Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky !
Prosím poraďte nějakou první domácí pomoc při zánětu moč,cest.Malýmu je 17 měsíců a od rána mi hrozně pláče při čurání a nenechá si sáhnout na pindíka. je mi ho hrozně líto. Myslíte, že to počká do zítřka nebo máme jet na pohotovost? Teplotu zatím nemá. Nebo to může být něco jinýho? Poraďte prosím podle vašich zkušeností. Díky předem ahoj P+Martínek
Pavličko, já nevím,ale při zánětu močových cest pindík prý nebolí. Takže může jít jenom o nějakou infekci, náš kluk na to děsně trpěl a umývání pindíka v bolavém stádiu jsem kolikrát obrečela s ním. Rozhodně bych mrně sbalila s jela s ním na pohotovost dřív, než ti instinktivně přestane přijímat pití.
Radina
Ahoj, asi to zanet mocovych cest bude. Pro dospeleho bych prvni domaci pomoc vedela mam s tim hojne zkusenosti ale pro tak male dite ne. Urco jedte na pohotovost. Ja sem svuj prvni zanet pochybne lecila ktery se mi uz parkrat vratil a mam z toho ted chronicke onemocneni ledvin. Sany.
? Nemáte někdo novou zkušenost, máme podobný problém jako zakladatelka. Syn při čůrání si tahá pindíka a nebo plínku a kńourá (19měs). Den zpět mě i špičku červenější, pomohl Bepanthen, ale bolí dál. Nenechá si na to sáhnout..
Já bych jela za nějakým doktorem určitě ale jako prevence a lečení je dobrý brusinkoví čaj.. a celkově hoooooodně pít.
@pavla.velova Díky, brusinky zkusíme. Pije hodně, klidně denně i 1,5litru vody nebo neslazeného čaje. To už od malička. Dnes už to nedělá, dělal to pouze, když běhal venku nahatý a čůral. V noci a dnes má plínku a ani si nevzpomene. Je to divné, možná jak si při čůrání ho zkoumá a žmoulá, tak si zanesl infekci nebo mu to je nepříjemné. Je divné, že ale s plínkou nic. Také možná si ho odřel na motorce, jak jezdí venku nahatý. Plínka hodně tlumí. Koupíme mu pár slípků a necháme ho venku asi v nich. Sice si ještě neumí říct na čůrání, ale jako prevence to snad pomůže…popř v po pojedeme k doktorce.
Tak to je možný že si to venku odřel.. a jak si tam děti šahaj tak si tam mohl něco málo zanést ale já dávám i malé jako prevenci brusinkovej čajík ten jí chutná kupuju sušené brusinky a zaleju je vodou a nechám vyluhovat třeba 2 hodinky. malá totiž měla na 9 měs. zánět močových cest tak jí od té doby dávám aspon jednou za měsíc tento čajík