Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
jsem teď 11+2tt a naposledy jsem byla na vyšetření u doktorky v 6tt- na ultrazvuku bylo vše v pořádku. Srdíčko bilo. Na další prohlídku jdu až za dva týdny - na screening. Ale mám teď hrozný nervy, aby vše bylo v pořádku. Poprvé, když jsem byla těhotná nedopadlo to dobře. A já mám teď strach. Čtu různé věci na internetu a tím se samozřejmě ještě víc stresuju.
Chtěla bych jen vědět jestli když už bilo srdíčko může jít o zamklé těhotenství? Jestli se ještě tohle může stát? Z tohohle mám asi největší nervy…
Asi před 5 dny jsem jeden jen měla strašně slaboulinký nařůžovělý výtok-pak už vše v pořádku. Může to být něco špatného?
Prosím napište… ![]()
naposledy jsi byla na uzv v 6.týdnu a teď jdeš až ve 14.tt??měla bys mít kontroly častěji ne?
Bajča píše:
naposledy jsi byla na uzv v 6.týdnu a teď jdeš až ve 14.tt??měla bys mít kontroly častěji ne?
teď jsem 11+2tt. no doktorka řikala, že pravidelné časté kontroly až po screeningu, teď zatím takhle no…taky mě to štve-jsou to hrozný nervy…
právě takhle na začátku by jsi měla..já tedy chodím jednou za měsíc ale,myslím si že si měla jít v 10tt a ne až ve 14tt..
a nestrachuj se…musíš být v pohodě a nemyslet na takový věci..
sunnyho.motylek píše:
právě takhle na začátku by jsi měla..já tedy chodím jednou za měsíc ale,myslím si že si měla jít v 10tt a ne až ve 14tt..
a nestrachuj se…musíš být v pohodě a nemyslet na takový věci..
no moje doktorka to takhle prostě bere. Řekla mi, že pokud něco ať hned přijdu, jinak se uvidíme až 21.11 na UZ…tak už se nemůžu dočkat až tam půjdu…pak mám právě zbytečně takový nervy… ![]()
no právě.dyť to je až kontrola po 8 týdnech jestli se nepletu.jinak na tvou otázku jasně že k zt může dojít i potom co už bylo vidět srdíčko ale to neznamená že je tvůj případ. ![]()
AnnaP píše:
Ahoj holky,
jsem teď 11+2tt a naposledy jsem byla na vyšetření u doktorky v 6tt- na ultrazvuku bylo vše v pořádku. Srdíčko bilo. Na další prohlídku jdu až za dva týdny - na screening. Ale mám teď hrozný nervy, aby vše bylo v pořádku. Poprvé, když jsem byla těhotná nedopadlo to dobře. A já mám teď strach. Čtu různé věci na internetu a tím se samozřejmě ještě víc stresuju.
Chtěla bych jen vědět jestli když už bilo srdíčko může jít o zamklé těhotenství? Jestli se ještě tohle může stát? Z tohohle mám asi největší nervy…Asi před 5 dny jsem jeden jen měla strašně slaboulinký nařůžovělý výtok-pak už vše v pořádku. Může to být něco špatného?
Prosím napište…
měla jsem 2krát potvrzené srdíčko a přesto se to stalo a neovlivníš to..ty se přestan nervit ..kdybyses postavila na hlavu tak tomu nezabráníš ..nech to an přírodě ,pokud je vše ok ,dopadne to dobře
A může tedy něco špatného znamenat ten jeden den slabounce narůžovělý výtok?
úplně chápu tvé obavy, být tebou a pokud jsi z města kde je nemocnice, vydala bych se tam s tím, že jsem trošku narůžověle zašpinila, oni ti udělají ultrazvuk a budeš klidná. Nic na tom není, já jsem z Ostravy a protože jsem byla ze začátku taky nervozní tak jsem byla v nemocnici 2× a vždycky se chovali hezky a uklidnili mě. A to špinění nemusí nic znamenat, já jsem krvácela tak moc, že mě moje doktora poslala na revizi, že je to pryč a v nemocnici mi na lepším ultrazvuku našli srdeční akci v pořádku. Dnes jsem 17+1.. naopak mám kamarádku, která byla v naprosté pohodě a při kontrole v 10tt už byli bez srdeční akce
…určitě to není tvůj případ a neboj se, dopadne to dobře,ale pro klid duše si klidně zajed do nemocnice.
hele dokud to není jasná krev,tak bych se nevzrušovala a navíc jestli jsi už zamlklinku měla víš ,že je to bez příznaků..kolik je tu holek co krvácí a o nic nejde a donosí zdravé miminko ..zkus se nějak zaměstnat ,uklidnit ,pokud bys to už nevydržela trvala bych na prohlídce dříve taky se mi zdá ,že tě pozvali až za dlouho co NT screening?já myslím ,že takových vyschýzlých mamainek tam maj denně plno..nebudeš ani první ani poslední kdo se chce ujistit ,že je miminko v pořádku ..
Příspěvek upraven 08.11.11 v 11:33
ano souhlasím.normálně si někde zajdi na uzv,já to taky udělala jak jsem měla obavy a pak jsem byla klidnější
Být tebou, tak se k MUDr. stavím hned poté, jak jsi zjistila ten narůžovělý výtok… Přece ti to sama řekla, ře máš přijít, kdyby něco
Zbytečně se nervíš
Věřím, že to nic nebude. Jak psaly holky, ty věci se ZT se prostě stávají a nic tomu nezabrání, i kdyby ses rozkrájela
Ale nemysli na to, bude to dobré
Držím pěsti ![]()
Jo a s těma KO v začátku těhotenství - já byla loni u MUDr. 5.-6.tt a on mě objednal na KO až ve 12tt a já pak lezla málem po zdi, jestli má „miminko“ vůbec srdíčko a tak ![]()
Jestli máš nervy, tak tam určitě zajdi. Já zašpinila 2× a hned jsem jela ( taky jsem se pořád nervovala po zamlklém těhu ), naštěstí to nic nebylo, ale za to uklidnění to stojí.
Prostě řekni, že jsi zašpinila, když je ti nepříjemné jít tam proto, že je to dlouhá doba do kontroly, nejspíš to nic není, ale aspon se nebudeš tak stresovat ![]()
Taky při prvním těhu jsem byla na vstupním UZ cca 7tt a pak až ve 13tt v nemáku na screeningu a plod byl zamlklej cca od 9tt.tak velkej šok
…,ale ted to druhé jsem si chodila každý 14 dní na krev a první UZ jsem chtěla v 9tt a pak jsem šla v 11tt na screening a myslím další byl taky 13tt taky jsem s manželem byla v nervech vlastně jsme pořád ale ty začátky jsou asi nejhorší když člověk neví co se s prckem děje.Tak pokovad to pujde zjednej si ještě UZ at jsi v klídku
držím palce at se miminko udrží. ![]()
Jenže doktorka mě teď nevezme. Řekne mi tak akorát, až si zajdu do nemocnice jestli mám problém - to je u ní normální. A do nemocnice se mi moc nechce - mám z nemocnice nervy - minule když jsem byla těhotná tak jsem ze začátku měla jen malé pobolívání podbřišku tak jsem si tak raději zašla a byla jsem tam 14 dní kvůli podezření na mimoděložní - kontroloval mě pořád ten samý doktor - blbec protože jakmile jsem si zažádala po 14 dnech jeho vyhrožování, že půjdu na revizi a že mi vezmou vaječník, o jiného doktora tak mi řekl že je to normální těhu a poslal mě domu.pak bylo vše ok a já bohužel až na screeningu měla vadu plodu-rozštěp na hlavičce takže to nakonec špatně skončilo.Ale od té doby se nemocnicím snažím vyhýbat… ![]()