Spálová angína

Napsat příspěvek
Velikost písma:
337
15.2.14 12:09

Ahoj holky, starší dcera má spálu od pondělí (červené tváře - hrubé, pupínky, z bílého jazyku se vyloupl malinový, teplota, zvracení, rýma, kašel..),u mladší se to zatím neukázalo, tak už to asi nepřijde (i když soplí, kašle,..); horší ale je, což je můj dotaz: zjistila jsem, že jsem těhotná, úplný začátek, zatím se u mne nic neprojevilo, nevíte někdo, jestli to může nějak poškodit budoucí miminko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
15.2.14 12:44

@Mishaak Vyrazka uz ji zmizela trochu seji oloupal oblycej.Sem tam je jeste drsna, ale jazyk ma furt stejny.Tam zmenu nevidim.Ale po 4 dnech Ospenu je asi jeste brzo, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
15.2.14 12:45

@Baja11 to netusim, snad ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
15.2.14 13:27

Ahoj, malé se jazyk zlepšil cca 5den. Má Penbene, Ospen zvrací (teda všechny tekuté léky) a taky už se 2 den loupe :)
Holky, začala jsem se těšit na mimčo, ale asi chvilku přestanu, dokud nepůjdu k Dr. Navíc jsem, zjistila, že RP při dalším přechází na to malé a na to dítě předtím si stát penízky nechá, teda pokud to nestihnu vyčerpat změnou výše RP, což asi úplně nestihnu. Řekněte mi, co je sakra tohle za spravedlnost, vždyť to jedno dítě se tím dalším nevymaže, ani jeho potřeby!!! :cert: (PPM už mít nebudu, mám ukončený prac. poměr, chjo)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
15.2.14 13:29

Omlouvám se za výlev, to asi ty hormony :lol: Přeji pěknou sobotu, jdu něco dělat, dokud ta nejmenší spí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1601
15.2.14 13:48

@alexxa 4 dny na Ospenu je opravdu ještě brzo, to bych zatím ještě počkala, kluci jsou dneska 8 den na Ospenu, ale třeba horečky neměli vůbec, jen mírně zvýšenou teplotu a ta hned druhý den na atb přešla. Já beru penicilin 7 dní a ještě pořád mám na mandlích bílý potahy, i když u jen malinko… takže radím vyčkat. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3791
16.2.14 10:25

@alexxa

ahoj, zítra běžte určitě k dr., vím, jak je to strašně dlouhý doma s nemocným dítětem…naprosto soucítím!! Musí se to vydržet. S tím kašlem nevím - ale jestli malá bere ten Ospen na spálu, tak nevím, co jiného by vám dr. naordinovala…a nakonec ta malá má spálu, že..ledaže by se ještě „přidružily“ průdušky…Zítra určitě napiš, jak jste pochodili, DRŽÍM PALCE!!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
17.2.14 11:41

@Gerberka Tak jsme byli na te kontrole a musi dobrat ten Ospen tak s tim jsem pocitala, jenze nase madam odmitla zakaslat kdyz ji mudr poslouchala a jelikoz ma kasel casto tak ji napsala Ecobek inhalator.No nevim, nevim, jestli je to to pravy spis mam dojem, ze je to moc, ze by stacilo neco na odhleneni. Jsou to kortikoidy k dlouhodobe lecbe a prevenci astmatu. Spis mam strach, aby ji to neublizilo, nepritizilo. Segra rika, ze se ji zda, ze kasle i kdyz je zdrava.Ja mam teda vypozorovano, ze kasle u mamy kde je nakoureno.Coz mi prijde logicky, kdyz na to neni zvykla.
Mam obavy, abych ji tim „necpala“ zbytecne.Co si vzpominam, tak prudusky mela chyceny jednou asi v roce a jinak vzdy rika ze dychani je ciste.Jsem si misto toho mela rict o rentgen :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3791
17.2.14 17:02

@alexxa

tak se obávám, že už neporadím :nevim:…ten Ecobec inhalátor vůbec neznám - ale dr. asi ví, co dělá, člověk musí věřit.

Myslíš, že sis dneska měla říct o rentgen?? naše dr. posílala, když kašel trval moc dlouho…

ať je brzy líp! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
230
23.4.14 16:37

Spálová angína u dospělého

Ahoj prosím o zkušenosti,
od známé syn měl spálovou angínu. Mě včera začalo bolet v krku a na jazyku pupínky. Zašla jsem k doktorce, ta mi řekla, že mám spálovou angínu. Ale nic mi není krom toho krku. Myslela jsem, že spálovou angínu doprovází přinejmenším horečky. nenapsala mi ani antibiotika. Měla jste jí někdo? Jaký byl průběh?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3791
23.4.14 16:50

@Ademe

ahoj,
ráda bych poradila…ale tohle teda netuším.. :nevim:

Podle mého laického názoru - pokud bys lapla tu spálovku, tak by ses přinejmenším necítila dobře, neměla bys chuť na jídlo a měla minimálně zvýšenou teplotu…

Já jsem občas zas mívala to, že subjektivně jsem se cítila normálně, ale koukla jsem se do krku a na mandlích bílý povlaky či co…to jsem se vždycky vylekala, ale po cumlání Neo-anginu a pití čajů s citronem to po pár dnech zmizelo…taky netuším, co to mohlo být…jazyk jsem tedy nikdy nezkoumala. Napadá mě, že to může být podobné, jak to máš ty teď…ale k dr. jsem s tím nikdy nešla.

Dívej, kdyby se ti to nezdálo a přidaly se teploty, tak k dr. běž znovu - nic jiného asi nevymyslíme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65243
23.4.14 17:30

@Ademe Dcery měl spálovou angínu několikrát, vždy jen lehce zvýšenou teplotu. Ale pokaždé dostaly antibiotika. Je to dost nebezpečné, musely mít potom šetřící režim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
23.4.14 17:44

Dcera měla taky jen zvýšenou teplotu do 38, bolest břicha, bílý jazyk a další den se oloupal a byl „malinový“.
Určitě ti měla dr udělat výtěry, aby se zjistilo, jestli a jaký kok tam je :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
23.4.14 18:11

Nase mala mela primo spalu a pak mela spalovou anginu ale pri obojim mela teploty 38 i vic a hlavne pri obojim prvne bili jazyk, ktery se sloupl a pak byl malinovy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
1.5.14 21:05

Ahojky dcera má spálovou angínu v pondělí dostala ATB měla horečky až 40, dva dny byla v poho a od dneška od rána má zase teplotu měřenou v zadečku 39 nebo 38,5 myslíte že to muže být od té angíny? a na ručičce se jí událo pár puntíku vypadá to jako štípanec tak snad to není nic hrozného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí