Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, ja si myslim ze neni problem si v CR zajit na utz i kdyby jsi si ho mela zaplatit.
Ja byla na prvnim utz ve 12tt a ted jdu az ve 20tt (neziji v CR) mezitim jsem si zaletela na prvni utz v 7tt do CR, protoze jsem nechtela cekat do 12tt a chtela jsem vedet zda je vse ok, mame srdicko a jsme tak kde mame byt doktorka po me chtela tusim 300kc (nebo 500kc ted uz nevim). Do CR se pak chystam na utz i ve 21tt (velky) a pak na vanoce ve 24tt. Takze pokud mas obavy urcite si nekam zajdi. Nemusis jen ke sve doktorce. Ja jezdim do prenatalu nebo ke sve gynekolozce.
Drzi palce at je vse tak jak ma
![]()
A jeste jedna vec.. neni trosku pozde ve 14tt na 1trimestralni screening? Mela by jsi jit tak ve 12-13tt…
hanapospis píše:
Ahoj, ja si myslim ze neni problem si v CR zajit na utz i kdyby jsi si ho mela zaplatit.
Ja byla na prvnim utz ve 12tt a ted jdu az ve 20tt (neziji v CR) mezitim jsem si zaletela na prvni utz v 7tt do CR, protoze jsem nechtela cekat do 12tt a chtela jsem vedet zda je vse ok, mame srdicko a jsme tak kde mame byt doktorka po me chtela tusim 300kc (nebo 500kc ted uz nevim). Do CR se pak chystam na utz i ve 21tt (velky) a pak na vanoce ve 24tt. Takze pokud mas obavy urcite si nekam zajdi. Nemusis jen ke sve doktorce. Ja jezdim do prenatalu nebo ke sve gynekolozce.Drzi palce at je vse tak jak ma
A jeste jedna vec.. neni trosku pozde ve 14tt na 1trimestralni screening? Mela by jsi jit tak ve 12-13tt…![]()
jsem teď 11+2tt. takže na ten screening půjdu 13+1tt…
jdu tam 21.11. tak doufám, že to pozdě není.
Příspěvek upraven 08.11.11 v 12:15
AnnaP píše:hanapospis píše:jsem teď 11+2tt. tekže na ten screening půjdu 13+1tt…
Ja byla na prvnim utz ve 12tt a ted jdu az ve 20tt (neziji v CR) mezitim jsem si zaletela na prvni utz v 7tt do CR, protoze jsem nechtela cekat do 12tt a chtela jsem vedet zda je vse ok, mame srdicko a jsme tak kde mame byt doktorka po me chtela tusim 300kc (nebo 500kc ted uz nevim). Do CR se pak chystam na utz i ve 21tt (velky) a pak na vanoce ve 24tt. Takze pokud mas obavy urcite si nekam zajdi. Nemusis jen ke sve doktorce. Ja jezdim do prenatalu nebo ke sve gynekolozce.Drzi palce at je vse tak jak ma
A jeste jedna vec.. neni trosku pozde ve 14tt na 1trimestralni screening? Mela by jsi jit tak ve 12-13tt…![]()
jj to ja vim.. praveze v tom 14tt se mi to zda docela pozde. Ja vim ze pisi ze je mozne ho delat az do 13+5tt…
ale vetsinou se chodi ve 12-13tt (11+x - 12+x)
![]()
hanapospis píše:AnnaP píše:jj to ja vim.. praveze v tom 14tt se mi to zda docela pozde. Ja vim ze pisi ze je mozne ho delat az do 13+5tt…hanapospis píše:jsem teď 11+2tt. tekže na ten screening půjdu 13+1tt…
ale vetsinou se chodi ve 12-13tt (11+x - 12+x)![]()
no mě bude dělat odběry už tento pátek - 11.11. a jen na ten srovnávací ultrazvuk jdu až 21.11.
AnnaP píše:hanapospis píše:no mě bude dělat odběry už tento pátek - 11.11. a jen na ten srovnávací ultrazvuk jdu až 21.11.AnnaP píše:jj to ja vim.. praveze v tom 14tt se mi to zda docela pozde. Ja vim ze pisi ze je mozne ho delat az do 13+5tt…hanapospis píše:jsem teď 11+2tt. tekže na ten screening půjdu 13+1tt…
ale vetsinou se chodi ve 12-13tt (11+x - 12+x)![]()
A kdyz ti bude delat odbery to ti nemuze udelat rychly utz? Jen se mrknout na miminko jak se ma?
Me brali krev i utz ve stejnem dni, tak proto ze mi to zdalo docela pozde. Ale kdyz ti berou krev tak brzo tak to bude ok
![]()
Ja byla 12+4tt.. takze tech par dni asi nebude hrat roli ![]()
jinak jsem četla různé diskuze a spousta holek byly ze začátku jen takhle málo na kontrolách. tak je to asi o doktorech. někdo je pečlivý a někdo to nechává, až na pozdější dobu- ty častější kontroly…raději bych teda měla pečlivější doktorku, ale co nadělám. do nemocnice se mi moc nechce- jestli nebudu mít ještě ten výtok nebo jiný problém počkám asi na tu svojí doktorku- sice se budu asi nervit, ale do nemocnice nepůjdu ![]()
hanapospis píše:A kdyz ti bude delat odbery to ti nemuze udelat rychly utz? Jen se mrknout na miminko jak se ma?
Me brali krev i utz ve stejnem dni, tak proto ze mi to zdalo docela pozde. Ale kdyz ti berou krev tak brzo tak to bude ok![]()
Ja byla 12+4tt.. takze tech par dni asi nebude hrat roli
No asi nemůže, ona je ta moje doktorka hrozně zaneprázdněná víš. Odběr mi bude dělat jen sestra takže doktorku vůbec neuvidim… Jí dělá problém vzít někoho kdo není objednaný-pak nestíhá. Buď mě posílá do nemocnice nebo mě tam když mám velký problém nechá čekat třeba 5 hodin a nebo mě objedná na jindy. To je u ní normální. ![]()
Jojo uvědomila jsem si to teď s tou krví tak asi jsou ty testy v normě, když je krev odebraná dřive… ![]()
anni určitě tu některé holky psaly o méně častých kontrolách ale po 2 měsících to mi příjde trošku nezotpovědé.možná je tvá doktorka zaneprázdněná ale zas bacha ať něco nezanedbá
Bajča píše:
anni určitě tu některé holky psaly o méně častých kontrolách ale po 2 měsících to mi příjde trošku nezotpovědé.možná je tvá doktorka zaneprázdněná ale zas bacha ať něco nezanedbá
Bajco ono opravdu je normalni jit poprve ve 12tt a pak az ve 20tt. U nas v CR jeste nektere doktorky delaji castejsi utz, ale zalezi zda jim to pojistovny proplaceji ze
![]()
Ale rada doktoru uz najela na praxi zapadni evropy…
![]()
jestli je to dobre nebo spatne to nesoudim…
Chápu tvůj odpor k nemocnici, ale zase na druhou stranu nevím co je horší… jestli se stresovat a tím i mimi a nebo se kousnout zajít si tam a být pak v klidu. Tady v Ostravě je např. Gynet, kde ti za poplatek udělají UTZ i když u nich nejsi registrovaná. A pokud by jsi sestřičce vysvětlila jaký problém jsi měla v minulém těhu, tak by pro tebe určitě termín "hned " našla… Mě příjde, že lékaři právě na začátku dělají těch UTZ více než potom…
já jsem na screningu ještě nebyla..
jsem ve 14tt..
a jdu na krevní testy v 16TT..tak nevím všude to je jinak asi
sunnyho.motylek píše:
já jsem na screningu ještě nebyla..
jsem ve 14tt..
a jdu na krevní testy v 16TT..tak nevím všude to je jinak asi
Sunnyho,tak ty jdes na triple testy v 16tt.
Ty asi nejdes na prvotrimestralni screening o kterem tady byla rec tj. NT kombinovany screening ten se provadi mezi 11+1tt a 13+5tt a meri se sijove projasneni miminka s kombinaci s odberem krve. Je mnonem presnejsi nez triple test. Se divim, ze te na nej tvuj doktor neposlal. NT screening je nadstandart a neni hrazeny pojistovnou.
Kazdy doktor neposila na Screening, ikdyz se taky divim, pac ty triple testy vychazi dost casto pozitivne falesne a maminky to akorat vystresuje. Ja na screeningu byla, vysel negativne a stejne me doktor poslal jeste na triply, ty vysly pozitivne, tak jsem sla na plodovku a ta vysla dobre a mame doma krasneho zdraveho chlapecka
a jinak asi zalezi i na pojistovne, mne tech 800,– za ten UTZ proplatila ![]()
Jinak Annihlavne se nestresuj, vsechno bude v poradku uvidis, musis byt v pohode,aby i miminko bylo v pohode a v poradku a nebylo pak po narozeni nejak plactive apod.
a jinak taky si myslim, ze jit na UTZ po takove dobe je nezodpovedne od mudr, ja chodila casteji,ale znam holky co byly za cele tehu taky na UTZ jen 4× ![]()