Zanedbávám ho?

97
2.12.24 17:13

Zanedbávám ho?

Jdeme od doktorky a ja se citim jako nejhorší matka :(. Syn ma 19 a půl měsíce. Je klidny, veselý, spíše pozoruje ostatní děti, ale umí i čertit :D. Rád všude leze, napodobuje nás, říká citoslovce zvířátek, ham, papa atd, dohromady asi 25-30 citoslovcí/jednoslabičných slov. Umí zamávat, kováříčka, bramboru, vařila myška. Rad si staví lego, prohlíží knizky, miluje zvířátka. Pomáhá vyklízet myčku, vysávat, moc rád pomáhá s domácími pracemi, hází plíny a věci do koše, poslouchá pokyn (zavři dveře, přines…. dej si ponožku na nohu - snaží se, ale zatím nenasadí).
No když jsem dnes u doktorky řekla, že nočník je zatím spíš na hraní (sedne a odchází), že kouká na pohádky, ale má to kompenzováno samozřejmě čtením, prohlížením knížek, horami, procházkami atd., dále, že vidličkou napichuje (i když někdy na několikátý pokus), ale že lžíci mu to sice jde, ale např. s jogurtem a když jej naberu já, tak jsem vlastně za neschopnou matku. Údajně už má umět na nočník (vím, že předešlé generace by souhlasili, já to chci zkoušet po novém roce intenzivněji, zatím jsem zkoušela, ale když nechtěl, tak jsem to odložila a zkusila zase za týden), měl by mluvit už v jednoduchých větách a jist sám, například i polévku lžíci úplně bez pomoci.
Prosím jak mu rozšířit slovní zásobu, když si povídáme, čteme? Cítím se opravdu strašně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18693
2.12.24 17:28
@VeraPec1 píše: Více

Máš normální batole. Nech ho být. Me teda holka v tech 19m začala sama na nocnik a odplenkovala se, ale ja ji to neucila. Ona sama si rekla a dozrála. Byla ve svem okolo jediná. Nocnik bezne začínaly deti okolo dvou let a spis teda na popud matky. Kamarádce holka začala mluvit až pred třetím rokem. Me podle popisu prijde úpone v pohode. Ze se snaží o tu ponozku je super. Někde jsem četla, ze deti co se zacinaji zajimat o obleceni a snazi se oblékat/ svlékat jsou připraveni na ten nočník i mentálně. Nech ho nekde na očích, všímej si signálu. U nás si třeba placala na zadek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1260
2.12.24 17:29

Naše dětská byla skvělá. zeptala se, jestli dělá pokroky, a když jsem řekla, že jo, nechala nás žít. zkus si najít podobnou doktorku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
2.12.24 17:30
@VeraPec1 píše: Více

V klidu. Máš normálního syna, ale nenormální doktorku. Žádné 19 měsíční dítě nemluví v jednoduchých větách max.. slova
Jednoduché věty teprve od 2 let a to ještě ne všechny děti

• Citovat
  • Upravit
42582
2.12.24 17:35

Já jsem sice ta stará škola, ale myslím, že je třeba změnit lékařku. Každé dítě má své tempo a taky je každé dítě nadané na něco jiného. Neposlouchej ji a buď v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
997
2.12.24 17:57

@VeraPec1 mám syna 20 měsíců a nedělá tolik co tvůj syn..a nočník? Ten má leda tak na koukání zatím :nevim:..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4358
2.12.24 17:57
@smajlik345 píše: Více

no ja jedno takove znala, ale vsichni v sirokem okoli jsme to povazovali za jedinecny ukaz a takrikajic koukali na to jako na zjeveni…(to ditko melo naopak problemy v jinych vecech se kterymi se rodice trapili, tak v reci melo pridano, jinde zas ubrano)

@VeraPec1 zakladatelko mas naprosto normalni zdrave a hrave ditko, pokud dela navic pokroky a v necem se uplne nezaseklo (nemyslim tim skokovy vyvoj, ten je prirozeny) tak vazne nevidim vubec nic divneho… vse co vase mudra pozaduje maji zvladnout deti zhruba do skolky, to mate jeste kopec casu, a i moje starsi nocnik prijala az po 2.roce, mladsi teda driv, ale ta to videla u starsi…

nadech vydech a kliiiid :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
997
2.12.24 17:58

Jo a příbor? Pokud ho nechám jíst samotného, většina bude na něm nebo okolo, minimum v pupíku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77008
2.12.24 18:02

@VeraPec1 co to je za šílenou doktorku? já už si všechno nepamatuji, dcera sice začala chodit v 10 měsících, ale nočník zvládla až v 2 letech a 7 měsících, už jsem si tehdy myslela, že bude na plenách až do školy :) a doktorka na to neříkala vůbec nic, akorát jsem měla smůlu, protože byla přijatá do školky ve 2,5 letech, ale teda nemohla nastoupit, přitom jsem tu školku musela platit, a pak jsem platila ještě dětskou skupinu,
tvé dítko má na nočník ještě hromadu a hromadu času :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2920
2.12.24 18:07

Mate divnou doktorku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.12.24 18:09

Máš opravdu podivnou doktorku, já se teda nikdy žádné nezpovídala, zda dítě zvládá nočník nebo zvuky zvířátek :roll: Měl by jí zajímat primárně zdravotní stav a to, v kolika letech chodí na nočník, je v batolecím věku naprosto fuk :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9795
2.12.24 18:12

Vyjmenovaná slova, řešení kvadratických rovnic a používání rybího příboru by náhodou paní doktorka nechtěla? :roll: Vždyť je to úplně normální, šikovné batole. Je super, že rozumí pokynům, že umí tolik citoslovcí, ukazuje říkanky atd. A s nočníkem bych stejně počkala do jara, v zimě je to naprd, protože na ven stejně musí mít plínu, protože než ho vymotáš ze zimního oblečení, tak by byl durch. Na jaře/v létě je to snazší. Nehledě na to, že to, jestli dítě zvládá nočník v 18 měsících nebo 3 letech nevypovídá vůbec o ničem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11057
2.12.24 18:13

My jsme zrovna dnes byli na prohlídce v roce a půl a teda doktorka se na takové podrobnosti vůbec neptala. Ptala se, jestli si rozšířil slovní zásobu od roka, jak je na tom s pohybem, nočník ji nezajímal, sama vždy u všeho říká, že každé dítě je jiné. Starší se odplenkoval přes den až někdy kolem 2 let a bylo to rychlé, na noc plenu ještě měl nějakou dobu. U malého zatím nevidím, že by byl pripraveny, neřeším zatím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36007
2.12.24 18:39

Náš syn začal chodit na nočník až ve 3,5 letech a mohli jsme se stavět na hlavu. Tak podle tvé doktory bychom snad zasloužili minimálně kriminál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.24 18:44

Mě přijde, že je to úplně normální dítě :nevim: u nás nočním naskočil kousek před 2 narozeninami. Slovní zásobu :nevim: netuším. Třeba trávit víc času s dalšími lidmi aby musel komunikovat. S tebou tolik nemusí, víš co chce, znáš ho. :nevim: ale jestli by to jo pomohlo, netuším. Některé děti mluví špatně ještě na ZŠ. No a lžíce se musí trénovat. Třeba i ve vaně kde může nabírat vodu, nějaký tvaroh třeba, ten že lžíce neteče.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML