Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj pokud mu to nepichla tak je tam problem s tlakem v uchu na to mnel dostat antihiataminika na alergii to uvolni eustachovu trubici a ale jsou volně prodejne ale podle mne je to na orl pohotovost
Díky moc, teď celý odpoledne bez horečky, ani nepláče, jen je nevrlej a ukňouranej
Matou mě ty zuby.
Dcera ma od včera pichle ucho. Stále ji z toho vytéká hnis. Občas fnukne ze ji to bolí. Kdy to přestane vytekat?? Nemam žádné zkušenosti. Děkuji
@BabyBella nevím, kolik je dceři. Ale asi bych jela na kontrolu. Jestli není potřeba dát antibiotika… Může to vytékat několik dní. Nám dávali tuším borovou vodu na vyplachování ucha.
Synovi to píchali předminulý týden. V neděli navečer píchli a v pondělí k večeru mu začal z ouška téct hnis a přes noc na úterý. Mluvila jsem v pondělí večer telefonicky s pohotovostí a doktorka řekla, že pokud nemá horečku tak počkat, ale ať jdeme následující den na kontrolu. Ale že to téct může… Ať jste v pořádku, chjo, ty uši ![]()
Synovi samo prasklo ucho už minulé pondělí, teklo mu to hodně, od pátku má ATB, čekalo se na výsledky výtěru a neni to v pohodě do teď, takže téct to může i dýl. Ale pokud ho to bolí, tak bych šla na kontrolu.Po píchnutí by se mělo ulevit a né to bolet.
paracentéza, je propíchnutí ušního bubínku, dochází k okamžité úlevě od bolesti a odtoku hnisu. Běžně trvá i týden, ale to vám jistě lékař na ORL řekl.
Vždy je lépe nechat propíchnout, než samovolně prasknout. Může dojít k poškození ušního bubínku. U dětí je zánět středouší častým a běžným onemocněním. Mají krátkou Eustachovu trubici.
Ahoj, syna (4 roky) začalo bolet ouško. Chci se zeptat, zda máme jet na ORL nebo stačí k pediatrovi? Na ORL by to byla asi dnes už pohotovost, náš pediatr má ordinační hodiny až do šesti, tak bysme to ještě stihli.
Malyho bolelo minuly tyden a do toho tedy jeste viroza a jeli jsme k pediatre. Ta ho poslala na orl. Po 2 dnech ho to chytlo znovu v noci a jeli jsme rovnou na orl pohotovost
@Adelka951 pediatr s tím nic moc neudělá a ani tam toho moc neuvidí. My po zkušenostech jezdíme rovnou na ORL.
Určitě rovnou na ORL. Pediatr nic neuvidí, pravděpodobně by vás tam stejně poslal.My si „užíváme“ s ušima už skoro 3 měsice ![]()