Režim v prvním trimestru?

Anonymní
10.3.12 12:50

Režim v prvním trimestru???

Ahojte všichni, mám dotaz. Jsem po úspěšném IVF, a zajímalo by mě jaký je režim v prvním trimestru těhotenství,co můžu a co ne. Třeba jako domácí práce a tak, . Mám pořád obavy, abych mimču neublížila. Děkuji za všechny rady zkušenějších těhulek.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
PeťulaG
10.3.12 12:55

Ahojky, já jsem sice v půlce prvního trimestru, ale myslím že žádná vážnější omezení nejsou, záleží asi na tom, na co se cítíš a co ti bude vyhovovat atd… Já teda toho zrovna moc neudělám protože mam šílenou únavu ale jinak mě nic moc netrápí.. sem tam nevolnost… ale abych vyloženě plašila kvůli tomu co můžu a nemůžu dělat, to neplaším.. :) myslím že se zbytečně strachuješ.. ;) možná tak nelez po vejškách (mytí oken, věšení záclon) a nedělej nic co je hodně fyzicky náročný.. :)

• Citovat
  • Upravit
101618
10.3.12 13:04

Pokud nemáš nějaký konkrétní zdravotní problém, jako že bys třeba krvácela nebo měla zjištěný třeba hematom, tak žádná zvláštní omezení nejsou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21568
10.3.12 13:05

já teda dělala absolutně všechno. dělej to, na co se cítíš, že zvládneš fyzicky a nebude tě to vyčerpávat. já až do konce druhého trimestru běžně myla okna a dělala běžný úklid včetně věšení záclon.
Myslím, že důležitá je hlavně psychická pohoda a moc se nepozoruj ;-)
jo, asi bych vynechala adrenalinové sporty ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.3.12 13:17

Ahoj, ja jsem v 10 tt a delam uplne vsecko, uklizim celej bejvak a v praci jsem od rana do vecera. Jsem sice vic unavena, ale jinak ok. Muj doktor mi rikal, ze se mamchovat uplne normalne, ze nejsem nemocna, tak se podle toho chovam, i kdyz parit nechodim :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
10.3.12 14:27

Já jsem teď ve 13 tt a normálně celou dobu chodím do práce a doma dělám všechno jako dřív, jen se snažím netahat těžké věci. Jenom víc odpočívám než dřív, když přijdu z práce večer domů, tak si většinou na chvilku zdřímnu. A když je mi ráno hodně špatně od žaludku, tak si taky chvíli ještě pospím. Z omezení mě napadá snad jen nedělat žádné nebezpečné sporty, já jsem ještě navíc přestala chodit do bazénu, protože jsem celkem náchylná na různé infekce a mykózy. Tak hlavně buď v pohodě a gratuluju k těhotenství :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
10.3.12 14:29

taky jsem dělala všechno, bez tahání težkých věci a hraní squashe…jen jdem byla unavenější, takže jsem si vždycky musela odpoledne na chvíli lehnout…
chodila jsem plavat, abych měla jinou sportovní aktivitu než jen chození…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pce
13873
10.3.12 15:56

Ahoj já jsem také po IVF a nechci strašit ale v prvním trimestru jsem měla 2× hematom a krvácela jsem (v 6tt a v 10tt)…těhotenství po IVF je obecně rizikovější a náchylnější na hematomy. Z vlastní zkušenosti můžu doporučit hodně vitamínu C ten dělá cévy pevnější a klídek, schody pomalu a netahat nic těžkého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
10.3.12 16:07

ahoj :) taky bych se být tebou trochu víc šetřila,netahala nic těžkého a nedělala žádný sporty kde můžeš upadnout nebo dostat do břicha. Ono každý těhotenství je jiný ale po ivf je lepší se víc šetřit,tím nic nezkazíš.Gratuluju a držte se :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sandra752
10.3.12 16:10

Setri sr a nejes plisnove syry :-)

• Citovat
  • Upravit
18357
10.3.12 16:13

ja jsem tehotna normalne, prvni trimestr byl sileny, zvladala jsem jen chodit do prace a spat a to jsem nastesti nemela zadne nevolnosti, o vikendu kdyz jsem se dospala to uz bylo lepsi, jeste jsem byla parkrat na badmintonu, dohrat permici. Jinak jsem prestala uplne pit, jinak nic extra, s tou unavou jsem nic nezvladala tak jak tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2551
10.3.12 16:52

Myslíte že můžu dělat sporty jako aerobic a badbington? Posilování břicha asi dělat nemůžu že? Ptám se jelikož studuji sportovní školu a tyto předměty mám povinné a nevím do kdy je můžu dělat :think: Jinak se cítím celkem dobře,jen jsem občas unavenější a jsem v 7tt děkuji za reakce :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pce
13873
10.3.12 17:06

no upřímně v prvním trimestru bych si tohle odpustila…ale asi záleží na tom jak se cítíš a jestli jsi po IVF

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101618
10.3.12 17:10

Tak já bych si aerobic odpustila i netěhotná :lol: badminton mi přijde v pohodě…
já vynechala pouze kolo, neb s mojí šikovností je velké riziko pádu, třeba na lyže jsem jela normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3328
10.3.12 17:49

Režim po IVF? To je strašně individuální. Já zkusila všechno možný a jediný,,co u mě zatím opravdu funguje je,dělat všechno jak jsi byla zvyklá,jen vynechat vyloženě těžký práce. Dokud jsem se opatrovala a dávala na sebe pozor,tak to nikdy nedopadlo dobře.
Teď jsem měla jen tři dny klidový režim,pak už jsem i odhazovala sníh apod. a vypadá to,že to je to pravý ořechový. Prostě se snaž fungovat jako před tím,sama poznáš co dáš a co už ne a tím se řid.
Držím pěsti,ať je všechno tak jak má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky