Zanedbala jsem to?? Co teď?

Anonymní
8.10.22 16:25

Zanedbala jsem to?? Co teď?

Holky, jsem úplně v pr…
Pravidelně čistím synovi zoubky (16 měsíců, má jich 10), ale poslední dobou jsem si všimla, že ty horní čistit moc nechce, máme sonický Bob a Bobek kartáček. Tak jsem se mu na zoubky podívala a má tam trochu více plaku, ale zezadu nateklé dásně a při čištění a podráždění dásně dost krvácí, bojím se hrozně moc kazů a jsem špatná z toho, že jsem čištění zanedbala.

Co teď? Napadlo mě potírat salvejovym čajem a Neocide gelem. Co mám dělat více? Je to tím, že není čištění dostatečne?

Možná působím jako hysterka, ale hrozně si to vyčítam. :,( Malý užívá na astma Flixotide na inhalování, nemůže způsobit i zánět dásní?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
77078
8.10.22 16:49
@Anonymní píše:
Holky, jsem úplně v pr…
Pravidelně čistím synovi zoubky (16 měsíců, má jich 10), ale poslední dobou jsem si všimla, že ty horní čistit moc nechce, máme sonický Bob a Bobek kartáček. Tak jsem se mu na zoubky podívala a má tam trochu více plaku, ale zezadu nateklé dásně a při čištění a podráždění dásně dost krvácí, bojím se hrozně moc kazů a jsem špatná z toho, že jsem čištění zanedbala.

Co teď? Napadlo mě potírat salvejovym čajem a Neocide gelem. Co mám dělat více? Je to tím, že není čištění dostatečne?

Možná působím jako hysterka, ale hrozně si to vyčítam. :,( Malý užívá na astma Flixotide na inhalování, nemůže způsobit i zánět dásní?

ten Flixotide nevím, koukni do příbalového letáku,
a jinak jestli má nateklé a krvácivé dásně, tak to bude spíš nemoc - aftozní stomatitida by to mohla být, jinak je v pořádku? veselý a zdravý? šalvějovým čajem a Neocidem potírat můžeš, obojí je na dásně fajn

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
8.10.22 16:49

Syn taky inhaluje na astma Flixotide. Alergoložka nám říkala ať mu vždycky po inhalaci vyčistíme zuby (nebo alespoň vypláchnout pusu vodou když není po ruce kartáček). Ale netuším, jestli může Flixotide způsobovat natékání dásní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
8.10.22 19:10

Sonicky kartáček jsem u dětí po půl roce vyhodila. Udělal víc škody, než užitku. Sama ho používám dál, ale s citem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7945
8.10.22 19:54

Sonický kartáček pro takhle mrňavé dítě? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
8.10.22 19:56

To bude spíš tím kartáčkem. Sladký asi nejí když je tak malý..nebo se pletu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.22 20:06

@Sonmi tento Bob a Bobek byl doporučován od prvního zoubku, měli jsme předtím i jiné kartáčky, Elmex, Curaprox, ale syn právě přistoupil a nechal se vyčistit až tímto. Tak nevím, jestli používat dále.

• Citovat
  • Upravit
2256
8.10.22 20:42

Doporucovany je všechno možný, ale škodu to napáchat může. Já mám Philllips Sonicare, pro děti jsme měli ty dětské. Nicméně po něm dceři začaly její belostne zoubky šednout… po poradě se dvěma zubním hygienistkami šel ihned pryč. Sklovina u dětských zoubků se rychle prohře, jelikož je tenká. Pak záleží i na stylu čištění. A názor, který mi byl nejvíce sympatický - dětské nenaučí si sami pořádně čistit zuby. Jestli chceš opravdu kvalitne vyčistit zuby - jednosvazkovy kartáček je topka. Velmi jemným pohybem vyčistí i plak, který se běžným kartáčkem blbě čistí. Krásné objíždí obroučky zubů a nerada dásně. Doporučeno zubařem i hygienistkou, Potvrzuji z praxe :lol:
A dodatek, já jsem si Sonicarem probrousila horní jedničky taky. Cistila jsem s ním blbě. Je to fobry sluha, ale zlý pan :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
8.10.22 20:46
@Anonymní píše:
@Sonmi tento Bob a Bobek byl doporučován od prvního zoubku, měli jsme předtím i jiné kartáčky, Elmex, Curaprox, ale syn právě přistoupil a nechal se vyčistit až tímto. Tak nevím, jestli používat dále.

Ještě dodatek. Jestli mu nedavas sladký pití a sladkosti (to kazí zuby víc, než špatný cisteni), nic se nestane, když ti dítě u manuálního kartacku nebude vždy úplně spolupracovat. Holky střídavě bojkotovaly čištění do 2,5 roku a zoubky jako snížek a bez kazu. Jen ta starsi to odnesla s tím sonickym, ta už je bude mít zasedly vždycky. Mladší je má nadherny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
8.10.22 21:09

Já se divím, že u takhle malého dítěte, vůbec někdo dokáže čištění „nezanedbat“. U syna byl zázrak, když jsem se kartáčkem vůbec dostala do pusy (někdy ani to ne) a trochu tam něco pošmrdlala. :nevim: Řekla bych, že k něčemu, co by se dalo nazývat „vyčištění zubů“ došlo poprvé až někdy po druhém roce, čaj pil přislazený od začátku a kazy žádné. :nevim: Netuším jestli to může být tím, co inhaluje, nebo sonickým kartáčkem, ale že by to bylo tím, že zuby nevyčistíš tiptop si nemyslím. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.