Zamykání se v domácnosti

Snorlaxik
4.9.24 09:08

Zamykání se v domácnosti

Jinak diskuze mě přivedla k dotazu… Používáte doma zámky na vnitřních dveřích jako je koupelna, WC, ložnice? Zamykáte se v noci v ložnici, aby k vám nemohlo dítě vlézt? :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2390
4.9.24 09:10

Ne, máme doma dvě kočky, takže máme spíš všude otevřené dveře, kromě koupelny a wc. Ložnici zavíráme jen v noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
4.9.24 09:11
@Snorlaxik píše: Více

Ne, a to právě od doby, kdy máme děti. Poté, co se nám jedno dítko zamklo v pokoji a nemohlo ve, jsem dala pryč i všechny klíče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
4.9.24 09:12

Ne! Zamyká se pouze loznice aby měl Ježíšek soukromý. Dítě si s klíči hraje a naopak nepotřebuju aby mě někde zamkla. Už mě zamkla na balkoně, stačí. Jediné co zamykání a ne často, jspu hlavní dveře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
4.9.24 09:14

My právě taky nezamykáme a neznám to ani z mého dětství. Ale v jiné diskuzi jsem kvůli tomu za exota. Protože tam tvrdí, že když se nezamknou rodiče v ložnici, tak nemohou mít v klidu sex :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2390
4.9.24 09:16

No naše dcerka vůbec svůj pokojíček nezavírá, právě kvůli kočkám. Počítám, že až přijde za pár let do puberty, bude to asi jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
4.9.24 09:17

My na wc a v koupelně ano. Ale máme tam zámky, co jdou bez potíží v případě nouze otevřít i z druhé strany - takové to otáčecí kolečko. Od cca 8 let beru za samozřejmé, že i dítě chce mít soukromí a ne aby mu sourozenec lezl čistit si zuby, když se vedle sprchuje ;) Pokoje nezamykáme nikdy, leda když jedeme na dovolenou a to spíš jen pro ten pocit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
4.9.24 09:18

Jo, naše velké děti se třeba záminku, aby jim nelezl sourozenec ( nezvládá ještě vzhledem k věku úplně respektovat soukromí ).
My se v ložnici nezamykáme, ale třeba máme bezpečnostní zábrany - kvůli psům, aby nalezli kam nechceme.

Jinak kdo chce, ať se zamyká:) Ono asi hodně záleží na konkrétní rodině. :kytka: :kytka:
Jo ale nemáme klasické klíče, ale zámky, které jsou odemknout i z druhé strany kdyby se něco vážného dělo.

Příspěvek upraven 04.09.24 v 09:19

• Citovat
  • Upravit
53190
4.9.24 09:19

A jen pro ty, co neví, o čem je vedlejší diskuze a co Lucenku nadzvedlo, byl to fakt, že se rodiče v noci zamkli v ložnici (nebylo zmíněno, zda spali nebo dělali něco jiného), aby jim tam 8 leté dítě nelezlo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.9.24 09:19

Zamykám záchod/koupelnu, protože nechci, aby mi tam chodil maličký (necelé 2 roky) bez mé asistence😁. (Musí se hodně natahovat, aby sám dosáhl k páce a klouže mu to)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6436
4.9.24 09:20

Zamykala bych se, kdybych našla klíče :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
4.9.24 09:20
@Snorlaxik píše: Více

Slyšela jsem.
Rodina rekonstruovala velké byt. Vzali si k sobě babičku, že bude teda bydlet s nimi v tom velkém bytě. No a všichni byli nasakování v jednom starým. Manželé, své děti, babička. Rekonstrukce se protáhla na několik měsíců. No a manžel už vymýšlel výlety do lesa. s takovým osazenstvem a špatně spavou babičkou v obýváku, to nešlo. Vždycky prý začala kašlat nebo se na něco došla zeptat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
4.9.24 09:21

@unuděná Děkuji za vysvětlení. Já bych nechtěla, aby mě dítě nachytalo, čili možná bych zamkla taky. Těžko říct.

• Citovat
  • Upravit
6654
4.9.24 09:21

Na wc a v koupelne se zamykame, jen pokud mame navstevu, jinak ne. Ve zbytku dveri mame klice schovane, aby se nam triletak nekde nezamkl, zamknout totiz umi, ale odemcit jeste ne, coz je docela pruser.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
4.9.24 09:22

Navíc Luceno, nikdo neřekl, že rodiče nemůžou mít v klidu sex bez zamknutých dveří. Ale že je úplně normální, že někdo to zamčení preferuje prostě jen pro tu jistotu, že se tam dítě nepřiplíží (i když se třeba zdálo, že spí) a neuvidí je :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný