Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, z tvého příspěvku mi přijde, že tvůj současný přítel se nezměnil, jenom se začal na nějakou dobu jinak chovat. Jeho argument, že dalším dítětem stmelíte vztah je podle mě úplně zcestnej. Dvě vaše děti vám vztah netmelí a to třetí už jo? A to, že si tě chce vzít…chce si tě jen pojistit, když zjistil, že jsi schopná jej opustit. Já ti nevím, jestli to tak cítíš, tak mu tu šanci dej, ale myslím si, že event. svatba a další dítě by mohla bejt spíš cesta do pekel, než vylepšení současnýho vztahu. Jak píšeš, že jsi po letech s ním teďka šťastná, co když to teďka takhle „zařídil“, aby ses tak cítila a spoléhá na to, že se na nového „kamaráda“ vykašleš a až to uděláš, vrátí se všechno do starých kolejí? Přeju ti, ať ti ta daná šance vyjde ![]()
Nebrat se! Je to jen dočasné, uvidíš, že se bohužel takhle chovat nevydrží. Jen zjistil, co by Tě mohlo vrátit zpátky, tak to uplatňuje. Nechce o svůj majetek přijít.
Souhlasím s @kočička Evička, svatba ani další dítě vztah nestmelí, jediný efekt bude, že nakonec se budeš muset rozvádět místo rozcházet, a budeš mít 3 děti místo 2. Pokud věříš, že někdo, kdo tě dlouhodobě psychicky týral a nevěnoval se dětem, se může změnit, dej mu ještě šanci, ale bez svateb a dalších dětí (protože já tomu moc nevěřím, ale třeba jsem jen pesimista).
Připadá mi, že musíte být všichni ještě mladí a trochu nezralí, podle výrazů, které užíváš, ty se „rozcházíš“ obden s otcem dětí, novému chlapovi jde jeden den o sex, druhý den už je zamilovaný, manžel chce lepit vztah dítětem… trošku jak z Bravíčka. Asi by to chtělo víc zapojit zdravý rozum a neřídit se jen pudama. Každopádně ti přeju hodně štěstí.
@kočička Evička tohle si taky presne myslim, uvidime, musim si to poradne jeste vsechno rozmyslet
@Samamama psala jsem to dost chaoticky, s pritelem jsem se rozesla, jelikoz s kamaradem jsem byla stastnejsi jak ja tak deti a rozesla jsem s e s nim po druhe po tydnu, snazila jsem se to dat dohromady ale porad jsem byla myslenky u toho druheho, neslo to, me je 22 let, jemu 45 let, myslim ted myho soucasnyho, tomu druhemu je 32
Jasně, sorry, nechtěla jsem rýpat, asi to jen divně vyznělo, jak je to trochu zmatečně napsané. Každopádně trvá, co jsem napsala výše- pokud na to máš nervy, dej současnému nějakou dobu šanci (sama si urči nějaký časový úsek) a buď to půjde, nebo ne. Ale popravdě, pokud píšeš, že je mu 45 let, a choval se k tobě, jak popisuješ, opravdu tomu ještě věříš???
@Samamama No popravde moc tomu neverim, ale mam ho na jednu stranku rada a docela me dorazi jak brecel cely den po druhem rozchodu jak me miluje atd, ja ti to reknu narovinu se mnou se hezky manipuluje a on toho zneuziva, hraje mi na city
@Samamama a tedn druhej mi opravdu rekl, ze jeden den me chtel jen na sex, druhej den se pry zamiloval, a jeste dodal ze uz neveril ze se nekdy zamiluje, jelikoz byl tri roky sam a predtim mel tri roky vztah ale pritelkyne ho podvadela a podle jeho slov se ty tri roky po ni ztoho jeste vzpamatovaval
Ono je těžký se vyjádřit k tomu, co jsi napsala, když je toho tolik, co jsi nenapsala. Podle toho, co je psáno to opravdu může vypadat, že jsi potkala toho pravého a tvůj současný je prostě hroznej, ale pak je tu plno věcí, který jsi neuvedla a které by měli vliv i názor ostatních. Třeba, jak dlouho jsi znala toho novýho, než jsi se rozhodla ukončit vztah se svým současným přítelem se kterým máš 2 děti? Co všechno o tom novém víš? A opravdu tě psychicky týral partner a ne někdo jiný? Pokud chceš od ostatních radu, tak uveď tedy věci, takové, jaké jsou!
Samozřejmě, že ti teď budou všechny psát, že se tvůj přítel nezmění, ale je opravdu potřeba, aby se měnil on? Nemá třeba důvod si na něco v tvém chování a přístupu k určitým věcem stěžovat?
Myslím, že i kdyby se zakladatelka chovala ve vztahu sebehůř, reakce normálního chlapa by byla, že by jí maximálně pustil k vodě, nadávky a chování, že uvažuje o sebevraždě, si snad nemohla zasloužit ničím.
Sama uznáváš, že se s tebou dobře manipuluje přes city, přesně tak to na mě působí, opravdu zapoj kromě citů i zdravý rozum. Nejde o to, jestli ten nový chlap je ten pravý, možná ne, jde o to, jestli ten starý (otec dětí) je vůbec tolerovatelný k soužití.
@Anonymní píše:
Ono je těžký se vyjádřit k tomu, co jsi napsala, když je toho tolik, co jsi nenapsala. Podle toho, co je psáno to opravdu může vypadat, že jsi potkala toho pravého a tvůj současný je prostě hroznej, ale pak je tu plno věcí, který jsi neuvedla a které by měli vliv i názor ostatních. Třeba, jak dlouho jsi znala toho novýho, než jsi se rozhodla ukončit vztah se svým současným přítelem se kterým máš 2 děti? Co všechno o tom novém víš? A opravdu tě psychicky týral partner a ne někdo jiný? Pokud chceš od ostatních radu, tak uveď tedy věci, takové, jaké jsou!
Samozřejmě, že ti teď budou všechny psát, že se tvůj přítel nezmění, ale je opravdu potřeba, aby se měnil on? Nemá třeba důvod si na něco v tvém chování a přístupu k určitým věcem stěžovat?
Podívej se, anonyme, i kdyby to byla masová vražedkyně, normální chlap se s ní rozejde a nebude ji „vychovávat“ tímhle stylem. Tudy tedy ne.
@Jaji77 a jsi si jistá, že ji opravdu „vychovával“ tímto stylem? Jsi si jistá, že to, co psala zakladatelka je všechno pravda a neni to hodně nadsazené?
Mě by bylo tedy milejší, aby mi chlap řekl, co dělám za chyby, než aby si rovnou sbalil věci a opustil 2 děti!
@Anonymní píše:
@Jaji77 a jsi si jistá, že ji opravdu „vychovával“ tímto stylem? Jsi si jistá, že to, co psala zakladatelka je všechno pravda a neni to hodně nadsazené?
Mě by bylo tedy milejší, aby mi chlap řekl, co dělám za chyby, než aby si rovnou sbalil věci a opustil 2 děti!
A proč si myslíš, že se tak najednou změnil o 180 stupňů? Je hodný, chce si jí vzít… pověz, anonymku.
@Jaji77 třeba proto, že nechce, aby děti přišli o tátu? Nebo proto, aby se rodina nerozpadla kvůli chlapovi, kterýho zná zakladatelka 2 dny?
Mě už je to jedno, ale sledovat, jak si zakladatelka nabije ústa neni moc příjemný!
Základ je, že my musíme věřit, že je to tak, jak tvrdí zakladatelka. Pokud bychom vše zpochybňovali, nemají ty diskuse žádný smysl. Jiná věc je, jak si někdo vyloží nějakou přesně popsanou situaci, ale pokud píše, že jí nadával a že uvažovala i o sebevraždě, tak to tak musíme brát.
Ahoj holky, potrebuju se vykecat, je to dost citlive takze anonymne, ty z vas kteri me poznaji podle toho co pisu, neprozrazujte.
S pritelem jsme spolu uz 6let, teda budem ted v listopadu.Mame spolu dve nadherne deti:4roky a 2roky.OOd ty doby co jsem otehotnela a on se ke me nastehoval, tak nam to nefunguje, zacal se chovat uplne jinak. Porad mi nadaval, dalo by se rict ze to bylo psychicke tyrani, kolikrat jsem premyslela i nad sebevrazdou, ale kvuly detem bych to udelat nemohla. Takle jsme zili kazdy den jeste pred mesicem.
Pak jsem poznala jednoho kluka, svobodneho, stareho tak akorad, k detem se choval vyborne i ke me, kdyz jsme si psal vzdycky psal v mnoznem cisle a nemyslel jen me ale i deti. Zacali jsme si spolu, ale spis stejne jsme spis byli jako kamaradi, sem tam nejaka pusa ale sex nebyl i kdyz on chtel uz prvni den, coz mi prislo moc divny.
K detem se choval opravdu moc dobre, jejich tata se nikdy k nim nechoval, vlastne s jejich tatinkem nebyli zadne vylety, nikdy s nama nesel na prochazku a ani na detske hriste, coz me hodne mrzelo.Ted zpatky k tomu druhemu, ja se zamilovala a podle jeho slov i on do me, prisla jsem domu a mluvila jsem se svym s pritelem o tom klukovi, ze jsem si nasla jineho, ze se detem i me venuje a ze jsem dlouhodobe nestastna atd.
Pritel me uprosil abych mu dala jeste sanci, ze nemuzeme jentak zahodit tolik let a ze mame spolu dve deti, tak jsem mu tu sanci dala, ale po par dnech snazeni mi to neslo, tak jsem se s nim rozesla pod ruhe, dokonce odjel, spal nekde jinde, ale rano prijel koukal na me jak spim a pa me vzbudil a zacal brecet ze ho to moc mrzi.
Musim podotknout ze po tom prvnim rozchode obratil o sto procent, zacali jsme chodit do cukrarny, spolecne na nakupy na hriste atd, po tom druhym rozchodu se zlepsil jeste vic.
Nejlepsi je ze po druhem rozchodu jsem se videla s tim klukem a rikal mi ze prvni den me chtel jen na sex a druhy den ze se do nas zamiloval. Hodne mi ublizilo co rekl ale zas rekl to na rovinu a ja se bala jestli to mysli dal uprimne. Rekla jsem mu at mi da tyden na rozmyslenou ale vydrzel to jen jeden den a dalsi mi volal, ja mu to nebrala a pak mi mama mohe preposlala od nej sms, ze si hrajus citama druhym a ze mu ublizuju atd.
Ja ho mam rada, porad na nej myslim, proto to sem taky pisu, chci se vykecat, ale rozdhodla jsem se dat posledni sanci svemu priteli, coz je dost tezky protoze mi rekl ze chce miminko, ze by nam to stmelilo vztah, ale ja nechci a on o tom porad mluvi a taky si me chce vzit, hodne se zmenil a ja doufam ze mu to vydrzi, po letech muzu rict ze jsem stastna, akorad chvilkama si vzpomenu na toho druheho, proste jsem se zabouchla a nejde mi ho dostat z hlavy.
Pisu to docela chaoticky ale doufam ze to pochopite.