Spálová angína

79
20.9.05 19:10

Spálová angína

Ahojky,

máte někdo zkušenost se spálovou angínou? Lukášek byl v pátek z ničeho nic strašně nepříjemnej, pořád si sahal do pusinky - říkali jsme si: asi zoubky…jenže večer měl najednou 39,2…
Doktorka se mu podívala do krku a prý, že je to angína-dostali jsme antibiotika Ospen…jenže v pondělí se během dne celý osypal, takže jsem volala znova dr. a prý, že to může k angíně být…kamarádka tvrdí, že je to spálová angína.
Zítra jdeme na kontrolu, ale i tak mi to nedá - máte s tím někdo zkušenost? Je to nějak nebezpečnější, než normální angína?? Pozná se spálová angína a třeba alergie na léky??
Vím, že jsem plašan, ale je to poprvé, kdy Lukaškovi něco je, tak mám strach… :(
 Díky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
327
10.10.05 15:21

spálová angína

Ahoj, asi už jste fit, tak se omlouvám, ale ten příspěvek čtu až teď. Malá měla spálovou angínu a jejím hlavním rozpoznávacím znakem je, že měla jazyk jako kdyby spapala kila jahod, nádherně tmavorůžový. Jinak teploty neměla skoro vůbec. Je to dost nakažlivé, dostane se ten bacil všude po bytě, do povlečení atpod. Tak jsem denně převlékala, vyvařovala vše a v neposlední řadě jsem pořídila dezinfekci na podlahu a taky do vzduchu. Tak doufám, že to u vás byla jen klasická angína. Brzké uzdravení a žádné nemoci.věrka :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
21.10.13 15:59

Ahojky, dcera v sobotu lehla, měla 38 včera 39 a byli jsme u doktorky a ta mi řekla, že to je angina. Dceři se dnes na obličeji objevila výrazka. Ale na netu píší, že se neobjevuje na tváři a ona to má jen tam. Máte zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
21.10.13 16:17

@EvaG to bude klasicka angina. U spalove byva malinovy jazyk a vyrazka v podbrisku.
Nema spis alergii na atb?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
21.10.13 16:21

@Vemas právě atb jsem ještě nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
21.10.13 16:23

@EvaG aha, tak to bych mozna jela na pohotovost. Treba ma 5tou, 6tou nemoc.
Delala dr crp? Ona i angina muze byt virova

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
21.10.13 16:47

@Vemas ona má malinovy jazyk. Doktorka dělala výtěr. Crp nedělala. Jako vše mě sedí na tu anginu. Bolest hlavy, zvracení i druh vyrážky jediné co nesedí je místo té vyrážky. Uvidíme, zas mi známá říkala, že kdyby to byla 5.6. Nemoc tak by výrazka byla až tak druhý den od ústupu teploty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
21.10.13 16:48

Píší z mobilu, tak se mi hůře píše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9741
21.10.13 21:16

Na bakteriální angínu musejí být nasazena ATB, a to proto, abychom se vyhnuli pozdním následkům infekce (febris rheumatica – revmatická horečka; glomerulonefritida apod.). Jen připomínám, že lékem první volby je klasický acidostabilní penicilin V (fenoxymethylpenicilin – PenBene, Ospen). Pouze v případě zjištěné alergie nebo neúčinnosti (v kryptách tonsil mohou sídlit bakterie disponující ESBL, jež štěpí peniciliny) se nasazují makrolidy (klarithromycin, azithromycin, roxythromycin aj.). Toto schéma tedy odpovídá nejčastějšímu agens akutní tonsilofaryngitidy, beta-hemolytickému Streptococcus pyogenes. Nepopírám, že při kultivaci můžeme nalézt i bakterie jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
21.10.13 22:18

Dcera dostala ospen, atb jsem nasadila. Horečka ustoupila a přišla bolest podle dcery ji bolí jazyk. Doufám, že atbzaberou co nejdříve.
Moc děkuji za názory. Nikdy jsme neměli jinou anginu než klasickou. Tu už mám s příznaky v malíčku, ale toto mě teda rozhodilo. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
11.2.14 10:05

Je to spalova angina?

Zdravim, potrebuji poradit:Mala zacla mit v noci z patka na sobotu horecky.Mela i zarudli obličej a na nem takovou drsnou vyrazku. V nedeli jsme byly na pohotovosti a ze pry to nic neni. Teploty neustupuji, oblicej stale rudy dneska i trochu otekli(sem tam svedi telo, ale to muze byt i od potu) a na jazyku ma bilou mapu uprostred a jinak cervny s pupinkama jakoby zrnicka na jahodach. Muze jit o tu spalovou anginu? Ve skolce udajne jeden chlapecek spalu mel, ale nikdo to zatim nevi jiste protoze jeho maminka zatim nedala vedet zda to opravdu ma.
Chystam se s ni znovu k lekari, ale nejspis az vecer na pohotovost.Nase mudr ma zase dovolenou a zastup je daleko :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
11.2.14 10:09

@alexxa Podle popisu by to spálovka být mohla. Měli jsme jí nedávno a přesně takhle to probíhalo. Dostali jsme atb. a po 10 dne kontrola s kontrolou moči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
11.2.14 10:33

@martina1988 dekuju, a pokud by to byla musi se hlasit ve skolce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3787
11.2.14 10:35

@alexxa

to je hrozný, vy si teda užíváte…fakt s tebou soucítím - i s malou!!!
Kdo to nezažil, fakt nepochopí, já to říkám pořád…

Prosím tě, jak jste vůbec „přežili“ nebo „přečkali“ víkend??? Bych se zbláznila :zed:…vím, člověk nic nenadělá :nevim:…Malý taky pravidelně odpadával nejlépe z pátku na sobotu, doktorka až v pondělí nebo na pohotovost…Divím se, že na té pohotovosti vám nic neřekli…

Já bych podle popisu téměř stoprocentně tipovala tu spálovku taky…ale čím dřív dostane atb. = ten Ospen, ten jedině se na to dává malým dětem, tak tím líp..

Moc na vás myslím a určitě napiš, jak to dopadlo, jestli opravdu spála a jestli dostala ten Ospen…Nemůžeš fakt ještě dneska, hned vyrazit k doktorce?? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
11.2.14 10:36

@alexxa Já psala email učitelce, že dcera má spálovou angínu, ale nijak to neřešila. Jen bych se zmínila, kdyby náhodou. U nás to bylo asi plošný ve třídě v lednu byli jen 3 děti zbytek ulehl doma s angínou a nebo střevní chřipkou :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí