Zamlklý potrat ve druhém trimestru?

35
10.3.12 19:34

Zamlklý potrat ve druhém trimestru?

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jestli je možný zamlklý potrat i ve druhém trimestru? Kdykoli se mi blíží poradna začnu mít hrozný strach z toho, co mi řekne doktor… Jsem v 19 týdnu a v úterý mám jít do poradny. Z potratu mám hrůzu už od začátku, ale teď, s nepravidelnými pohyby a občasnými křečemi v podbřišku jsem jak šílená… Vždycky, když se začnu bát, snažím se uklidnit tím, že kdyby něco, určitě bych krvácela nebo to nějak poznala, když už je mimi v břiše docela veliké,ale slyšela jsem že riziko zamlklého potratu je i ve druhém trimestru. Piště prosím, co děláte vy se strachem z potratu, jak se ho zbavujete. Děkuju :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10.3.12 19:38

Ahoj, taky jsem nad tím v těhotenství často přemýšlela, docela jsem se kvůli tomu stresovala, ale snažila jsem se uklidnit tím, že to určitě poznám, pokud to příjde…zvláštní je, že když jsem se přehoupla do třetího trimestru, tak to z ničeho nic přešlo a bylo po strachu a přišlo to těšení na mimi :-)) nestresuj se, miminku to nesvědčí a určitě je mu u tebe dobře :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
10.3.12 19:43

Ale ve třetím trimestru už cítíš pravidelné pohyby, že? takže bys vlastně poznala rychle, kdyby něco nebylo v pořádku… Jé, na to už se těšim. Vím, že to miminku nesvědčí,ale já nevim, jak se hodit do klidu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.3.12 19:49

jj, ve třetím už cítíš pravidelné pohyby…právě to je to, ve druhém jsem ty pohyby taky měla jenom sem tam a proto to ve mně vyvolávalo strach…vždycky jsem se strašně těšila ke gynekologovi na kontrolu :-D přítel už si ťukal na čelo…:-D neboj, dočkáš se, mimi tě pak bude obdarovávat pořádnýma kopancema… :pankac: třetí trimestr je fajn, akorát ke konci už se zase budeš těšit, až bude mimi venku :-) co cekate? holcicku nebo chlapecka? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
10.3.12 19:54

Já měla zamlklé těhotenství v 17. týdnu… Žádná nevolnost, žádné krvácení, bylo mi super do poslední chvíle (dokud mi to mudr. neoznámil na UTZ).
Navíc pohyby nejsou směrodatné, mám už dvě děti a když jsem je čekala, pamatuju, že ne každý den do 20. týdne kopaly…Kolikrát i dva dny býval „klid“. :nevim:

Hlavně se nestresuj! Pak ten strach přenášíš na mimčo a zbytečně… Já jdu do dalšího pokusu prostě s tím vědomím, že to prostě tentokrát vyjde… strach mám, ale musím ho co nejvíce krotit, ač je to docela chvílema těžké…

Neboj se, zbytečně se nestresuj - ono v tvém týdnu tt ještě není pravidelnost pohybů samozřejmostí a ty křeče mohou být jen roztahování dělohy. Myslím, že pokud by se něco dělo, dr. by tě jistě naznačil, že se něco děje. Proto věř miminku a opatruj se :kytka:
Držím palečky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
10.3.12 19:57

To právě ještě nevíme, v šestnáctém týdnu nám ještě stydlivka nechtěl nic ukázat, stydlivka :oops: .. S těmi pohyby je to přesně, jak říkáš… od sedmnáctého týdne cítím sem tam pohyby a před čtyřmi dny mimi kopalo celý den tak, že se mi až trochu vlnilo břicho a teď najednou už čtyři dny nic a čím víc se sleduju, tím jsem z toho šílenější… Ipřítel už mi řiká, ať se trochu uklidnim, že dokud nekrvácim, je vše ok :roll: A co máš ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.3.12 20:02

Taky nám tam malá dávala na UTZ ručičku, ale nakonec pan doktor usoudil, že to bude asi holčička a taky, že jo :-)) Máme doma pořádnou babu. Jak píše zuzka výše, v tvém týdnu ještě nejsou ty pohyby pravidelné…nestresuj se, věř sobě a svému mimi :-) vše bude v pořádku :palec: uvidíš…:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
10.3.12 20:09

Snažim se, vážně :nevim: ..... Děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.3.12 20:12

ani nevíš, jak tě chápu :-) držím pěsti, ať všechno vyjde a malé je zdravé :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3352
10.3.12 20:56
kajcza píše:
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jestli je možný zamlklý potrat i ve druhém trimestru? Kdykoli se mi blíží poradna začnu mít hrozný strach z toho, co mi řekne doktor… Jsem v 19 týdnu a v úterý mám jít do poradny. Z potratu mám hrůzu už od začátku, ale teď, s nepravidelnými pohyby a občasnými křečemi v podbřišku jsem jak šílená… Vždycky, když se začnu bát, snažím se uklidnit tím, že kdyby něco, určitě bych krvácela nebo to nějak poznala, když už je mimi v břiše docela veliké,ale slyšela jsem že riziko zamlklého potratu je i ve druhém trimestru. Piště prosím, co děláte vy se strachem z potratu, jak se ho zbavujete. Děkuju :srdce:

Buď na sebe max opatrná a hlavně si nepřipouštěj žádný strach, dopadne to velice dobře, sice bolestivě - porodem, ale budeš mít zdravé miminko, uvidíš, prosím Tě nestresuj se a mysli na to hezké, jaké to bude až budeš mít mimi, jak Vás to obohatí, co všechno budete s mimi dělat, atp. Promýšlej si už výbavu, něco občas kup. Taky hodně relaxuj, a odveď pozornost jinak, krásné knihy, krásné filmy, obklop se krásnem a pohodou. Drž se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3352
10.3.12 20:58

Vím, proč to píšu, byla jsem 6× těhotná a mám dvě zdravé děti. Vždy předtím zamlklý potrat, pak už jsem si nic nepřipouštěla, to bych se už musela zbláznit, nechala jsem to na přírodě, je moudrá. Odvedla jsem pozornost - zahrada, příroda, zvířata, vše co mi bylo milé :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
10.3.12 21:18

Je fakt, že konečně začíná být hezky, tak můžu trávit dny venku. Jsem na rizikovym, už dva měsíce, tak jsem zatím neměla na práci nic lepšího, než se moc pozorovat, snad už bude líp, jen ať už je aspoň středa :roll: Holky moc vám všem děkuju :hug: je hrozně fajn si o tom mít s kym psát, přítele už s tim otravovat nechci, je vidět, jak ho to trochu začíná štvát :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8265
10.3.12 22:26
kajcza píše:
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jestli je možný zamlklý potrat i ve druhém trimestru? Kdykoli se mi blíží poradna začnu mít hrozný strach z toho, co mi řekne doktor… Jsem v 19 týdnu a v úterý mám jít do poradny. Z potratu mám hrůzu už od začátku, ale teď, s nepravidelnými pohyby a občasnými křečemi v podbřišku jsem jak šílená… Vždycky, když se začnu bát, snažím se uklidnit tím, že kdyby něco, určitě bych krvácela nebo to nějak poznala, když už je mimi v břiše docela veliké,ale slyšela jsem že riziko zamlklého potratu je i ve druhém trimestru. Piště prosím, co děláte vy se strachem z potratu, jak se ho zbavujete. Děkuju :srdce:

taky jsem se toho hodne bala-cely I. trimestr i v II…ale nekdy od 19tt jsem citila pohyby uz celkem pravidelne (vyjma jednoho dne-coz me pekne vydesilo)..takze jsem se pak uz nebala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
11.3.12 09:45

Ahoj ;) Já tě uplně chápu,jsem na tom uplně stejně.Jsem ve 20 týdnu a pohyby cítím už 14 dní a taky nepravidelně.Právě včera sem mimi cítila jen brzo ráno a pak nic až večer,byla jsem už šílená že se něco stalo 8) Takže se taky furt pozoruju :) Bojím se taky zam.potratu a bojím se předčasného porodu.No hold to musíme nějak vydržet ale je to o nervy :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
11.3.12 10:29

Jj, přesně tak ;) a to mi všichni řikaj, co budu dělat po porodu, že pak ten strach o mimi je snad ještě větší, ale to se zase člověk může kdykoli přesvědčit, jestli mimi dýchá a tak :) Největší strach mam vždycky před poradnou :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí