to v tomto případě nejlepší (co se týče např. přístupu personálu, prostředí, atd.)? Při prvním spont. potratu jsem jela do nemocnice na Vinohradech (bylo to nejblíž mého bydliště), ale s tou mám velice špatné zkušenosti a už mě tam nikdo nedostane! Prosím, poraďte!! Díky moc!!!!
Budu Ti drzet palce, aby to potrat nebyl! Ja bych jela do Podoli, sice jsem tam s krvacenim nikdy nebyla , ale na pohotovosti ano, moc prijemny pan doktor. Ja tam 2× rodila a byla jsem spokojena. Budu na tebe moc myslet, drz se a hodne stesti!!!!
Míša
Jestli ještě není pozdě, tak pokud máš nejblíž Vinohrady, a tam nechceš, jela bych na BUlovku
Ležela jsem na Vinohradech sice z jiného důvodu, ale už NIKDY! To snad bych si šla lehnout někam pod most. Příšernej personál!!! Kromě jedný sestřičky, ale ta jim už tu reputaci moc zazachrání!
Tak jsem nakonec jela do Podolí. Byla mi provedena revize dělohy po tom, co jsem ještě doma před odjezdem potratila plodové vejce:-(
Pokud by měl někdo v Praze a okolí podobné problémy, nemohu jinak, než Podolí doporučit. Je tam moc vřelý a profesionální presonál, který ví, jak se chovat k ženě, když právě potrácí, narozdíl od nemocnice na Vinohradech!!
Rozhodně bych nejela do Krče (dobrý personál), ale 4se mne ptali před revizí na co jsem alergická (a to i jednou na sále před narkózou - o už jsem jim řekla, že na doktory), 2brali krev - jednou na skupinu a pak na RH faktor (pak nemají být ve zdravot.peníze - to si to nemůžou napsat do karty a krev rozebrat jednou?) - mohli za to nemocnici opravit a vybavit lepším nábytkem a uvařit pitný čaj!
Naprosto souhlasím s prezidentkou…
O víkendu jsem taky musela do nemocnice kvůli krvácení po vysazení léků.. a byla jsem také na pohotovosti v Podolí..
I když já jsem přišla o drobečky už asi o týden dřív, jen jsem to nevěděla. Zjistila jsem to až po týdnu na utz, že se neudržely.
Doktor i sestra byli skvělí, profesionální, vše mi vysvětlili a cokoli zodpověděli. Sice jsem tam asi 20 minut čekala na doktora, protože byl u operace, ale ani náznakem nedal najevo, že toho má hodně..
A ještě na chodbě se u nás sestra několikrát zastavila a uklidňovala a vysvětlovala..
Takže i když by tam člověk radši jel s něčím radostnějším, tak i tohle nebyl nepříjemný zážitek, ale velká pomoc ![]()
Nikdy nejezděte na pohotovost do Krče. Arogance místního doktora nezná mezí. 2krát jsem tam jela v průběhu mého těhotenství, dvakrát jsem krvácela. Vždy natrefila na něj. Krvácela jsem z dělohy a pan doktor to nepoznal… Naopak byl strašně nepříjemný a velmi arogantně mi sdělil, že jsem hloupá a že krvácení v těhotenství je naprosto normální věc a že jsem hysterka. Pokud tam prý jsem kvůli neschopence, tak ty on ze zá:,–(y nedává… Ještě se mi smáli se setsrou, že jsem tak hloupá a jdu k nim kvůli krvácení. Cítila jsem se jak největší hlupec, co kdy chodil na Zemi. krvácení mi neustalo, za tři dny jsem šla ke svému gynekologovi a ten se zděsil. Krvácela jsem z dělohy, kousek od mimíska a měla hematom na pravé straně. Nechápal, že na pohotovosti nic neviděli..... tenkrát to moje Anička zvládla. Bohužel v šestnáctém týdenu to vzdala. Navždy ji budu mít v srdíčku.
Nemocnici na Vinohradech jsem si vybrala záměrně. Přišla jsem tam s veškerými doporučeními od svého gynekologa a to je také velmi důležité pro přístup v nemocnici tam je až další následná péče, takže se někdy nedivím,že tam v uvozovkách: otravují pacienti aniž by nejdříve navštívili svého lékaře.
Podstoupila jsem tam zákrok na Gynekologicko-porodnické klinice a tímto chválím celkový výkon operace a následné pooperační neobtíže.Odešla jsem z tama po svých a ještě šla do Pizerie na jídlo..takže mi bylo opravdu fajn- oproti jiným krajským nemocnicím, kde už s tímto mám jednu zkušenost a který se pro mne stal hororem dodnes.
Děkuji nemocnici Královské Vinohrady. ![]()
Tak moje zkušenost…Vinohrady…už nikdy!! Prsonál příšernej, sestřičky se ke všem chovali jak k odpadu. Měla jsem zamlklé těhotenství v 10. týdnu a vzali mě až na pondělí (byla jsem tam ve čtvrtek ráno) , že když nemám potíže, tak to vydržím. Na příjmu jsem musela být v 6.30 a vzali mě v 11. Absolutně mne neinformovali, co před narkozou můžu a nemůžu,kdy naposledy pít, co si mám vzít s sebou, kdybych to neznala po zkušenosti z IVF klidně jsem se ráno i napila. Papír s tím, že nesmím 12 hodin před výkonem jíst jsem podepisovala půl hodiny před tím,než jsem šla na sál. Pacientky ležely po výkonech na chodbách, jelikož se s nimi sestry přece nebudou tahat......na to je tam saniťák…a ten neví kde je a že je to nezajímá.....fakt strašné. Už bych tam nešla, ani kdybych bydlela ve vedlejším vchodě. ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.