Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky mám zánět mocaku a hlavně mám antibiotika 🙈 mám 5 dnů spozdeni chtěla sem si udělat radši test a mám tam tohle viz foto muže to skreslovat mocak nebo je to pravda??
@Lucie411 píše:
Ahoj holky mám zánět mocaku a hlavně mám antibiotika 🙈 mám 5 dnů spozdeni chtěla sem si udělat radši test a mám tam tohle viz foto muže to skreslovat mocak nebo je to pravda??
Jsi těhotná
Ahoj,
já myslím, že ti gratuluju
Myslím, že zánět močáku nebude zvyšovat HCG, takže jsi těhotná
. Jestli můžu, na zánět močáku doporučuju Blokurimu, i v těhotenství jsem ji brala pravidelně, neboť se mi ty záněty furt vracely. držím ti palce
hezký den
Diana ![]()
@DianaRedakce fakt? Boze to mam radost! Teď sem si dělala ještě ten jak ukazuje týdny a vyšel ale asi nemůžu tyhle antibiotika brát 🙈
Jak už bylo psáno tak zánět moč. cest nemá vliv na tvorbu hormonů HCG..teoreticky by mohl způsobit spozdeni MŠ, ale vzhledem k pozitivnímu testu budeš nejspíš těhotná…co nejdříve to oznam lékaři aby rozhodl zda ti nezmění ATB…
@Vladusxx ano děkuji hned jsem tam volala
nebyl tam ještě snad zavolá odpoledne
dekuju
A ten zánět močáku byl diagnostikovaný rozborem moči? Protože co tak čtu, tak pocity jako zánět močáku (pálení při močení, časté močení) zažívá i velká spousta žen při a těsně po nidaci embrya a je to pro ně první příznak začínajícího těhotenství.
A i kdyby to byl opravdový zánět a ne jen průvdoní jev zavrtávajícího se embrya, tak to ti HCG tozhodně nezvede. Gratuluji a přeji pohodové těhotěnství
.
@Gracetheworld Ježíš moc dekuju ❤️ ❤️ ❤️ tak
Dlouho jsem čekala po právde mám druhé antibiotika a nikdo se na mě ani nepodíval udělali mi papírek do moci a čau a teď sem ještě četla ze to co mi dali těhotné nemůžou 🙄
@Lucie411 píše:
@Gracetheworld Ježíš moc dekuju ❤️ ❤️ ❤️ tak
Dlouho jsem čekala po právde mám druhé antibiotika a nikdo se na mě ani nepodíval udělali mi papírek do moci a čau a teď sem ještě četla ze to co mi dali těhotné nemůžou 🙄
No, to může být problém. Měla jsi upozornit, že se snažíte.
@Lucie411 píše: Více
@Lucie411
Močák hCG nezvyšuje, takže neovlivňuje těhotenský test, tím pádem budeš těhotná, zkonzultuj to s doktorkou jestli a hlavně jak pokračovat v léčbě močáku, ať prckovi zbytečně neublížíš.
@Blanka991911 už jsem volala prý to mám přestat brát přijde mi to teda brzo po 3 dnech aby se to nevrátilo 🥹
@Lucie411 Kupte si blokurimu v lékárně, ideálně tu zelenou plus. Pijte 2 sáčky ráno, 1 v poledne a 2 sáčky večer. Může se i v těhotenství. Pokud máte zánět močáku kvůli ecoli (což je většinou), tak Vám to pomůže. Lze to pak brát i v těhotenství každý den preventivně (nejdůležitější je ta dávka večer, zánět často propuká přes noc a vzbudí vás ráno) - v těhotenství Vás s největší pravděpodobností budou trápit všemožné výtoky, což je opět rajská půda pro tenhle zánět. Navíc v těhotenství myslím že v důsledku progesteronu budete i obecně více náchylná na močák. Blokurima je na tohle jediná skutečně funkční věc kromě antibiotik. Ta antibiotika jsou ale jinak dost svinstvo, pokud je berete častěji. V tomhle je Blokurima lepší, neničí Vám zdravé bakterie… Mluvím z vlastní zkušenosti - 4 roky jsem se potýkala s chronickými záněty močáku, věčná ATB mi zničila imunitu. V každém těhotenství jsem měla zánět několikrát. Až jsem přišla na to, že vysoké dávky D-manosy (což je hlavní účinná látka blokurimy, můžete si ji koupit i zvlášť mimo blokurimu, je to levnější, ale jde hůře sehnat, ne všude ji mají) na tohle nádherně zabírají a nemusím mít vůbec ATB.