Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Nedokážu říct, co to může být, ale zánět pobřišnice se mi nezdá, to je hodně závažný stav (a podle toho ten člověk i vypadá- schvácený, horečka atd.), ke kterému obvykle dojde až přestupem zánětu ze zaníceného orgánu (např. při prasknutí slepého střeva, žlučníku apod., eventuelně zvenku by musela mít nějaké bodné poranění břicha). Z krve se dá zjistit jen to, že zánět v těle je, ne kde je, to pak mohou zjišťovat pomocí ultrazvuku nebo CT, ev. naslepo rovnou operací.
Ahoj, neni to tak dlouho co jsem řešila něco podobného s tátou. Z nemocnice nám volali že má zánět pobřišnice od prasklého střeva. Na netu jsem si přečetla to co ty a byla vyřízená. Je pravda že vážné to je ale táta byl 3dny po operaci na Jipce pak 2dny dny na normálnim pokoji a pak šel domu uplně v pohodě.
Je divný že vám řekli že je to zánět pobřišnice s krve…
Ahoj, tchýni v sobotu začalo být zle po tučném obědě, myslela si, že je to tradičně žlučník, ale dneska to bylo tak strašné, že jí tchán odvezl na pohotovost, tam ji vzali krev a vyloučili žlučník, ale vyšly vysoké hodnoty zánětu. Převezli jí do krajské nemocnice, kdyby jí museli v noci operovat. Teď nám ale volala, že je na normální pokoji a že ji řekli, že je to asi zánět pobříšnice. Máme hrozný strach, dočetli jsem se na netu samé hrůzy o tomto onemocnění. Můžou na to přijít jen tak z krve a je to moc vážné, když je zatím na normálním pokoji. Děkuji