Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojda všichni,
obracím se na vás s důvěrou a žádostí o radu… Užívala jsem 10 let HA, naposledy jsem brala Diane… Vy:,–(ila jsem ji v září 2007, pak jsem měla v říjnu jednu, mírnou menstruaci - 4 dny špinění, pak 2dny menstruace, bylo to hned po návratu z dovolené, takže vliv měla i změna prostředí… pak MS nešla… dělala jsem test 29.den cyklu - negativní… 40.den jsem šla k dr., zjistili mi corpusluteální cystu… za týden kontrola … zjištěno počáteční těhotenství, asi 4-5týden + cysta 2cm - ale prý nevadí.....za 14 dní kontrola… na vnitřním UTZ - našli pouze plodové vejce, 0 srdeční akce… druhý den revize. Poté následovalo tzv.„šestinedělí“. Menstruace přišla 37.den - t.j. 18.10.08- 3 dny špinění, pak 3 dny MS. 31.1.08- jsem byla na 1.kontrolním vyš. od revize - dělali mi i vnitří UTZ- vše v pořádku. Nyní (21.den cyklu), tj. 7.- 10.2.08 mám opět špinění. Můžete mi poradit co dělat? Asi bych měla podstoupit vyšetření hormonálního profilu? Poradíte něco, co bych měla užívat, třeba nějaké bylinné preparáty na srovnání cyklu? Máte někdo podobné zkušenosti? Ještě musím dodat, že si posledních 10 dní měřím BT a teplota
je posledních 7 dní nahoře (37,3), jen před 2 dny klesla o půl stupně… tak nevím, co se to se mnou děje… PORADÍTE??? Díky.
Na srovnani cyklu je dobre pit caj z nate kontryhelu, lze koupit v kazde lekarne nebo bylinkarstvi. Docela to pomaha. Nat
jajinka - je mi lito, co te potkalo.
jinak se mi zda, ze na hormonalni profil, je jeste dost brzo - ted gynekologa ukecas at ti ho udela - ale muze se tam projevovat jak jeste to, ze od konce brani antikoncepce je to chvili, a od revize jeste krátší dobu… a bude to vyšetření vícemene k ničemu
- to jedině ze by te uklidnilo, ze se neco deje. )
Dulezite je, ze kontrola dopadla dobre, a ze v deloze se nedeje nic špatně. A blbnutí cyklu bych jeste aspoň dva měsíce dala (po revizi). A s tou antikoncepcí to mozna bude trvat jeste dele.
kontryhel je dobry napad, a protoze chces otehotnet, tak bych pridala jeste kyselinu listovou a snad i nejake tehotenske vitaminy typu calibrum baby plan ( ty spíš, v případě, že stejně nějaké beres, ze bys mohla brat rovnou ty vhodne pro před/tehotne)
hodne zdaru, krátké čekání.
H.
Ahojky !!
Moc děkuju… Kontryhel piju…pije se tuším jen první dny cyklu do ovulace… listovku beru taky. A teď jsem se dočetla, že na srovnání cyklu je dobrý Femigard, tak možná zkusím i ten…
Nicméně BT stále zvýšená a špinění pokračuje
.
Ach jo… už bych chtěla být zdravá a připravená snažilka ![]()
Ahoj Jájinko, já bych být tebou zase až tolik nespěchala, zvlášť máš-li na děloze cystu, i když je malá. Každé otěhotnění, i když dopadlo takhle, udělá na děloze jizvičku, někdy malou, někdy větší. Ta jizvička se musí zahojit, proto někteří gynekologové do=poručují chvíli čekat. My jsem čekali tři měsíce, první MS po revizi byla taky jen takové špinění, akorát dlouho trvala a i v druhém cyklu jsem špinila i mimo MS.
doktor mito vysvětlit tím, že při revizi dochází k rozevření čípku, to otevření ještě nějakou dobu přetrvává, takže čípek úplně nefunguje jako špuntík. Pokud se děloha ještě čistí (tzn. hojí se jí sliznice), nebudeš mít ani silnější MS a budeš paradoxně špinit. Pokud bys ale měla bolesti, utíkej k doktorovi, protože to může znamenaz zánět (nikoliv ty sem-tam křeče, to se děloha zavinuje).
Začala jsem s kontryhelem (v kapkách vždy těsně před MS a během ní, kapky mají v každé lékárně asi za 50 Kč) a po druhé Ms už to bylo v pohodě.
Tak ti držím palce a dej vědět, jak pokračuješ. Petra
Ahoj Péťo, díky za info. Moc mi to pomohlo jsem teď vcelku klidnější. Jen pro upřesnění, cystu jsem měla v minulém těhu, které, jak jsem psala nedopadlo dobře…
. Nicméně, teď po 1.ms jsem byla na kontrole a dr. řekla, že vše ok… tak mně to špinění vcelku vyděsilo. Jinak stále pokračuje… dnes je i silnější..... jsem 27.DC a špiním už týden… jo a taky se mi pěkně rozbujeli pupínky… takže k tomu všemu vypadám, jak puberťačka
.
Piju kontryhel, beru listovku a objednala jsem si femigard…
Tak jsem zvědavá, kdy se to srovná… A taky kdy budu zas těhu… a zda už to teď bude v poho…:?? ![]()
Ahojky muže mi někdo poradit? Jsem po revizi 12tt, měla jsem už dve ms v pořadku a tady ta třetí ne a ne přijit pouze slabě špiním, spíše tmavě do hněda ![]()
Takhle jsem to měla já, přesně
test byl sněhobílý, a za týden ups a byla dálnice. Držím palce
![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.