Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte. Chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti se zamlklým těhotenstvím. Byla jsem u doktorky kvůli potvrzení těhotenství, kdy bych měla být 6+3tt. Doktorka mi oznámila, že jde o zamlklé těhotenství a že musím na revizi, což jsem odmítla. Chtěla jsem, aby si s tím pokud možno tělo poradilo samo. Na utz viděla pouze prázdný gestační váček 13mm.
Když jsem to potom vstřebala, zkusila jsem si něco načíst a zjistila jsem, že pokud jsem měla ovulaci později, tak je ještě šance, že se tam něco objeví.
Máte někdo osobní zkušenost?
Je mi jasné, že mi nikdo neřekne, jak to se mnou dopadne. Ale do příští kontroly mi nezbývá než čekat a tak alespoň čtu ostatní příběhy a docela mě to uklidňuje ať už jsou pozitivní či negativní.
@Martina_mik píše: Více
Kdy jsi mela prvni pozitivni test, datum a jak silna byla ta druha carka?
@Tarena první pozitivní test byl 26.5.
Poslední MS 19.4. MS nemám pravidelnou. Ovulace předtím bývala vždy 14 dní po MS a zrovna ten měsíc mi ovu test nevyšel pozitivně, dál jsem netestovala. Sex byl 3. a 9.5.
Jinak dělala jsem si pak ještě těhotenský test o týden později a to už byly obě čárky stejně silné.
@Martina_mik píše: Více
To muze byt klidne mladsi, i kdyz bych tedy uz cekala naznak embrya.
Ja bych si zasla na krev a pak za 2 dny znovu a bylo by jasno.
Dle velikosti gestacniho váčku lze taktéž usuzovat na stáří těhotenství. Při 13 mm by mělo být vidět embryo i se srdeční akcí, nikoli prázdný GV. Takže není úplně pravděpodobné, že by ovulace byla později a těhotenství bylo mladší - na to by byl váček příliš velký. Vypadá to na anembryomolu. Zázraky se však dějí, proto držím pěsti.
(Osobní zkušenost mám podobnou, gynekolog mě však hned na revizi nehnal - není to úplně standardní postup po prvním vyšetření navrhovat revizi - odebírá se min 2× krev na HCG a dělají dva utz, než Te tam odešle, následně se ještě vše ověřuje v nemocnici před revizí. U mě se váček dělohy držel, musela jsem na revizi.).
Děkuji za info
Já tomu moc šancí nedávám, ale jelikož je těhotenství plánované a chtěné, tak samozřejmě nějaká malá naděje ve mně je a asi se jí do dalšího utz nezbavím ![]()
Krev mi teda vůbec nebrala.
No uvidíme jak to dopadne, za dva týdny mám jít na kontrolní utz.
Házím sem jenom info, kdyby snad v budoucnu řešil někdo podobný problém. U mě vše dobře dopadlo. Mám za sebou 1. Screening. Těhotenství dokonce odpovídá stáří podle menstruace. Doktorka mi řekla, že se dítko prostě občas na ultrazvuku ukáže až později.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.