Homeopatika nebo jiná alternativa na zánět středního ucha?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
92
19.10.05 18:52

Zánět středního ucha

Ahoj holky, máte některá zkušenost na toto s homeopatiky případně nějakým zábalem či jinou alternativní metodou?

Díky Klára + Janek (16 měs.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1207
19.10.05 22:24

No zkušenost to asi moc není.
Holkám minulý týden uši praskly, hnis vytekle ven. U starší to mělo za následek to, že byla během dvou dnů bez rýmy a kašle( jsou jí 4 roky)
U mladší nic moc, rýma stále, homeopatika máme, jestli učinkují nevím, změnu nepozoruji.( Jous jí 4 měsíce)

Ale uši je vůbec nebolely nebo ne nijak drasticky, protože jsem na to přišla víceméně náhodou.
Z dětství si pamatuji, že nám na to mamka dávala nahřátou vatu. ˇ6e to prostě musí být v teple.

Asi jsem Ti moc nepomohla. :roll:

Hamina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
19.10.05 22:28

No, ja jsem si jista ze je lepe navstivit Dr. predtim nez usi prasknou.....
protoze kdyz uz prasknou, tak to je je fakt pokrocily zanet a muzou z toho byt jenom komplikace. To je napul profesionalni a napul osobni zkusenost :). Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
19.10.05 22:47

Klárko, alternativní metoda je, ale na děcku bych ji asi nepraktikovala. Měla jsem také zánět a fakt musím říct, že bolest je to děsná. Vyléčila jsem si ho doma: Vezmeš kuchyňskou sůl a rozpálíš ji v kastrůlku a pak nasypeš na čisté plátýnko, zabalíš a co nejteplejší přikládáš ke zvukovodu a do okolí ucha a prohřeješ ho. To se dělá tak 10× denně a do ucha je dobré po tom aplikovat 2-3 kapky čerstvé šťávy z aloe. Problém je v tom, že rozpálená sůl hřeje překvapivě moc (bacha na popálení!!!)a hodně dlouho a u děcka to nenapasuješ, je dobré to aplikovat s NEJVYŠŠí opatrností i na dospělém člověku. Rozhodně po vyléčení je potřeba ucho držet celou zimu v teple - nacpat tam třeba kousek vaty (u dětí to jako příklad taky není vhodné), nosit čelenku nebo čepici. Když už nebudete dávat sůl, vyzkoušej aloe. Ale určitě by to měl vidět doktor, protože jenom on pozná jak daleko zánět je a jesti není potřeba to píchnut. Pak je aloe super jako doplňková léčba.
 Radka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
20.10.05 07:37

uši

Ahoj a jak se to tedy pozná, že je tam zánět středniho ucha když to třeba moc nebolí? A co se stane, nebo kde se nakupi ten hnis, je to vidět? Malej má teď rýmu, tak odsávám nudličky (děsně při tom brečí, nelíbí se mu to) a co nejvíc ho chovám, aby mu to nezatékalo. Díky za odpovědi. věra

• Citovat
  • Upravit
Radina
20.10.05 07:48

Věrko, to je právě ten problém. Když je v uchu zánět, dítě brečí i když ho to bolí málo. Připisuje se to pak zvýšené teplotě, prdíkům … pak se to pozná až už to bolí moc a dítě řve jak pavián pořád v kuse. Proto se občas stává, že to až praskne samo, protože to není nijak ošetřené. Já jsem se toho vždycky u nachlazení bála a dávám dětem čepici moc často. Náš 7 letý kluk je na čepici zvyklý a vůbec mu to zatím nepřijde divné, že on ji do školy nosí a ostatní ne.
Věrko, nebudu plašit, moje dítko to naštěstí nemělo ani jedno a musím říct, že vlastní zkušenost z nedávné doby mne jenom utvrzuje v tom, abych je od toho chránila.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
20.10.05 08:17

Našemu čtyřměsíčnímu synovi praskly oba bubínky a vůbec kvůli ničemu předtím neplakal, prostě ho to nebolelo. Poznala jsem to, až když mu bylo cítit z oušek. Dostali jsme radši antibiotika. Petru

• Citovat
  • Upravit
1718
20.10.05 08:57

smazáno autorkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.10.05 08:57

Jezisi,davat na to teply?!?!?!?Jen to NE!!!!Na zanet vzdy studeny!!!!A nechat to prasknout-chudaci deti!!!!Mela jsem zanetu nekolik-i v dospelosti-a kdykoli jsme s tim sla k Dr.,tak mne pred samovolnym prasknutim dost varovala.Jehla udela dirku,ale kdyz to praskne,tak je otvor daleko vetsi a jeste otrepeny,coz znamena,ze vznika vetsi jizva na bubinku.No a kdyz ma dite behem zivota zanetu vic,tak se muze jeho schopnost slyset zhorsit.
Co je dobry,je mrazena zelenina na ucho (v pytliku samozrejme)-stalo se mi,ze jsem to tim i rozehnala,pokud byl zanet v zacatku.Ale radeji fakt klusat k Dr.,po pihnuti nastava okamzita velka uleva.Ucho mi vzdy umrtvili,takze je jen neprijemne videt ty nastroje.Petra

• Citovat
  • Upravit
Radina
20.10.05 09:18

Petro, je rozdíl co teplého na to ucho dáváš. Jistý čas jsem se zabývala čínskou medicínou. Vím že to odporuje zdravému rozumu, ale opravdu jsem se nespletla. Jde totiž o působení sil jin-jang - právě proto, že je tam sůl, právě proto, že je to zánět ucha…je to na dlouhé vysvětlování. Prostě tohle jo. Jinak máš pravdu, na záněty teplé ne!

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
20.10.05 09:24

Radino, reagovala jsem na prvni prispevek po dotazu,kde se pravi: Z dětství si pamatuji, že nám na to mamka dávala nahřátou vatu. ˇ6e to prostě musí být v teple.
 Petra

• Citovat
  • Upravit
1207
20.10.05 09:36

No je to opravdu různé.
Moje holky vůbec nebrečely, Větší z toho ani nic nevyteklo, malé jenom z jednoho ucha vytekla nudle. Nám zase Dr. říkala, že je lepší když to praskne samo, že je to přirozená cesta, že to praskne tam, kde to potřebuje. Kdežto tou jehlou se to píchne třeba úplně někde jinde. Ale to je jako u všeho, co doktor to jiný názor. Připouštím, že pokud bude dítě samozřejmě brečet a mnout si uši a bude mít teplotu, nebudu čekat až to praskne a pošupajdím tam rovnou. Ale pokud jim nic není??? Já jsem na to přišla vyložene náhodou, kdy ta malá měla v uchu něco trošku suchého, jakoby ospalku a když jsem jí to chtěla dát ven, tak se zatím táhla nudle jako z nosu. Takže jsme šupajdily na ušní, tam jí to vypláchli, dali gázu s alkoholem a na kapání do ucha Pamycon. Pro jistotu se podívali ještě do druhého ucha, to bylo taky prasklý, ale nic z toho neteklo. No a protože jsem tam měla s sebou i tu starší, tak jí zkontrolovali uši také a ta měla prsaklé jenom jedno.
Zajímavé je, že jakmile velké tu ucho prasklo rýma zmizela. U té malé to bohužel neplatí, zápasíme s rýmou a kašlem pořád.
Sama jsem měla několikrát zánět stř. ucha, ale úplně bez bolesti, pouze mi zalehlo ucho. A když jsem šla k doktorovi, že mám zalehlé ucho a nebyla jsem se nikde koupat,ať mi s tím něco udělá, vždy zjistli zánět a ucho mi píchaly. Bylo to asi 4×.

A s tím teplým. TAky mám zkušenost že na záněty studené, ale právě ucho je jedniná vyjímka. Tam to musí být teplé.

Ale znovu říkám co člověk to názor a u doktorů to platí destinásobně.

Přeji nebolavé uši
Hamina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
20.10.05 09:40

Ahoj,
moje 2letá dcera právě zánět prodělala, v noci se budila, plakala, třela si ouško a měla lehce zvýšenou teplotu. Ráno jsme naklusla na pohotovost, kde jí to píchli a na:,–(ili antibiotika. Ty bereme už cca 10 dnů a dále pokračujeme, protože ucho pořád není v pořádku. Určitě bych s tím k ušnímu zašla i příště, protože jsem se dočetla z informačního letáku u Dr., že neléčená ottitida může vést přes různé komplikace až k hluchotě a to mě postrašilo :-) (doktoři to umí, že?).
No a po přečtení výše zmíněných rad (studené versus teplé obklady) bych už do samoléčení nešla určitě :-D
 Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.10.05 09:47

Hamino,to je prave chyba,to se myslelo driv,ze na ucho teple,ze to je „jiny“zanet,ale neni to tak.Fakt ne.Petra

• Citovat
  • Upravit
92
20.10.05 10:09

Ahoj holky, moc děkuju za všechny příspěvky. Tak vám povím, k čemu jsem se dopracovala. Šla jsem nakonec k naší doktorce, co je homeopatka, ale ta tam nebyla. Byl tam jakýsi zástup v důchodu. Do uší se přes mé naléhání nekoukla, řekla angína a antibiotika. Tak jsem zase vyfičela (s klením… teda jen v duchu) a šla na ušní nosní krční, kde se také zabývají homeopatií. Tam jsem pochodila lépe. Dostala jsem pamycon a Kalium muraticum devítku. A radu, že prý cibulový zábal je to pravé. Cibule nadrobno nakrájená se zabalí do kapesníku a dá na ouška. Na to jsem vrazila čepici. Má se nechat tak hodinu, je možno po nějaké době opakovat. Musím říct, že dodneška velké zlepšení, horečky nikde, ouška už si tak nedlachní. Zítra tam jdeme na kontrolu, tak uvidíme, jestli ke zlepšení došlo opravdu, nebo je to jen subjektivní. Doufám v to prvé. Ještě jednou dík a zimu bez chorob…
Klára a Janek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+